Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Witajcie dziewczynki!!
. Wogule ostatnio to cyca co godzinke a szczególnie w nocy co Mnie wykancza, wasze dzieci tez tak maja?? Pozatym byłam dzis u pediatry i powiedział mi ze powinnam dziecko karmic tylko cycusiem do 8 miesiaca zycia, ze z najnowszuch badan wynika ze pozniejsze karmienie jest nie potrzebne, zbedne, bo po 8 miesiacu pokarm juz jest nie wartosciowy i nic dobrego dziecku nie dajea ja sama zglupiałam, czy slyszalyscie juz cos takiego??

Także to jest chyba bardzo noramalene ,że karmione cycem budzą sie na jedzonko -co jest dobre ,że maluchy lepiej na wadze przybieraj (widac po mojej)i pokarm w nocy ma inny sklad jest bodajrze tłusty bardziej kaloryczny czy jakoś tak

I wcale nie prawda ,że pokarm niewartosciowy!!!!Co ci niektórzy lekarze wymyslają naprawde w łeb sie tylko można pukać

Ściągnęłam z neta przepis na ciasto. Zobaczymy co mi wyjdzie.
Ja też tak chciałam zrobić z tym nocnym karmieniem to pediatra powiedziała mi że to mleko nocne jest najwartościowsze i żeby z niego nie rezygnować.Pomaga w rozwoju neurologicznym coś w tym stylu ja się nie znam na tym. NO w każdym bądź razie mądrzejsze niby dzieci sąCześć kobietki!
A dzisiaj w nocy wypróbowałam po raz drugi czy malutka jak się budzi dwa razy, czy rzeczywiście jest głodna, więc jak się obudziła o 4:30 podałam jej 50 ml herbatki, chyba chciało jej się tylko pić, bo wydoiła całą szybciutko, teraz jest sezon grzewczy i jest suche powietrze i nawet mi się chce pić w nocy. Zaraz potem poszła spać, a ja nie mogłam już zasnąć i kręciłam się godzinę.
Także próbujcie mamy jak macie taki problem z karmieniem, moze czasami chce się tylko pić, a ja jak podam pierś to ona wyzeruje ją do końca, a nie tylko ugasi pragnienie.
No więc już dzisiaj karmiłam Zuzię bo wolę dmuchac na zimne
To jest myślNo tak tyle ze jak nie karmię tym wartościowym pokarmem w nocy, to ono zostaje na rano, ;-):-) a wtedy ona z apetytem opróżnia cycusie.
tylko że po jakimś czasie cyce się dostosują i może przestaną produkowac to nocne mleko. No w końcu musiała z kądś ta moja pediatra te teorie wytrzasnąć. No to mi zamotałaś w głowie:-)

, cóż za zbieg okoliczności, coś ta noc jakaś przewidywalna :-), jeżeli chodzi o podgrzewacz to ja polecam firmy Ariete ten z Kubusiem Puchatkiem Disney'a, jest świetny ma koszyczek do podgrzewania słoiczków, sterylizator i trzy ustawienia, jedno takie, że ustawiasz temp i temp utrzymuje się cały czas, gdy brakuje wody, lub jej nie ma, podgrzewacz wyłącza się automatycznie- jest SUPER!!!