• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Olu ja akurat wole taki na zimno i wcale nie zapiekam.Gotuje ryz.Na talerz daje sobie jedna torebke na to jablka najczesciej ze sloika gotowe prazone sa (pycha) polewam smietana i posypuje cynamonem.

reklama
Iwonko, dzięki, to już mam przepis na kolację. Ale będzie uczta, mniam mniam!!
Męża dziś nie ma, więc nie będzie miał nudnych propozycji typu kanapki ;-);-)

Pola, mój na początku bardzo ubolewał z powodu mojego uwielbienia dla makaronów, ryżu, itp. Bo u jego rodziców to schabowy plus ziemniaki i w zasadzie niewiele więcej, Chyba pierwszą żonę też przekabacił na te schabowe, ale ja się nie dałam ;-)
A teraz sam się domaga np. lasagne, albo makaron z krewetkami, albo coś tam. Chociaż czasem płacze z tęsknoty za kotletem, wtedy robię.

a moj mnie ostatno zaskoczyl. bylismy u znajomych, zrobili zapiekanke ziemniaczana i jakos tak od slowa do slowa oni i on stwierdzili, ze w sumie to ziemnakow nie lubia, wola kasze,ryz itdmyslalam, ze mi szczeka opadnie, bo ja mu namietnie te pyry gotowalam bo tesciowa zawsze robi na kazdy niedzielny obiad. a tu sie okazalo, ze on nie lubi!! tym lepiej, nie musze obierac :) po 5 latach mozna sie jeszcze czegos dowiedziec o mezu.

Magali, to fajna niespodzianka. W rodzinie mojego męża natomiast schabowy plus ziemniaki to również potrawa świąteczna (na Boże Narodzenie i WIelkanoc). Jak dla mnie jest to okropnie nudne, bo w końcu w Święta można by zjeść coś innego, odświętnego, zabawić się w pieczenie indyka itd., ale nie u nich.
Nawet w Wigilię podaje się ziemniaki do śledzia. Do mnie to niestety nie przemawia, w mojej rodzinie było zupełnie inaczej. No ale nie będę im teraz na siłę wprowadzać swoich przyzwyczajeń - wystarczy że pojawiło się parę nowych dla nich potraw, a za to ważnych dla mnie.

a puszczacie swoim brzuszkom muzyczke? ja przewaznie zapominam, ale teraz dla mobilizacji mam plyte w kompie i jak siedze przy BB to slucham muzyki klasycznej-skladanka Children's classic.

reklama
dziewczyny, takie moze pytanie nie na miejscu, ale czy wyciekają z Was czasem takie wodniste upławy? taka praiwe woda? bo mi już dzisaj drugi raz tak się stało i boję się że to wody :szok::szok::szok: ale to chyba by mi cały czas leciało nie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry