reklama

Majóweczki 2008

iwonka mi też kazali dawać wit D3 do 2 lat ponoc nowe zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia. Ale przez problemy z nerkami kazali mi odstawić wszystkie witaminy do czasu aż wszystko się wyjaśni. Tylko nie wiem kiedy to będzie.
I właśnie z tego powodu mam nerwy bo już 22 wrzesnia minął miesiąc od urografii a my nie mamy wypisu ze szpitala. Na urografii nic nie wyszło ale w usg są niby drobne kamienie i złogi. Więc czekaja na konsultacje z nefrologiem ale ten jest raz w tyg w środy i nie ma czasu wszystkich wyników obejrzeć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Miał być dalsza diagnostyka w Centrum Zdrowia Dziecka w Wa-wie, ale narazie stoimy w miejscu bo niewiadomo co i jak:no::no: Z rehabilitacja tez stoimy w miejscu bo nie możemy jechac na turnus bo może się okazać że w najbliższym czasie trzeba będzie do tej Wa-wy jechać. Ręce mi opadaja. Nie wiem juz co robić. Scyntygrafie miałyśmy 3 tyg temu i po 7 dniach miały być wyniki i i nic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jutro będę dzwonić znowu a jak nie to pojade za tydzień w środe i będę okupować szpital.

reklama
Witam wieczorkiem
Dzień pracowity i jak zwykle za krótki żeby wszystko zrobić.
Byłam dziś z dzieciakami u znajomej dostałam wiadro pysznych śliwek.
Siłą musiałam dzieciakom zabierać bo bałam się że za dużo zjedzą i będą kłopoty:eek:
tak poza tym to ja w sobotę i w niedzielę jestem na wykładach a jutro muszę zawieść Zuzię na weekend do stadniny koni( zapalona koniara) i odebrać w niedzielę. O pracowicie się zapowiada.

przy okazji spojrzal na Klaudie to powiedzial ze jeszcze malo dziecko i ma prawo miec krzywe nozki (czyt kolana do wewnatrz)ale tez potwierdzil zeby dawac wit d.
Jak Zuzia była mała (ok.2 lat) też miała kolanka do środka i ortopeda powiedział że najlepsze jest : chodzenie na boso ( najlepiej po piasku) pływanie ( wzmacnia mięśnie) i że jak do 4 roku zycia nie będzie lepiej to wtedy jest alarm. Na szczęście wszysko się "naprawiło" acha i jeszcze nie wolno siadać na kolanach np. na dywanie.:tak:

Iwonka - Doktórka gdy Klaudia skończyła rok powiedziała by nie dawac już witaminy D ale ja i tak czasem daję (zwłaszcza w pochmurne dni). Kiedyś pytałam czy nie powinna podawać jakiegoś wapnia córci, skoro mało mleka pije tego w proszku a innych mlecznych produktów nie może ale też stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby.
A naparwdę jestem zaniepokojona, bo na moje oko córcia nie ma w kolanach skrzywionych nóg tylko przy kostkach tylko troche mniej niż ten chłopczyk o którym wspominałam. A nie chcę by potem doszło do sytuacji, że potrzebne będą szyny tak jak jemu itd.

Madzia - Może chcesz do kompletu, do tych sliwek wiadro gruszek albo jabłek?? :P

anusiasac - ta baba w MOPSie powiedziała mi ze za 2007 i 2008 to jak zdążę złożyć we wrześniu a jak już w październiku złożę do za 2008 tylko.
Właśnie tego nie rozumiem. z tym, zę jak złożę w pażdzierniku to 48 zł zobaczę w grudniu a jak w listopadzie to na nowy rok dopiero :-(

może być tak, jak pisała mamita, że jeśli złożysz we wrześniu i dochody za 2007 rok, to zasiłek dostaniesz jeszcze za IX i X, po 48 zł, a dochody za 2008 rok będą liczyć się do nowego okresu zasiłkowego - od XI i wtedy dostaniesz 68 zł/m-c (podnieśli o 20 zł):tak:

ja też podaję dalej wit. D jak nie zapomnę:cool2: oczywiście...

Panistępelek, ja poproszę gruszeczki mniammmmmm

Madzia, Zuza ma piękne hobby, a w tej stadninie są jakieś takie weekendowe zjazdy że dzieci moga tam nocować?

mamita, kolejny raz bark słów na organizację pracy służby zdrowia..

Dotkass
, i jak ta druga firma? wiecie już coś?

Witam

Madzia tak ja wiem ze powinno sie siedziec tylko po turecku a na boso tzn bez kapci od malego Vanesska chodzi.Zaklada tylko buty na podworku.

Panistepelek na wiosne,lato tez mi kazala odstawic wit D ale teraz znowu mam dawac 1 krople.

Anusiasac nawet nie wiedzialam ze podniesli rodzinne....:szok::-p ciekawe czy mi tez bo jakos caly czas mam po 48zl.:sorry:

Dzień Dobry,

Wybaczcie, ale wpadłam się tylko przywitać, kosztorys mamy mieć jutro...nie mam teraz siły, ani weny na pisanie, tyle spraw do załatwienia :szok:, nawet nie zdawałam sobie sprawy, postaram się zajrzeć wieczorkiem i przejżeć co naskrobałyście

Buźka i Miłego Dnia

co trzy lata muszą przeprowadzić weryfikację świadczeń rodzinnych i teraz właśnie wypadła, dlatego taki skok, za rok podniosą pewnie o 3 zł albo w ogóle...szkoda , ze ja się nie łapię :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry