reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2026

Oj nie😅. Byle się przemęczyć do drugiego trymestru😅😅, potem powinno być lepiej 😅😅. Ja dziś zaliczyłam 3x wymioty jak na złość 🙈, a roboty mam sporo, bo jutro młodemu urodziny robimy. Także dopiero kończę torta i mam nadzieję,że samopoczucie będzie już laskawe 😅 bo dziś dzień za szybko się nie skończy 😅😅🙈.
Współczuję ja tylko wczoraj raz wymiotowałam, ale podchodzę do jedzenia jak do jeża 😅🤢 nic mi nie smakuje i nie ważne co bym nie próbowała wymyślić w głowie co bym mogła zjeść to wszystko mnie wzdryga i nic nie cieszy 😵‍💫

reklama
U mnie tescjakos słabo z jedzeniem nawet zachcianek nie mam zbytnio . Może i lepiej bo moja waga to ohoho lepiej niech nie duże jeszcze w górę . Ale wczoraj zjadłam 2,5 cheeseburgerki z maka 🫣🫣 i cole , no musiałam 😁
dziś jedynie bułka z serkiem Almette .

Ja za to nadrabiam chyba jedzenie za Was wszystkie bo bym zeżarła konia z kopytami i jeszcze koniecznie coś na deser 😉
Byłam dziś na spontanicznym usg - mamy pęcherzyk ciążowy i żółtkowy na miejscu, nic więcej na tym etapie nie oczekiwałam ☺️ najważniejsze, że wszystko zmierza w dobrym kierunku 🙏🏼

U mnie też na brak apetytu nie narzekam 🫢 ale totalnie odrzuciło mnie od słodyczy,za to jak zobaczyłam ogórki kiszone i pomidory z cebulą na śniadaniu gęba mi się śmiała 🤣🤣🫢
Mdłości są ,ale dają żyć.
Czy wam też się tak odbija? Bo u mnie normalnie czasem aż wstyd 🫣

U mnie też na brak apetytu nie narzekam 🫢 ale totalnie odrzuciło mnie od słodyczy,za to jak zobaczyłam ogórki kiszone i pomidory z cebulą na śniadaniu gęba mi się śmiała 🤣🤣🫢
Mdłości są ,ale dają żyć.
Czy wam też się tak odbija? Bo u mnie normalnie czasem aż wstyd 🫣
Też… 😂
Ze słodyczami mam podobnie, mogłyby nie istnieć w tym momencie, a normalnie jestem fanką 😅 i też mam fazę na ogórki kiszone, przedwczoraj zjadłam słoik 😂

Hej dziewczyny ja za to dziś mega źle sie czułam, albo ciśnienie albo ciąża 🤔myślałam że zemdleje, nie mogłam stać w ogóle, ciągle słabo i do tego niedobrze, nie mdłości tylko takie uczucie głodu jakby ale aż mnie nosiło a jeszcze dziś bierzmowanie mąż miał chrześniaczki i ledwo pojechałam na imprezę bo do kościoła rady nie dałam

Oj nie😅. Byle się przemęczyć do drugiego trymestru😅😅, potem powinno być lepiej 😅😅. Ja dziś zaliczyłam 3x wymioty jak na złość 🙈, a roboty mam sporo, bo jutro młodemu urodziny robimy. Także dopiero kończę torta i mam nadzieję,że samopoczucie będzie już laskawe 😅 bo dziś dzień za szybko się nie skończy 😅😅🙈.
Jak urodziny? 🫣
Powiem Ci, że i mnie mdłości dopadły okropne. Nic jeść normalnie nie mogę a na samą myśl o jedzeniu robi mi się niedobrze i wszystko w gardle staje 🥹 . Jestem dzisiaj o misce rosołu.

Witam wszystkich. Jeszcze bardzo nieśmiało ale chciałam się przywitać. Narazie zobaczyłam 2 kreski choć druga bardzo blada. To taki mega początek bo z obliczeń wychodzi 4+2, a termin 29 maj. Strach ogromny bo jestem po 3 stratach ale trzeba być dobrej myśli bo teraz tylko to mi zostało 😀. Do lekarza chciałabym iść teraz w tym tygodniu ze względu na te straty, ale też na leki które zażywam i odstawiłam jak zobaczyłam dwie kreski. Wiem że za dużo narazie nie zobaczę na USG, ale człowiek będzie trochę spokojniejszy. Poza tym zależy mi też na znalezieniu dobrego lekarza, gdyż byłaby to moja 4 CC i chciałabym czuć się zaopiekowana w 100%. Mój wiek na dzień dzisiejszy 32 lata. No... to chyba tyle na początek ;-)

reklama
Witam wszystkich. Jeszcze bardzo nieśmiało ale chciałam się przywitać. Narazie zobaczyłam 2 kreski choć druga bardzo blada. To taki mega początek bo z obliczeń wychodzi 4+2, a termin 29 maj. Strach ogromny bo jestem po 3 stratach ale trzeba być dobrej myśli bo teraz tylko to mi zostało 😀. Do lekarza chciałabym iść teraz w tym tygodniu ze względu na te straty, ale też na leki które zażywam i odstawiłam jak zobaczyłam dwie kreski. Wiem że za dużo narazie nie zobaczę na USG, ale człowiek będzie trochę spokojniejszy. Poza tym zależy mi też na znalezieniu dobrego lekarza, gdyż byłaby to moja 4 CC i chciałabym czuć się zaopiekowana w 100%. Mój wiek na dzień dzisiejszy 32 lata. No... to chyba tyle na początek ;-)
Cześć!
Do lekarza umów się jak beta HCG będzie miała stężenie 1000 (wtedy pęcherzyk powinien być w macicy), przy stężeniu 10000 (widać zarodek z akcją serca).
Jeśli jesteś po 3 stratach dorzuć też progesteron (odpowiada za utrzymanie ciąży).

I no ! Ja też mam 32 lata skończone. 2 chłopców na pokładzie 10 i 2 latek :) .

Do góry