szopek
Mama Kniazia Burubara
witam
olu- zdrówka dla chłopaków
mamita- szybkiego powrotu do zdrowia
Liczy się też jakaś powierzchnia normatywna czyli bez balkonu czy coś nam wychodzi 45 metrów wtedy.
olu- zdrówka dla chłopaków
mamita- szybkiego powrotu do zdrowia
tylko żeby sie nie wprowadziła, żebyście nie mieli jak " Nie ma róży bez ognia" Barei.;-)Szopek, mam 59,4. Z tego co przeczytałam to na 3 osoby jest 45 m2 + 30% czyli nie powinno przekroczyć 58,5. Wychodzi więc, że mam za dużo o 0,9 m2
Właśnie tak sobie siedzę i myślę, że może jeszcze teściową zapisać, że tu mieszka. Tylko że wtedy trzebaby z nią jeszcze umowę najmu podpisać. Wtedy dodatek by nam chyba przysługiwał.
Liczy się też jakaś powierzchnia normatywna czyli bez balkonu czy coś nam wychodzi 45 metrów wtedy.
cosmo trzymaj sie
W czynszu mamy ogrzewanie, wodę, wywóz śmieci, fundusz remontowy - tu 100 zł bonus plus składka na ocieplenie budynku. O tym ociepleniu to aż nie mam sił pisać, ludzie maja siano we łbie i płacę za coś czego nie mam. Idzie zima, znów wyjdzie mi grzybKurcze ale miałaś przygodę. Ja nie mam gdzie spotkaś dzikich zwierząt. Ewentualnie dzikiego psa![]()
Jakiś wysoki macie czynsz. Nie doliczałaś do tej całej kwoty opłaty za wodę?? U mnie czynsz wynosi ok 320 zł a też w lubelskim mieszkam. Niemożliwe żeby się tak ceny rózniły![]()
Przez kilku tępaków, zamiast spłacać ratę kredytu w swoim ciepłym mieszkaniu ( o podniesionym standardzie przez to i wyższej wartości rynkowej) to wpłacam kasę na konto, zeby sie uzbierało i będę ją wpłacać nawet wtedy gdy będę czyścić grzyba ze ściany i nacieki od ulewy( mam mieszkanie narożne i na ostatnim piętrze).
Byłam w mopsie i tak mi baba namieszała we łbie... ze mam ze skarbówki za 1007 i 2008 przynieść, po kiego wała za 2007 to nie wiem. wzięłam z urzędu pracy zaświadczenie ,ale źle mi wypisała, albo dobrze tylko ja nic nie czaję . tzn jak już wypisuje to bym wolała, żeby tam napisała ,ze pobierałam ale że już nie pobieram zasiłku od czerwca. a nie ona napisała, ze od końca lipca do teraz bez prawa do zasiłku . Bez sensu.
Sorry, że smęcę tu jakimiś zasiłkami.
Ostatnia edycja:

bede musiala go wybudzac
:angry;nie lubie tego robic bo potem marudzi i nie chce jesc

Nacachałam się tylko tej wstrętnej farby. Zuzia była cały dzien u mojej mamy. Na szczęście grzeczna była bo mam wyrzuty sumienia bo ona prawie cały tydzień popołudniami jest jej zostawiana. Jak skończymy z tym grodzeniem się to będzie lajcik już. Tylko niewiadomo kiedy skończymy bo nie możemy dalej robót pociągnąc bo geodetka jeszcze nie podzieliła działki (pomiędzy nas i siostrę męża). Ileż można nanią czekać. Zima nas zastanie niedługo. Już 2 miesiące się z tym guzdrze