• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

reklama
my dajemy Plantex jak trzeba-to taka herbatka ( z apteki) mozna dawac niemal od poczatku (chyba od 2 tyg). w skladzie anyz, koperek itp wiec na gazy dobrze robi. po tym ida strasznie smierdzace baki ;-)

Polka mozesz kupic Espumisan,ta sama substancja czynna co w infacolu ale to mozna od pierwszego miesiaca.Ja podawalam Ani zanim skonczyla miesiac.To jest bezpieczny lek, dziala tylko w przewodzie pokarmowym, nie wchlania sie do krwi.
Mozesz tez podac Plantex- herbatka z kopru wloskiego do stosowania od 2 tyg.
dzięki mm81,
no właśnie wróciłam z apteki z espumisanem, do miesiąca brakuje nam tydzień, nie ukrywam że się boję jej podać, piszą, że do mleka wkropić tą zawiesine:zawstydzona/y: po sab simplex muszę do niemiec skoczyć może w czwartek się wybierzemy bo wiem że w polsce go nie ma:no:

Maja ja dzwigam normalnie wszystko i nawet nie myslalam zeby uwazac.....
Polka u nas kolek nie ma....na razie!

No w koncu dzis zarejestrowalismy Klaudie Olivie :-)
Teraz trzeba jechac zlozyc o ksiazeczke ta z receptami bo u nas takie sa,no i o te becikowe w koncu sie upomnac;-)

Maja ja dzwigam normalnie wszytsko i nawet nie myslalam zeby uwazac.....
no ja też dzwigałam normalnie, do czasu rwy, ale teraz jak czytałam to podobno nie wolno, bo moze się dno macicy obniżyć, a ja właśnie mam problem z dolnymi partiami :-(:-(:-( albo jestem przewrażliwiona, napisałam na zamkniętym bo tu mi jakoś głupio:zawstydzona/y:
kurdre jakoś inaczej to wszytsko "tam" wygląda....

Polka ja podaje espumisan na lyzeczce nie mieszajac ani z woda ani z mlekiem.Ania miala 3 tyg jak pierwszy raz go dostala.

Iwonka o jakiej ksiazeczce z receptami piszesz??

Maja mam nadzieje ,ze Twoje dolegliwosci szybko mina.Moze nie czytaj w necie takich rzeczy bo czlowiek sie od razu nakreca i ma wszystkei objawy.A po co sie denerwowac na zapas.

mm81dzięki, a powiedz mi jescze przed każdym posiłkiem jej podawałaś i ile kropli, 5?
Iwonko, becikowe szybko się załatwia, oczywiście potrzebny jest akt urodzenia dziecka i skrócony akt małżeństwa. na rozpatrzenie wniosku mówią, że trzeba czekać miesiąc, a po trzech dniach dostaliśmt pismo że kasa będzie na koncie i pozytywnie wniosek został rozpatrzony:-)

Witajcie Majóweczki:tak::tak:
Czytam Was w miarę na bieżąco ale jakoś z pisaniem różnie bywa albo czasem brak czasu albo mi tak teściowa ciśnienie podniesie że już nawet pisać nie warto my dziś po szczepieniu i Majka lekko marudna przysypia budzi się to by coś zjadła to przysypia przy cyciusiu ogólnie zamęt
Polka co do mleczka Nan to ja nie narzekam rozpuszcza się zawsze dobrze :tak::tak:

reklama
Witam się.
Jedna mi na cycu wisi a druga, hmmmm, sprząta :crazy:.
A to na humorek lepszy.sciagnelam od kolezanki:)
:laugh2::-D:laugh2::-D:laugh2::-D

Hej dziewczyny,sorki ze sie w tracam,ale ja odnosnie tej zoltaczki:tak:ja cztery dni temu urodzilam w irlandii,i lezalam na sali z dziewczynami ktorych dzieci tez mialy zoltaczke,i tu lekarze oprucz tego ze pod lampy dzieciaki kladli to na sali jak swiecilo slonce w okno, rozbielali dziecko do pampersa i na 15-20 minut na to slonce wystawiali.Wydaje mi sie ze to moglo pomoc,bo zeszla im troche.
U nas też zalecenia w szpitalu były, żeby dzieciaki trochę przy oknie na słonku naświetlić, zresztą położna jak przyszła do domu też zaleciła wygrzewanko.

aha, miałam zapytać czy Wy w okresie połogu nosiłyście ciężkie rzeczy typu strasze dzieci, wanienki, zakupy, pranie i takie tam???
Z ciężkich "rzeczy" to tylko noszę Anię, nie przekraczam 13 kg.

A na dwór zakładam Natalce body krótki rękaw, skarpetki i czapkę. Do spania pajaca i przykrywam kocykiem ale śpimy przy otwartym oknie i ostatnio się robi ciut chłodniej w nocy więc myślę, że za grubo nie jest ubrana.

Dzisiaj zjadłam 3 małe truskawy z ogródka. Zobaczymy jutro, czy będą jakieś krostki.

Dzisiaj była położna drugi raz, sprawdziła pępuch i poleciała.

A wczoraj odpadł Natalce kikucik.

Z jedzeniem nie mamy, odpukać, problemów, to raczej ze starszą jest gorzej, nie chce jeść :-(:baffled::crazy:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry