reklama

Majowe mamy 2018

Spasmolina to na skurcze. Bralam to. Jak nie dala ci babka to bierz moze no spe. Dzialanie to samo. A ty nie masz jutro wizyty? To ci lekarz dopisze recepte.
Wizytę mam w czwartek ale nie mam żadnych skurczów czy boli to chyba póki co się obejdzie

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Dlaczego nie chce? Ja tez powiem Ci ze chyba nie chce:\ co ma byc to bedzie.. Ale wiem ze na wiekszy %u mnie dziecko będzie zdrowe... Mam duzo rodzenstwa 2siostrzencow , rodzeństwo kuzynostwo i sama mam dziecko.. Jestem jeszcze mloda i nie narazilam sie na jakies chorubsko... Tzn nie bylam w kazdym dzikim kraju czy cos.. Ostatnio sie badalam i wszysko było ok... Wiec mysle pozytywnie..
@Jetkaa ale to nie do konca "co ma byc to bedzie", bo popatrz np na wyniki które pokazala @caltha - opisane konkretne ryzyko problemu i co może zrobić żeby temu zaradzić - bez takiego badania kobieta może nawet nie wiedzieć o tym że jakiś problem u niej występuje.
A co do nie narażania na choróbsko, to np. palenie papierosów ma generalnie na zdrowie kobiety większy wpływ niż takie wizyty w "dzikich krajach" ;)
Ja osobiście nie wyobrażam sobie pominąć badań prenatalnych, dużo rzeczy może wyjść nie tak niezależnie wieku - loteria źle podzielonych chromosomów, infekcje... @Jetkaa oczywiście nie każdy musi robić te badania - ale brak historii chorób w rodzinie + młody wiek = zdrowe dziecko to jest błędne myślenie niestety...

Ja dziś mam dzień mdłości i wymiotowałam już któryś raz... :( Chyba za dobrze się dotychczas czułam... Do tego kaszel i ból gardła :(
Zgadzam się :)

I współczuję mdłości... u mnie o dziwo od niedzieli spokój choć z kolei teraz zaczęłam się zastanawiać czy to przypadkiem nie jest niepokojący objaw :p babie nie dogodzisz :eek:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Dzień dobry.
U mnie w końcu wyszło słońce [emoji4]
No i mniej wieje.
Wizyta juz za tydzień a prenatalne za 8 dni... Doczekać się nie mogę...
Dziś zakupy i zastanawiam się czy kupić sobie jakieś ciążowe leginsy czy nie bo nadal mam stresa czy wszystko jest dobrze...
I nie wiem w sumie sama co robić...

Dzien dobry pogoda sie polepszyla wiec mysle czy by do rodzicow na cmetarz nie pojechac mialam w niedziele ale byl zamkniety bo za bardzo wialo
Trzymam kciuki za wizyty

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
U mnie w końcu wyszło słońce [emoji4]
No i mniej wieje.
Wizyta juz za tydzień a prenatalne za 8 dni... Doczekać się nie mogę...
Dziś zakupy i zastanawiam się czy kupić sobie jakieś ciążowe leginsy czy nie bo nadal mam stresa czy wszystko jest dobrze...
I nie wiem w sumie sama co robić...

Nie zamartwiaj sie napewno jest wszystko dobrze :)

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klaslaw, ja tez chcialam czekac do badan, ale w piatek jednak kupilam dzinsy;)

Mono, popieram w 100% w sprawie plenia, a o badaniach juz chyba wszystko zostalo powiedziane.

U nas tez wyszlo slonce, pewnie po drzemce i obiadku, wyjdziemy na spacer;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry