• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Czesc Dziewczyny!
W koncu nadrobilam zaleglosci... tez pisze ostatnio bardzo mało z braku czasu oczywiscie, u nas wszystko ok, jutro wybierm sie z mala na szczepienie do przychodni az sie boje tego płaczu:baffled:
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy dajecie coś maluszkom na kolki jak mają?:confused: Ja mam podawać infacol ale on jest od 2 m-c życia:-( i co teraz mam począć? Mała sie pręży od czasu do czasu to wolę jej coś podać żeby sie nie męczyła:-(
Ja uzywalam jak Niunia miala juz 2,5 tygodnia i nic złego sie nie dzialo:-)
Co do ubioru na spacerek w takie upaly to zawsze zakladam cieniutką czapusie, zeby ochronic uszka od wiatru, no i krotki rekawek:-)
OK....zmykam kąpac Niuńkę:-)
Buziaki!

reklama
Mm to jest taka ksiazeczka z receptami gdzioe jest wudrukowane imie nazwisko i pesel dziecka,a wlasnie mi sie pomylilo bo zapomnialam ze na pesel sie czeka i dopiero jak go bede miala to pojade zlozyc o ta ksiazeczke.Jest ona potrzebna na kazda wizyte w przychodni u lekarzy.

Hej
Jakoś ciągle brakuje mi czasu na nadrobienie zaległości :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Wczoraj się obroniłam, więc wreszcie zakończyłam podyplomówkę :-D:-D:-D
Postaram się teraz znaleźć więcej czasu na BB

Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy dajecie coś maluszkom na kolki jak mają?:confused: Ja mam podawać infacol ale on jest od 2 m-c życia:-( i co teraz mam począć? Mała sie pręży od czasu do czasu to wolę jej coś podać żeby sie nie męczyła:-(
My dajemy Esputicon, ale dostałam już Sab Simplex, więc przechodzimy na nie

a mi dzisiaj moja Jagódka posłała pierwszy świadomy uśmiech przeznaczony tylko dla mnie !!!!!!!!!!!
wcześniej usmiechała się do aniołków jak to się u nas mówi :-D:-D:-D
Szymonek jest jeszcze na etapie usmiechów do aniołków :-)

zmykam, bo własnie się obudził

Miłego dzionka

Witam Was,
dziękuje za porady odnośnie kolek i podawanych leków na tą bolączkę.

Pola moje gratulacje:-) to teraz Szymonek ma w pełni wykształconą mamusię:tak::-)
Maju28 ja już sie nie mogę doczekać kiedy moja niunia uśmiechnie się do mnie, faktycznie teraz się śmieje i robi inne dziwne miny ale są one nie świadome:blink:

A ja mam kolejny problem,:-(:-(:-( prawdopodobnie mam zapalenie piersi:-(, gin zalecił mi antybiotyk Amoksiklav, pierś mnie tak bolała, że aż w kręgosłupie czułam. Powiedział, że małą mogę dostawiać do piersi. Na ulotce jest napisane, że podczas laktacji należy zachować ostrożność.:-( No i bądź tu mądry:crazy:

Maju28, nasza Isabelka już się pięknie uśmiecha do nas,nawet już powoli zaczyna gaworzyć i prowadzić "poważne" rozmowy z zabaweczkami nad jej główką :-):tak:.
Mój P przywiózł dziś szczeniaczka, myślałam,że go zamorduję, nie dość,że dzidzia to jeszcze piesek. I kto się nią będzie zajmował? Ale niunia z zainteresowaniem się w nią wpatruje i nawet się uspokaja, jak piesek leży koło leżaczka, więc chyba zwierzak wysyła dobre fluidy. Poza tym jest tak mały, że do kostek sięga i taki już zostanie. Isabella będzie miała kogo za gonić po podłodze za kilka miesięcy :tak:

maja28 wiesz co, widzę że Ty już najważniejsze rzeczy przeszłaś:tak:, może to głupio zabrzmi:blink:, ale cieszę się że sprawdziłaś już nie jedno i możesz mi i nie tylko pomóc w tych trudnych chwilach:tak::tak: BAAAAARDZO Ci dziękuję :-)

reklama
Cześć Dziewczynki,

U nas dziś trochę chłodniej niż było przez kilka ostatnich dni, Ami wreszcie śpi w ciągu dnia dłużej niż 30 minut na raz, jak to było przez te gorące dni...(odpukać, by nie zapeszyć ;-) )

Polka co do becikowego tu chyba zależy gdzie się szybko załatwia, bo mój R wczoraj pojechał załatwić, skorzystałam ze stronki, którą wkleiła Iwonka, wypełniłam dokumenty, a tu dupa...R musiał jechać do swojego UG, gdzie jest zameldowany wziąść zaświadczenie, że się tam nie starał, no i myślałam, że będzie ok i w moim UG załatwi już wszytsko, okazuje się, że nie, bo becikowe musimy pobrać w miejscu, gdzie mieszkamy, a nie gdzie jesteśmy zameldowani...masakra...no i dopeiro jutro będzie gotowe moje zaświadczenie z mojego UG o tym, że się u nich nie starałam, a się starałam, ale odesłali do miejsca zamieszkania...kurcze rozumiem jakby to było inne miasto, ale to tylko inna dzielnica i to można powiedzieć sąsiadująca :wściekła/y:

Jeżeli chodzi o dzwiganie ja staram sie jak najmniej dzwigać, ale to ze względu na operację, czyli cc, co prawda zakupy dzwigam, ale np wanienki z wodą itp to nie

Pola GRATULUJĘ zdanego egzaminu :-)

Nasza Ami też już gaworzy to misiaków i do nas, czasem do zasłon i firanek...komiczne :-D:-D:-D i oczywiście gada przez sen (to po mamusi), od paru dni urządza "marsz" podczas snu przekręca się jak wskazówka zegara, kładę ją główką na wschód, a ona przekręca się i jak się budzę ona potrafi leżeć np na południe :-D:-D:-D, ja też tak miałam...kiedys słyszałam, że jak dziecko się tak układa to wyczuwa, gdzie są żyły wodne i dobre fluidy i tak powinniśmy wszystce spać, tzn. głową w tą stronę w którą układa się dziecko :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry