reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe mamy 2018

Musze sobie to konto rossne założyć! To zwykle juz mam, ale to chyba co innego?? Mi juz brzucho wywaliło... No ale taki urok mam nadzieje:p Hehhe Powodzenia!!! Trzymam mocno kciuki aby szyszki dobrze sie skończyło❤️
Inne, ale a apce do ogólnego można je też założyć. Warto, bo mają jedne z lepszych kosmetyków dla dzieci, a można trafić mega promocje

reklama
A ja po wynikach badań krwi - super mi wyszły. Cukier spadł w te 2 tyg (fakt że trzymałam dietę) z 5.45 do 4.75 i nie budzi wątpliwości, tarczyca też super.

To może podpowiedz mi co jadłaś , a z czego zrezygnowałaś [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8d5e1p2n4i.png

Właściwie standard ale u mnie to chyba po prostu nie był poważny przypadek. Zresztą w poprzednich ciążach cukier miałam lepszy niż przed ciążami więc może taka moja uroda. Zero słodyczy, bardzo mało białej mąki, bardzo dużo nabiału w stylu jogurty naturalne, kefir, ser biały. I głównie uważałam po południu (od 17.00) - bez owoców itd. Do tego częste i regularne posiłki i w miarę zdrowe - może tak naprawdę to to zadziałało. Wczoraj np. byłam w delegacji - jadłam jogurt naturalny z musli w domu (7.30), potem kefir w pociągu (9.00), potem kanapka (niestety kupna) pełnoziarnista z kurczakiem (11.15), obiad (ziemniaki w całości, grilowana pierś, sałatka) -16.00, duszona kapusta z pomidorami i ogórek (19.00), ser biały (21.00) i odrobina czarnego chleba (parę gryzów bo mnie skręcało) o 24.00 (ponoć późny posiłek przed spaniem jest ważny). Ale z tego co inni piszą to jak ktoś ma cukrzycę ciążową to taka dieta nie wystarczy.

Basia, a ty masz peoblem z cukrem?

Wyszedł mi podwyższony bo 99 i lekarka powiedziała, że narazie obserwujemy do następnej wizyty. Dostałam znowu skierowanie na glukozę i zobaczymy co teraz wyjdzie i pózniej lekarka zdecyduje co dalej. Nie miałam problemów z cukrem ale przyznaje, że słodycze to mój nałóg.. teraz już ograniczyłam do minimum ale jak to nałóg- nie potrafię rzucić z dnia na dzień [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8d5e1p2n4i.png

reklama
Do góry