reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

jo-anna-on mój mnie głaszcze po włosach, albo przytula się od tyłu (raz myślałam że mnie udusi :-p:laugh2: tak się mi na szyi powiesił). Czasem ją klepie :-) i trzeba uważać gdy ma coś w rączce bo mógłby ją uderzyć. Czasem pomaga mi w przewijaniu np. poda pampersika, albo wyrzuci brudny. ostatnio sam chciał ją przewinąć.
Jeśli chodzi dźwigane główki to zgadzam się z
mm81 . Mój Marcinek tylko w ten sposób dał się położyć na brzuszku.

Ostatnia edycja:
reklama
zaledwie wczoraj pisałam ze kupiłam laktator a dzisiaj miałam dzień pt. " Gdzie jest mleko?" Ritka ciagle głodna a ja pustka, sama nie wiem co robić, bardzo chce ją karmić , czy któras z was karmi piersia i mlekiem modyf. na zmianę moze tak bym spróbowała. jestem załamana ta porażką ale może to ma zwiazek z tym ze 3 dni temu dostałam pierwszą @, jak myslicie czy to moze miec wpływ na laktacje?

hej Madzia- ja karmie adasia na zmiane w nocy piersia a w ciagu dnia zaraz po spaniu dostaje piers a jak sie bawi i marudzi bardzo to okolo dwa razy na dien dostaje butle i wtedy jest happy... a dotego dostaje juz jabluszko lub jabko z marchewka i raczej nie mam z nim problemow...

Madziu miesiaczka nie ma wpływu na laktacje, zeby znowu pobudzic piersi do produkcji mleczka musisz przystawiac dzieciątko do cycusia, laktator niestety oszukuje laktacje, wykorzystuj go wtedy gdy wiesz ze piersi są pełne.

ja tez daje małej jabłuszko albo jabłuszko z marchewka bardzo to lubi i dopomina sie o jeszcze, narazie daje jej tak pół słoiczka. No to zobacze jak za pare dni sie nie poprawi to spróbuje ją troche dokarmić.

zaledwie wczoraj pisałam ze kupiłam laktator a dzisiaj miałam dzień pt. " Gdzie jest mleko?" Ritka ciagle głodna a ja pustka, sama nie wiem co robić, bardzo chce ją karmić , czy któras z was karmi piersia i mlekiem modyf. na zmianę moze tak bym spróbowała. jestem załamana ta porażką ale może to ma zwiazek z tym ze 3 dni temu dostałam pierwszą @, jak myslicie czy to moze miec wpływ na laktacje?
Moze to kryzys laktacyjny -pojawia się on zazwyczaj w 3 i 6 tygodniu życia dziecka oraz w 3 i 9 miesiącu Kryzys laktacyjny, Porady > Kryzys laktacyjny.

moja Księżniczka dziś o 16:45 skończyła równe 3 miesiące :-):-):-):-)
SKLADAM ŻYCZENIA- WSZYSTKIEGO NAJ!!!!

Panna Migotka- przypomniało mi sie jeszcze, ze jak nie podnosił główki wcale w normalny sposób to w ten zawsze - siadałam z nim na rękach, tak żeby mieć oparcie i sie zsuwałam ( stopniowo co raz bardziej), wiec chcąc niechcąc on leżał na brzuszku na mnie. Podnosił głowę , żeby mnie widzieć i z ciekawości.
coś takiego

Dziewczyny wiecie co zauwazylam sledzac inne watki tzn inne miesiace ze od stycznia do pazdziernika bo daej nie doszlam ze wszedzie sa blizniaki tylko nie u nas w maju:-D:-D:-D ciekawe co sie stalo?? hahahaha dawno mialam to napisac ale zapomnialam...

Madzia moze to ze stresu bo pewnie coraz wiecej myslisz o tym,ze juz za 2 tyg do pracy wracasz.
Ja przez stres stracilam pokarm.Ale sprobuj sciagac jak najwiecej laktatorem.Ja tak mialam,ze jak juz tracilam mleko i probowalam sciagnac to tak mi to pobudzalo laktacje ze az mi sie zastoje robily.Scigalam medela mini electric (mini taktorek :)

Kamilka masz racje z tymi blizniakami.Szkoda,ze u nas na watku nikt nie ma.Ale w sumie moze dobrze bo ja sobie nie wyobrazam miec na raz takie dwa maluszki.

Panna migotka Ania bardzo lubi lezec na tacie tak jak Dominik na brzuszku Szopek.Warto sprobowac.

A ja jutro ide do pracy.Koniec macierzynskiego.

reklama
Do góry