reklama

Majóweczki 2008

A tak wogóle - to jak szybko można zajść w ciążę po cesarce?? Słyszałam wersje 2 lata(tak samo jak po naturalnym porodzie) oraz - 3 lata... A co jeśli wcześnie??:sorry2:

Nie wiem, jak powinno być, w każdym razie moja mama rodziła trzy razy co rok i chyba nie narzekała :-) A znam też rodzinę, w której jest 9 dzieci (bardzo religijna rodzina), w tym jedno dziecko urodziło się w styczniu, a drugie jakoś pod koniec tego samego roku :szok::szok::szok: Wszystko, widać, jest możliwe...

reklama
Kangurka, super pieski. My chcieliśmy setera irlandzkiego, ale żal mi psów trzymanych w małych mieszkaniach.
Może jak w końcu wygram albo ukradnę kasę i wybudujemy sobie domek, to piesek też będzie.

Shanta, pies nie potrzebuje przestrzeni w domu, tylko uwagi i czasu sobie poświeconego!!
Ja zaczynałam hodować w mieszkaniu 36m2!!! I miałam 3 dorosłe dogi + 8 szczeniąt!!
Brzmi jak szaleństwo ale kto u mnie wtedy był wie, ze było czyściuteńko, dogi na swoim miejscu cichutkie, a szczeniaczki w kojczyku drewnianym.
Wtedy poświecałam na spacery (bez smyczy - szalone zabawy i galopady z psami!) 4 godziny dziennie min.! Wiec w domu dogi - spały plackiem i nie reagowały nawet na gości!!
Od kiedy mieszkam w domu, mam dzidziusia i nie chodze z nimi na spacery tylko puszczam na ogrod (bo nie mam czasu ani możliwosci wyjscia z nimi ) - są nieusłuchane, w domu sie wiercą, gnoją, piszczą, drą morde na wszystko co się rusza....
Wiec wg mnie - pies jest często szcześliwszy gdy mieszka nawet w najmniejszej klicie, pod warunkiem tylko ze jest kochany i własciciel ma dla niego czas. Ot co.

Bardzo przepraszam wszystkich za offa :zawstydzona/y:

Acha, seter wymaga MNÓSTWA aktywności!!! Jakbys nie miała dla niego czasu to zrobi ci demolke w chałupie :baffled:

Kangurka, masz rację, że najważniejsze toto, że psy trzeba kochać. Ja mam na myśli takie sytuacje (u nas w bloku niestety częste), że wszyscy wychodzą do pracy, szkoły czy gdzie tam jeszcze można chodzić, a psy piszczą, wyją i tęsknią. Mi osobiście głośne psy nie przeszkadzają, ale po prostu mi ich żal.

No i proszę, mala juz obudzona.

W sumie od 20 do 8.15 spała, czyli ponad 12 godzin (i to bez jedzenia :szok:, ale ostatnimi czasy tak ma). Tylko czy to nie za długo bez mleka??

Kangurka, pieseczki są przesłodkaśne. Pewnie jak szczeniaczki biegną, to wszystko w domu się trzęsie (od razu przypomina mi się film Bethoven :-D).
Zebys wiedziala!!
Kiedys nie mogłam sie przyzwyczaic, bo myslalam ze stado bydła przebiega mi pod oknami - leciałam do okna a tam się.... moje pieski bawiły :baffled:
Dzisiaj rano słyszałam jak mój M poszedł po szczeniaki, bo przed domem był taki tupot!!

A co do mleczka - noworodki musza jesc góra co 4 godziny i gdy przesypiają to nalezy je budzic. A starsze juz nie. Dzieciak gdyby byl glodny to by na pewno wołał.
Tak myślę.

Kangurka pieski cuuudne, tylko zastanawiam się ile takie psy potrafią zjeść dziennie?:-D Sądząc po rozmiarach to niemało :-D. My swojemu syberian husky dajemy dwa razy dziennie. Gotujemy mu kaszę z kiełbasą dla psów no i dostaje suchą karmę. :tak:

Niesia - nie pytaj :dry:
Są na suchej karmie (bo nie mam takiego gara ani gigant zamrażarki, zeby im gotowac porcje zarcia nawet na jeden dzien!!) - jedzą po 1-1,2kg karmy na łeb. Jezeli dawałabym im mieso z ryzem czy makaronem - musiałby kazdy zjesc ok 2kg na dzien takiej gotowanej karmy .

Teraz jak jest dzidzius to musialam przestawic je z lepszej karmy na gorszą, zeby zmniejszyc koszty :no: Na dzidziusia tak duzo sie wydaje pieniedzy ze kazda zaosczedzona kasa jest potrzebna.

Nie wiem, jak powinno być, w każdym razie moja mama rodziła trzy razy co rok i chyba nie narzekała :-) A znam też rodzinę, w której jest 9 dzieci (bardzo religijna rodzina), w tym jedno dziecko urodziło się w styczniu, a drugie jakoś pod koniec tego samego roku :szok::szok::szok: Wszystko, widać, jest możliwe...

Matko jedyna!!!:szok: To straszne obciążenie organizmu być musi!!!

A co do rodzin "religijnych" to z całym szacunkiem dla religii, ale podejscie typu - zero antykoncepcji bo jestem wierząca - sprawia ze mam ochote kogos takiego strzecic w pysk zeby sie opamiętał!
Bo do czego to prowadzi?? Takie rodziny nie maja warunków mieszkaniowych, finansowych i produkują sobie bezkarnie stado głodnych, biednych dzieci!
Koszmar!! Nieodpowiedzialna głupota!:wściekła/y:

kamila z miska.jpg to moja suczka ale miszka u moich rodzicow

DSC08737.jpg
a tu z innej beczki Adas na sankach przepraszam ze tu..

witam:-)
Kangurka pieski super,uwielbiam wszytskie szczeniaczki wiec moze yorka powinnam miec:-D:-D:-D
wiecie co do [porodu to ja znam braci z ktorych jeden jest ze stycznia a drugi z grudnia:-D:-Dnawet rozmawialismy kiedys z ich rodzicami i mama sie smiala ze tatus nie chcial jej odpuscic,Maja 3 synow treci starszo 2 lata czy 3chyba ale wszyscy baaardzo przystojni:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:no i mlodzi:confused::confused:
a u nas nocka nawet.Maly obudzil sie kilka razy ale dalam mu smoczka i spoko;-);-)raz musialam chwile go uspic:baffled:wstalismy 8.10:tak::tak:wiecie jakos codziennie tak wychodzi.7.54-8.04 albo 8.10:-D:-D:-Djak w zegarku:tak::tak:
mialam isc go dzis zwazyc i zmierzyc ale troche mi sie nie chce.Tam jest otwarte do 12ej chyba z atydz pojde:sorry2:
Kangurka co do dzieci to sie zgadzam,u mnie jest rodzina z 11giem i nie maja z czego zyc.Znow byla w ciazy i kiedy przyszla do gminy po zasilek oni przy okazji powiedzieli ze jej pomoga po ostatni porodzie(zawiazac jajniki)a ona to zeby nie przjmowali sie jej du...tylko pieniadze dali:baffled::baffled::baffled::baffled:
kurcze miala tupet:dry::dry:

Zobacz załącznik 108433 to moja suczka ale miszka u moich rodzicow

Zobacz załącznik 108434
a tu z innej beczki Adas na sankach przepraszam ze tu..

Sunia urocza. A saneczkowej przygody Adasiowi zazdrościmy!
My saneczek nie mamy i nie wiem czy w koncu kupie, bo zanim wybiore sie do miasta.. No i nie wiadomo jak długo snieg bedzie .
A własnie - macie jakies newsy pogodowe (temperaturowo opadowe) na reszte tej zimy/wiosne??

witam:-)
Kangurka pieski super,uwielbiam wszytskie szczeniaczki wiec moze yorka powinnam miec:-D:-D:-D

wstalismy 8.10:tak::tak:wiecie jakos codziennie tak wychodzi.7.54-8.04 albo 8.10:-D:-D:-Djak w zegarku:tak::tak:
Dziecko-zegarek rewelacja :-)
A York.. nalezy pamiętac ze bywają france wredne, a nie każdy lubi dominatorski charakterek u psa, nawet malutkiego :happy:

Skoro już chwalimy się psiakami, to my mamy jamniczkę szorstkowłosą o imieniu Puma :-)

Puma śliczna (choć na drapierznika nie wygląda :-p), a ujęcie przepiękne :tak:

reklama
Kangurka co do dzieci to sie zgadzam,u mnie jest rodzina z 11giem i nie maja z czego zyc.Znow byla w ciazy i kiedy przyszla do gminy po zasilek oni przy okazji powiedzieli ze jej pomoga po ostatni porodzie(zawiazac jajniki)a ona to zeby nie przjmowali sie jej du...tylko pieniadze dali:baffled::baffled::baffled::baffled:
kurcze miala tupet:dry::dry:

A słyszałyście wczoraj w tv, jak rodzinka ileśtam miesięcy trzymała w domu zmarłego ojca i pobierała za niego rentę/emeryturę??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry