• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

dziewczyny a jak po kontroli bioderek? u nas Ib i IIa, czyli jedno gorsze, zalecił szerokie pieluchowanie i zakaz spania na boczku. Ale jagoda wrzeszczy jak tylko jej założe te pieluchy, w nocy musi spać na boczku bo ulewa, z drugiej strony czytałam że to pieuchowanie to przeżytek i nijak sie ma do prawidłowego rozwoju bioder ( Zawitkowski). no i sama nie wiem.......przez to pieluchowanie u Mai musiałam z nią potem na rehabilitację chodzić....

reklama
Witam sie i ja ;-)
przeczytałam wszystko :-D
na bioderka dopiero idziemy sie zapisać, a o pieluchowaniu jesczze sie nie dowiadywałam bo jak na razie nie bylo potrzeby :tak:

czesc
Dzis Ania zostala zaszczepiona na wzw, na reszte czekamy na decyzje neurologa.A neurolog sie wypowie jak powtorzymy cytomegalie i bedziemy miec wynik badania dna oka.

Aniamiala juz usg stawow biodrowych ale lekarz tylko powiedzial, ze wszystko ok.Cale badanie obu stawow trwalo moze pol minuty :baffled:Nic nie mowil o jakichs oznaczeniach jak Maja pisala.Wogole ci lekarze tu w przychodni jacys malo kontaktowi :baffled::wściekła/y:.Kurde jak do mnie przychodzi np kotek z biegunka to ja sie produkuje,mowie wlascielowi co moze byc przyczyna interesuje sie pacjentem itp itd, a tu totalna olewka i tasmowo wszystkich traktuja.

Ania wlasnie sie przekrecila z boku na brzuszek.

Witam serdecznie, strasznie dawno mnie tu nie było... :tak::tak:
my byliśmy na badaniu u ortopedy, jak Mati miał 3 tygodnie i lekarz orzekł, że lewe bioderko ma mniejsze odwodzenie...kazał kłaść malucha na pleckach i nózki układac jak u zabki...a za dwa tygodnie mamy USG bioderek...czy u Was też tak jest? a powiedzcie mi, czy jak szczepicie swoje pociechy to korzystacie ze zwykłych szczepionek czy tych zespolonych? bo troszkę nas przeraża wizja tego, że zwykłe szczepionki to aż 18 kuć, a te zespolone mimo tego, że płatne to tylko 8 :szok::szok::szok:

my bedziemy brac te skojarzone, szkoda mi meczyc dziecko, wole zaplacic, do ortopedy idziemy miedzy 6 a 8 tygodniem zycia, wtedy tez bedziemy Ami szczepic na rotawirusa

Witam.
Ja pielu****e podwojnie Klaudie juz,koncowke pieluchy mam nawet zwinieta na 4 i ma nogi w ten sposob szeroko rostawione co daje efekt zabki.Kontrola poprzez USG miedzy 4 a 6 tyg jak u wszystkich.
Szczepimy skojarzonymi i zalecanymi dodoatkowo,tez rotawirusy na poczatek,pozniej w planach meningokoki,,wzwtypuA i pneumokoki i ....nie wiem.

Jak myslicie chyba te nasze ostatnie dwie? majoweczki juz urodziły...za 4 dni nasze pod forum MAJ2008 zostanie przeniesione.

Ja też będę szczepić Zosię to skojarzoną szczepionką szkoda mi jej kłuć tyle razy:blink:
Iwonko a pieluszkujesz Klaudię przez cały dzień czy tylko kilka godzin dziennie?
a i jak się będzie nazywało nasze podforum?

reklama
Witam was serdecznie, codziennie was czytuję ale jakoś nie udało mi się narazie nic napisać no oprócz wiadomości i opisu porodu. Powoli bo od niedzieli organizujemy życie rodzinne już z nową istotką. Iwonko zamieszczam zdjęcie Bartusia jeśli chciałabyś go wykorzystać w liście dzieciaczków. Pozdrawiam. Gratuluję Sencilla, niunia, i wszystkie które urodziłyście po mnie.

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry