reklama

Majóweczki 2008

witam wszystkie przyszle mamy, ktore oczywiscie KOCHAJA SWOJE DZIECI (w co nigdy nie watpilam, juz nic nie bede tlumaczyc bo po co).

madamagda strasznie Ci wspolczuje, mam nadzieje, ze to niczego nie zapowiada? podobno biegunka moze zapowiadac porod, ale oby to bylo jakies drobne zatrucie!

przylaczam sie do zyczen urodzinowych!! duzo sil potrzebnych wkrotce, wsparcia najblizszych, zdrowia i szczescia oraz spelnienia w roli mamy, zony, kochanki :-)

Julek od rana sie rozpycha po prawej stronie, czasem tak mocno z boku, ze niemal z tylu, doslownie pod lokciem (jak trzymam prosto). w czwartek USG, juz nie moge sie doczekac, ja nawet nie wiem jak jest duzy, ile wazy. mialam tylko 2x do tej pory i jakos mi lekarz nie mowil o wielkosci a ja tez skupialam sie raczej na tym czy wszystie narzady i "konczynki" sa w porzadku.

reklama
madamagda strasznie Ci wspolczuje, mam nadzieje, ze to niczego nie zapowiada? podobno biegunka moze zapowiadac porod, ale oby to bylo jakies drobne zatrucie!
Dziękuję ze troskę.
A wiecie co z rana musiałam jechac na pocztę, choć siły nie miałam ale jakoś doczłapałam. Odstałam w kolejce swoje, już doszła moja kolej a tu nagle do okienka wpycha się koleś i prosi babkę o znaczki i koperty, a pani z okienka mówi że ta pani tu stoi i jest w ciąży. On też zresztą widział. Odpuściłam i chciałam go zawstdzić i pozwoliłam mu kupić co chciał, ale co za bezczelność!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Witajcie kochane!
Wpadam na chwileczkę, nie mam siły, ta noc mnie wykończyła.
Nawet nie zdążyłam się położyczć, a tu trach ostra biegunka mnie dopadała że z kibelka nie mogłam zejść. Nie było nawet sesnu się położyć. I tak do 5 rano, potem nie wytrzymałam i wziełam stoperan, bo chyba bym się całkowicie odwodniła. Nie wiem czy mogłam bo na ulotce pisało za zgodą lekarza.
Dzisiaj więc jestem na małej diecie, musze troszkę popościć, ale słabo za to się czuję.
Postaram się nadrobić zaległości, ale najpierw położę się do łóżka.

O 4 rano dopadło mnie to samo :baffled: i trzymało do 10tej rano. Wzięłam Laremid, ale dobrze że mozna brac smectę, bo na mnie lepiej działa. Niestety nie miałam ulotki, więc się męczyła, bo Laremidzie za bardzo mi nie przeszło.

Dziękuję ze troskę.
A wiecie co z rana musiałam jechac na pocztę, choć siły nie miałam ale jakoś doczłapałam. Odstałam w kolejce swoje, już doszła moja kolej a tu nagle do okienka wpycha się koleś i prosi babkę o znaczki i koperty, a pani z okienka mówi że ta pani tu stoi i jest w ciąży. On też zresztą widział. Odpuściłam i chciałam go zawstdzić i pozwoliłam mu kupić co chciał, ale co za bezczelność!!!:wściekła/y::wściekła/y:
ja nie stoję w kolejce na poczcie i w banku, idę do przodu i patrzę "wymownie";-) na obsługę i zawsze mnie proszą do okienka.....cholera przecież w ciąży mi się nalezy no nie???
ale w supermarketach jest gorzej...tylko w Tesco są kasy dla ciężarnych, ale kasjerki nie za bardzo tego pilnują
jak mieszkałam we Francji to kasjerlka zawsze miała oczy dookoła głowy i jak tylko widziała ciężarną prosiła ja bez kolejki, sama zaintersowana nie musiała nic mówić :-)

No jestem nareszcie -nózki mnie troche bolą:-(:-);-)ale już jestem .
Poleciałam szybko złożyć przelewy aby były przed 12 00 dlatego was opusciłam
zamówiłam łóżeczko rano i chciałabym je jak najszybciej zobaczyć:-p:tak:.Jescze po drodze jak na złość i jak nie trzeba spotkałam 4 osoby -gadka szmatka i wracałam godzine do domu:szok::szok::szok:Do tego deszcyk kapie i troche zmokłam ledwo teraz siedze a jeszcze po małego jade autobusem-swoje już dzis przespacerowałam:laugh2:Wkurzyłam sie bo tez przy okazji mówię ,że polece kupić stanik do karmienia i jak zwykle nie mieli mojego rozmiaru:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:same D!!!:angry::angry::angry:
A ja mam A w porywach do B -jak urosna przy karmieniu:happy::laugh2:I badz tu mądry jak robią smae takie ,że na głowe sobie można założyć:dry::baffled::szok:A nie kazda w ciąży ma odrazu 3 nr wieksze cycki!!!
Ale nic wkurzyłam sie i kupiłam przynajmniej dzidzi rożek i wyprawke do szpitala -aby z pustymi rekami nie wracać:happy::-).I tyle a teraz siedze bo nogi mi wchodzą w d......

A ja ostatnio robiłam zakupy w Carrefourze, i miałam oczywiście pełny koszyk, wszystkie kasy zajęte a nagle poprosiła mnie do siebie pani z kasy poniżej 10 artykułów. Bardzo miła pani, zresztą niepełnosprawna (nie mówiąca), pomagała mi pakować zakupy. Naprawdę było to miłe.
Bo np. na poczcie to wszyscy stoją i normalnie zero życzliwości w tych ludziach, co to w wielu przypadkach uważają się za super praktykujących chrześcijan :baffled::baffled:

Umówiłam się na holter EKG oczywiście jedyny pasujący mi termin to taki, żebym nie miała co z Maksem zrobić :-(:-( będzie musiał pojechac ze mną zapewne, albo tego dnia zawiozę go do żłobka na popołudnie. Nadzwyczajnie popularne to badanie w Warszawie, wszyscy mają wolne terminy na maj :szok:

Dziękuję ze troskę.

Ja miałam podobny przypadek w pn.tyle że w supermarkecie:wściekła/y:
Zrobiliśmy zakupki i staneliśmy w długasnej kolejce ,gdy nagle pani otworzyła nowa kase -takim cudem byliśmy pierwsi do czasu.....Jak wykładałam zakupy jakiś facet sie wpieprzył (bo jak to nazwać)przepchną mnie i rzucił tyko swój chlebek przed moimi zakupami:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:Co za bezczelność !!!!!A co on bedzie ciężarną szturchała już miałam sie odezwać co za cham ale się jakoś wstrzymałam było dużo ludzi -no ale to jemu powinno być głupio ale pewnie nie było -:angry:Żałowałam ,że sie nie odezwałam ale to szcyt bezczelności!!!Wiecie jeszcze w mojej "dziurze"nikt mnie nie przepuscił na początek kolejki!!!A pozatym zauważyłam ,że ludzie nie chca albo wcale"nie widzą"kobiet z brzuszkiem!!!Chamy i tyle a ten facio to już przegią totalnie!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A jeszce dodam,że my tez mieliśmy w tym koszyku kilka żeczy i no wogóle kasjerka powinna reagowac na takie typu rzeczy!

Polka wszystkiego najlepszego.W miare bezbolesnego szybkiego porodu i pieknego zdrowego dzidziusia.

Minka a Wam zycze kolejnych szczesliwych wspolnie spedzonych lat.

Ja dzis mialam mniej bolesna noc bo dziecko troche odpuscilo atak na zebra, ale tak harcowalo ,ze wstawalam co godzine zeby do toalety isc

reklama
Dziewczyny co zrobić na obiad jak sie go nawet robić nie chce???
Tzn coś szybkiego i dobrego?Nie mam pomysłu a może dacie jakieś fajne rady bądz przepisy .DZIEKI .

No i co dopiero siadłam a za 15 min lece na autobus!!!Nie sprawiedliwe!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry