reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Ja dziewczyny od paru dni chodzę bardzo zdenerwowana i jakaś zalękniona.. nie odpuszcza mnie to na krok ;-( niestety do tej pory zażywałam leki na nerwicę i mam wrażenie że ich brak daje o sobie znać .;-( nie wiem co będzie dalej bo mniej już to wykańcza;-(
A uczęszczasz na terapię? Zaburzenia lękowe można wyleczyć, co prawda w trakcie ciąży nie prowadzi się takich stricte terapii *przynajmniej tak było w moim przypadku* ale zdecydowanie wyciszyło moje lęki, byłam w nurcie poznawczo-behawioralnym

reklama
A uczęszczasz na terapię? Zaburzenia lękowe można wyleczyć, co prawda w trakcie ciąży nie prowadzi się takich stricte terapii *przynajmniej tak było w moim przypadku* ale zdecydowanie wyciszyło moje lęki, byłam w nurcie poznawczo-behawioralnym
Nie. Byłam na lekach . Ale na takiej najmniejszej możliwej dawce..
Do tego jeszcze przyjmowałam betaloc na serce - przyspieszone tętno plus wyższe ciśnienie (w bardzo górnych granicach normy). I już umawiam wizytę do kardiologa żeby to skonsultować;-(

Witam dziewczyny :) jestem tu nowa. To moja pierwsza ciąża.. strasznie się stresuje nowa sytuacją czy podołam. W poniedziałek byłam na wizycie i był pęcherzyk 6mm. Termin póki co na 27.05. Kolejna wizyta 29 września może będzie już widoczny zarodek :)
Mamy podobnie ja wizyta 3 pazdziernik i też czekam na wizytę serduszkową 😉

A ja dziś po stresującym dniu leżę plackiem w domu bo zaczęłam plamić ! Nie mogę jechać na IP bo rano mam wizytę z synem u lekarza mąż zostaje z mniejszymi w domu bo chorzy są. Proszę trzymajcie kciuki że to tylko przez stres chwilowe i zaraz mi przejdzie.
hej, jak dziś sytuacja? Jak się czujesz? Plamienie ustąpiło?

A ja dziś po stresującym dniu leżę plackiem w domu bo zaczęłam plamić ! Nie mogę jechać na IP bo rano mam wizytę z synem u lekarza mąż zostaje z mniejszymi w domu bo chorzy są. Proszę trzymajcie kciuki że to tylko przez stres chwilowe i zaraz mi przejdzie.
Trzymamy kciuki i czekamy na informację. Plamienia się zdarzają, najważniejsze żeby nie było krwawienia. Masz do tego bóle brzucha?
Ja dziewczyny od paru dni chodzę bardzo zdenerwowana i jakaś zalękniona.. nie odpuszcza mnie to na krok ;-( niestety do tej pory zażywałam leki na nerwicę i mam wrażenie że ich brak daje o sobie znać .;-( nie wiem co będzie dalej bo mniej już to wykańcza;-(
Ja jestem cały czas na lekach, nie wiem co brałaś, ja jestem na sertralinie, zarówno psychiatra jak i ginekolog nic nie mówili o odstawieniu, wręcz przeciwnie. A samodzielne odstawianie leków nie jest wskazane, czy są przeciwwskazania do ich brania w ciąży? Rozmawiałaś o tym z psychiatrą? Może warto znowu brać?
Niezależnie od Twoich decyzji trzymam kciuki. Dla większości z nas jest to ciąża wymarzona, co nie zmienia faktu że każda, a na pewno ja, ma mnóstwo obaw z nią związanych, to normalne ☺️

Trzymamy kciuki i czekamy na informację. Plamienia się zdarzają, najważniejsze żeby nie było krwawienia. Masz do tego bóle brzucha?

Ja jestem cały czas na lekach, nie wiem co brałaś, ja jestem na sertralinie, zarówno psychiatra jak i ginekolog nic nie mówili o odstawieniu, wręcz przeciwnie. A samodzielne odstawianie leków nie jest wskazane, czy są przeciwwskazania do ich brania w ciąży? Rozmawiałaś o tym z psychiatrą? Może warto znowu brać?
Niezależnie od Twoich decyzji trzymam kciuki. Dla większości z nas jest to ciąża wymarzona, co nie zmienia faktu że każda, a na pewno ja, ma mnóstwo obaw z nią związanych, to normalne ☺️
Ja brałam do tej pory arketis.
A Ty jaką masz nazwę leku ?

reklama
Ja też od wtorku mam delikatne brązowe plamienia, ale w środę gin stwierdziła że nic się nie dzieje,dziś już śladowe ilości.

Mam od rana takiego zgona że śpię w pracy 🫢

Do góry