reklama

Majóweczki 2008

Czy ja już się dziś witałam?Bo byłam już tu.:dry:
To witam się dziś w takim razie.
iwonka- ja, no wiesz nie zaszczepię ale taka moja natura. Nie zbadaną szczepionką ? Zresztą jak rząd kupi szczepionki to będą szczepić tylko tych w zawodzie ryzyka pielęgniarki, lekarzy czy kogo tam jeszcze. Uwierz mi, ze będzie na czarnym rynku wtedy full tego bo się będą szczepć jak w Niemczech czy szwecji 30-50 % a reszta nnie chce ale pobtrać odfajkować musi. W Czechach to samo, można ponoć w Polsce kupić czeskie racje szczepionkowe ze służby zdrowia.
Ja póki co postawiłam szlaban na wizyty z Miku w Biedronkach, Carrefourach czy innych takich.

Ja maseczki mam bo P. przecież przewijał Młodego w maseczce, to musiałam kupić pudełko całe. Jakby co to mam też takie przemysłowe, co to się je wkłada, żeby pyłu nie połknąć czy innego szajsu.I maskę do spawania też mamy ;-)

Acha i żeby nie było ze mi dziecko robiło raban na przychodni jak małpka fiku- Miku albo gorzej jak dziecko wychowane bezstresowo ( choć fakt , nie stresuję dziecka). Pełna kultura dziecka półtorarocznego. W przychodni byliśmy tylko my i oni - ta parka z dzieckiem. Oni pewnie cieszyli się, ze nie mają tak rozbrykanego dziecka a ja, ze nie mam tak cichego i mało ciekawskiego. To tak jak nie mieć dziecka, gdyby się tylko przewinąć i nakarmić potrafiło.

Tu zakładam kącik majóweczka w banku. Muszę skończyć współpracę ze swoim bankiem zwanym dalej złodziejami.
Złodzieje zdzierają ze mnie miesięcznie 8,5 za prowadzenie konta, 3, 50 za kartę do bankomatu i 1 zł za przelew internetowy( miało być 50 gr ale pan w okienku niekumata łajza nie sprawdził jakie mam konto).
Myślałam o mbanku bo nie mają prowizji, ale ciągle coś poczytuje, ze maja jakieś fixy i pomyłki.
Poza tym nie bez znaczenia jest fakt, ze kasę zarabiamy do ręki, wiec gdzieś to kase wplacić na konto musimy. Jak mam oddział to idę i wpłacam i mam . Jak mBank to muszę gdzieś iść przelewy robić lub na pocztę.
Banków z siedzibą mam u siebie niewiele

reklama
Witam dziewczyny

my wracamy pomalu do zdrowia.. ale pomalu :-(:-(

Szopek co do konta to ja mam w mBanku i jestem bardzo zadowolona mam konto odkad skoczylam 18 lat i nie narzekam czasem jak w kazdym banku maja jakies zmiany albo naprawy i konto jest niedostepne gora jakas godzine ale to bardzo bardzo rzadko...

u nas dzis mokro i ponuro....:-(:-(

Szopek ale takie szczepionki z czarnego rynku to troche m,asakra:no:ludzie takie cos kupuja???bo w sumie jaka pewnosc co tam jest???co prawda w tych tez nie wiadomo ale jak przez sluzbe zdrowia to chyba pewniej.ja nie mam pojecia naprawde,co prawda narazie tu nie ma takiej potzreby i oby nie bylo:no:

Ja troche z biegu :zawstydzona/y:
wlasnie w wiadomosciach byla wypowiedz na temat szczepionek i pani minister powiedziala ze bedziemy szczepic szczepionka z wody (bo nie zbadana i moglo by tak byc )moze i za to placic :tak:
Ja napewno nie bede szczepic:no: za duze bum jest teraz na te szczepionki, przez ta grype, boje sie ale wydaje mi sie ze za bardzo panikuja napewno duzy wplyw maja tu firmy farmac.;-)

Ja też szczepić nie będę, nigdy się nie szczepiłam na żadną "normalną" grypę, to czemu miałabym się szczepić teraz, a tymbardziej dziecko? wydaje mi się, że to taka panika, nagłośnienie, bo coś musi się dziać...maseczki? też nie mam, nie kupuję, przecież całować się z chorym nie będę, a że większość czasu siedzę w domu to od kogo mam się zarazić. Podobnie jak szopek staram się z Amelcią nie chodzić w skupiska bakterii, tak jak duże markety, apteki czy tym podobne. Na bilans idziemy 18- tego, ale się nie martwię, bo mamy na konkretną godzinę i tylko miniemy się z osobami, które będą po nas, bo będziemy pierwsze, zresztą jak ma nas dopaść to i tak dopadnie, żadne maseczki czy szczepionki temu nie zapobiegną :tak:

kwiateczek - Moja córcia na początku tez miała tylko małe plamki na twarzy ale z czasem buźka spaskudziła Jej się aż tak bardzo.. do tego były też slady na rączkach, klatce piersiowej.

szopek - Ja oczywiście wiem od czego te plamska, bo córcią ma stwierdzona skazę tyle, że zrobiłysmy testy i niby wyszły dobrze a tu jednak i tak dostaje krostek.

Dotkass - Widze, ży chyba wszystkie Dzieci lubią sudocrem ale moja woli mazac wszystko pasta do zębów :P

migotka - Skąd ja znam te problemy ze zdjęciami... chociaż u Nas wiekszy problem jest z kręceniem kamerką.

iwonka - Ja równiez raczej szczepic nie będę córci.

kamilka
- Moja siostra tez ma od niedaewna kąto w mBanku i również nie narzeka wrećz przeciwnie. Ja sama zresztą mam zamiar załozyć tylko jakoś zebrac nie mogę się.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorowo.
Bylismy na tych ogniach.wyszlam po 18ej a Kondzio po 15 min usnal:baffled:biedny nie spal w dzien i mu sie padlo:sorry:niestety od huku ogni sie obudzil ale patrzyl zdziwiony i nic nie plakal:no:zaczelo padac juz wiec szybko do domciu wrocilismy a tu dopiero sie zaczelo.umyc sie nie dal,zjesc tez nic.przebralam ledwo w pizamy i usnal na mnie:sorry:poczekam jeszcze chwile i butle zrobie:sorry:nie ma co dziecku dalam dzis poapalic:sorry:w sumie sam na zlosc zrobil bo spac nie chcial:angry:no ale nic,mamy nauczke.mam nagrne troszke,jutro wam pokaze:tak:najlepsze jest to ze jak wrocilam do domu to wszytsko pieknie z okna mojego widac:baffled:

witam bardzo bardzo ciepło...i bardzo szybko wracam do pracy...melduję tylko obecność na stanowisku pracy...we środę byłam na szkoleniu w Warszawie, przywitałam się z syrenką i Zygmusiem na starówce i chyba przypłaciłam spacerek przewianiem - ledwo słyszę na jedno ucho, a drugie cały czas mi zatyka...bardzo przepraszam, ze nie doczytam wszystkiego, ale ostatnio nie mam szans...

pokrótce - ja mam konto w PKO BP - opłaty 6,90 za rachunek, 0,50 za przelewy internetowe (robię tylko takie) i chyba 20 zł za rok za kartę...

my też szczepić nie będziemy, mój R zawsze sie ze mnie śmiał, bo w poprzedniej pracy mieliśmy szczepienia na grypę i mimo zaszczepienie zawsze chorowałam, on nigdy, po prostu młody na razie jest więcej w domu, a na zakupy chodzimy sami - ja chyba mam najbliżej z was wszystkich do źródła epidemii, bo do granicy z Ukrainą jakieś 60 km....a słyszałyście, że wczoraj podobno podali, że nie będa informaować o ilości zachorowań na grypę ah1n1 ani na tą zwykłą...

reklama
Dzień Dobry,

Noc przespana, dziś piątek, więc po pierwsze zaczyna się weekend, więc będę miała nie zmęczonego męża w domu, po drugie, ekipa ma zacząć zwozić materiały, po trzecie...hmmmm, zapomniałam :sorry2:

Co do kont, ja mam swoje jedno w jednym banku, w którym pracowałam, a raczej pracuję nadal, ale siedzę na wychowawczym, więc jakbymn nie pracowała, a w drugim banku mamy wspólne konto, za oba nic nie płacimy :-), za moje noramlnie, bo jak zakładałam konto to jako pracownik zwolniona byłam z opłat- teraz już pracownicy nie mogą zakładać konta u nas :tak:...a w drugim banku, spełniliśmy pewne warunki, na konto VIP i nie płacimy nic :tak:

A przypomniałam sobie, co po trzecie ;-), a więc po trzecie, jutro prawdopodobnie wybieramy się na zakupy do marketów budowlanych...biały montaż do łazienki, schody na strych i halogeny, glazurę musi mi koleś wymierzyć, więc jeszcze nie kupuję, a zobaczymy może kupimy też podłogę, bo promocje są, więc prawie 1000 zł na samej podłodze zaoszczędzimy :tak:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry