• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Dziewczynki jak będziecie miały chwilkę i ochotę napiszcie o swoich doświadczeniach ze szkołami rodzenia, czy chodziłyście, czy jesteście zadowolone, czy płaciłyście? My tym razem zrezygnowaliśmy bo przecież chodziliśmy dwa lata temu i raczej wszystko pamiętam (albo tak mi się wydaje:laugh2:) a najbardziej fakt, że na ćwiczeniach mój p. rozerwał dwie pary spodni (ala jeans), bo notorycznie zapominał dresu... za to położna do tej pory pamięta go jako najbardziej przykładającego się i gorliwego ćwiczącego:laugh2:

reklama
Panna Migotka ja je mam te kropelki.Niestety u nas ich nie ma ,ale sa podobno rewelacyjne!

Wolalam sie zabezpieczyc i je miec.A mam je z Czech bo tam sa tez.No i rodzine w Niemczech rownierz mam w razie co to moge miec.
One kosztuja w sumie grosze.Moja mama pytala sie mnie czy ktos nie potrzebuje to ona kupi tego wiecej i w razie co moge wam rozeslac dziewczyny.Dajcie tylko znac.W ten dlugi weekend jedzie moja ciotka do Czech do mojej mamy wiec w niedziele nastepna przywiezie w razie co.

Anusiasac gratuluje!!!!!!! Napisz cos wiecej :) Dopisze do listy .

Mam pytanie do doświadczonych już mam jak wyglądają wody płodowe??
Ja jestem niby doswiadczona ale wod plodowych nie widzialam na oczy, bo pecherz mi przxebijali w szpitalu pod czas porodu.Z tego co wiem to sa przezroczyste czasem biale.Jesli sa zielone lub brazowe to biegeim do szpitala trzeba jechac.

Kerry ja nie chodzilam do szkoly rodzenia:no:

Witaj Olu, powiem tak, szkoda, że się pojawiłaś, bo myślałam, że zaczęłaś nastepną turę porodów (oczywiście bez obrazy, proszę) :-), naprawdę to jeżeli nie rodzisz to dobrze, że dałaś znać. Cieszę się, że z Maksikiem już lepiej...a co do szpitali, ja też mam nadzieję, że w razie czego przepchną kogoś ze względu na mojego prowadzącego, tak jak było ostatnio jak byłam na izbie przyjęć...miejsce się znalazło, gdybym już rodziła ;-):tak:

a ja po prostu nie chcę wszczynać fałszywych alarmów, bo potem bedzie mówił że rodzę już 3 tygodnie:dry:

Świetnie Cię rozumiem, ja też już przestałam dzwonić jak coś mnie zaboli, nawet staram się o tym nie mówić, jak zacznie się dziać już coś na poważnie napewno zostanie poinformowany, a tak i ja i on sie denerwujemy, że już już...a jednak jeszcze nie :no:

Ale mnie przypieklo slonce,mam czerwone nogi,rece i brzuch.Wystawilam go tez na slonce bo czytajac czerwcowe wydanie Twojego malucha napisali ze oopalanie moze wywolac skurcze wiec brzuch odkrylam ale nic sie nie dzieje :-)

Iwonka szkoda, że nie powiedziałaś wcześniej z tym słońcem i skurczami...może jak jutro będzie ładnie to wypróbuję, ale podejrzewam, że skoro nie zadziałało na Ciebie to i na mnie raczej będzie ciężko :tak:;-). Co do jutra będę trzymała kciuki za KTG, żebyś już zaczęła rodzić :tak:

Pola jak ja Cię rozumiem znakomicie...przecież ostatnio też tak miałam, ale na pocieszenie; doły przechodzą po kilku dniach, wiem to z autopsji, a bóle prawdopodobnie mają jakiś wpływ na późniejszy poród...zobacz na Kamilkę, dziewczyna się tak strasznie męczyła na kilka tygodni przed, a poród miała szybki i mało bolesny :tak::-)

WITAM i ja, a właściwie MY...bo od 12 maja jest nas troje :-D...maluszek w końcu jest z nami...

Kochanie GRATULACJE ogromne!!!

Dziewczyny, czy któraś z was stosowała u swoich dzieci Sab Simplex - niemieckie kropelki na kolkę i wzdęcia dla niemowląt? Czy jest to bezpieczne? Bo ja cały czas walczę z bólami brzuszka i jestem strasznie bezradna :zawstydzona/y:

Moja siostra stosuje PLANTEX LEK - Plantex i bardzo sobie chwali...najpierw możesz pić Ty karmiąc dziecko, potem możesz podawać bezpośrednio Maleństwu, ja też sobie kupiłam, żeby mieć. Ona dwóch chłopaków na tym "odchowała" i fakt widziałam na własne oczy, że to działa :tak:

Łania wszystko będzie dobrze zobaczysz :tak:, jedź z pozytywnym nastawienim, ja będę trzymała kciuki za Ciebie, może bys urodziła, co? ;-):tak::-):-D

Ming, może u Ciebie to będzie tak bezboleśnie cały czas, nawet nie bęziesz wiedziała, że zaczynasz rodzić, pojedziesz do szpitala i okaże się, że Maleństwo będziesz miała po 2 godzinach, zupełnie jak siostra mojego R, ona nic nie czuła, żadnych objawów, gdyby nie lekarz i KTG nie wiedziałaby, że rodzi :tak:

Kupilam na allegro mojej corci a raczej dwom córciom ;-) domek na ogrodek
happy_house_ambientata.jpg

Dzieki, Wiecie co dzis caly dzien sie obzeram,morda mi sie nie zamyka.Znow mam tak ze nie moge sie najesc. I jakies uplawy mam wieksze.Kuzwa mac jakbym chciala zaczac rodzic naturalnie...ech

Właśnie wysłałam mężulka do sklepu po ptasie mleczko- waniliowe, albo śmietankowe...nagle naszła mnie taka ogromna ochota...czekam teraz jak na szpilkach tak mi się chce...jak przyniesie to chyba się rzucę i zjem całe od razu :tak::tak::tak:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry