reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Kamilka, ja nie mam wyboru często wieczorem muszę jeszcze popracować, a moje maluchy rano nie lubią się długo wylegiwać.

A propos nocnika, to mój Maks bez bólu i histerii porzucił pampersy mając niecałe 2 lata, wcześniej nie chciał nocnika, a ja nie nalegałam. I cała akcja przejścia na nocnik i toaletę nie była u nas żadnym problemem. Przy Mikim też nie będę wcześnie próbować (pewnie nie wcześniej niż jak skończy półtora roku), bo taki maluch jeszcze nie kontroluje wypróżniania, Mikołaj robi kupy jak szalony kilka razy dziennie, a siusianie na nocnik będzie tak naprawdę kwestią przypadku.

Ostatnia edycja:
reklama
moj ne ma problemu narazie z siedzeniem nie protestuje... i wiem ze dzieci nie wedza co robia arazie na nocniku ale jak juz bedzie wiedzial to bedzie inna baka wole przyzwyczajac go bo nie wiem jakby mialo byc jak bedzie starszy??

Na pewno jeżeli będzie chętnie siadał na nocniku (byle to wynikało z jego chęci i zgody), to Tobie będzie łatwiej, jeżeli Adaś zrobi kupkę do nocnika a nie w pieluszkę. Mój Maksio nie chciał na nocniku siadać gołą pupą (w pampersie i ubraniu ok), więc pomyślałam jako matka leniwa, że sam kiedyś dojrzeje ;-);-) i dojrzał.

Hej wszystkim,

Ja dziś wybieram się z Adasiem do kina:-) mam nadziejię, że będzie grzeczny. idziemy na film o Jamesie Bondzie, no nie lubię tego zbytnio, ale trzeba coś robić.

Kamilka - ja podobno chodzilam jak mialam 8 mies a z pieluchami się pożegnalam jak mialam ok 9 - tak mówi moja mama. No ale mi się nie wydaje, żeby mój adaś tak szybko tego dokonal, ale podobno u chlopców później to przychodzi. Z jednej strony fajnie jak się dziecko szybko i ladnie rozwija a le z drugij jak pomyślę, że będę musiala za nim wszędzie biegać to już się boję:-)

Czesc dziewczyny :) Pamietacie mnie?? :D
Nie mialem czasu sie odzywac ale wpadam od czasu do czasu. A teraz mam pytanie.
Otoz mam problem ze smoczkiem. Mala przyzwyczaila sie mocno i gdy podaje jej nowy (tj. ten gdy pojawia sie pierwsze zabki) z racji tego ze ma zupelnie inny ksztalt mala go wypluwa i ma go w nosie ;D

A tak poza tym wszystkim to u nas wszystko w porzadku - mala rosnie jak na drozdzasz i z dnia na dzien jest coraz fajniejsza :D

Pozdrawiam

o Szwaroui fajknie ze sie pokazales... super ze mala wam rosnie i wszystkoo dobrze oby byla zdrowa...

moj Adas mial zmienianego smoka z malego na wiekszego i troche o innym ksztalcie z poczatku smoka wyplowal i wogole nie bylo mowy ale szybko sie przyzwyczail... moze i waszej sie uda... a jesli nie bedzie go chciala to oduczcie ja calkiem smoka nie wracajcie do tego poprzedniego..

Witam.Troszke sie na produkowalyscie z postami :-)
A ja jestem happy bo moja Klaudusia 3 noc z rzedu nie budzi sie na jedzenie ! I tak sie jeszcze nie wysyiam normalnie bo i tak czuwam nad nia ;-)
Szwarou witaj po przerwie! Wydaje mi sie ze przytyles...... super foteczki i przede wszystkim Zuzanka :-)

reklama
Do góry