reklama

Majóweczki 2008

Wiktoria, nic sie nie martw! W tych czasach raczej nie problemu przy konflikcie. Jak nie masz przeciwciał to bardzo dobrze, powinnaś mieć jeszcze badania na przeciwciała, odczyn Coombsa to sie nazywa chyba w 28 tygodniu, już nie pamietam. My tez mamy konflikt i nie było przeciwciał w pierwszej ciąży, po porodzie dostałam od razu zastrzyk z immunoglobuliny, który ma chronic drugą ciążę. A o czterletniej przerwie nic nie słyszałam, my mamy dwa lata przerwy i żaden lekarz nie widział w tym nic groźnego... Obecnie chodze do dwóch jednocześnie, (jakos tak wyszło...) i sie nie boję.

reklama
hej dziewuszki bylam dzis zrobic badania ale nie wiem jakie wyniki bo okazuje soie ze na dwa :HBSantygen i odczyn Coombsa trzeba czekac trzy dni wiec wizuyte u lekarza przelozylam na piatek wiec sie dowiem jak wyszly te wyniki....:confused::confused:

troche sie dzis pouczylam wiec jestem spokojniejsza moze zdam wkoncu zalegluy rok.. a wiecie co okazalo sie ze mo maz znalazl program ktory moze pokazac jak bedziemy wygladali w wieku 70 lat heheheh ale sie usmialam bede miala ladnego dziadziusia heheheh

juana troszke mnie uspokoilas ale to jak przy prodzie mowisz czy jak ? co prawda ja w karcie ciazy mam wpisana grupe krwi i mojego M oni sami beda wiedziec o tym zastrzyku ? im blizej tym bardziej sie boje zeby jakiegos nie dopilnowania nie bylo

madamagda zdrowko ja mam ciazsteczka w czekoladzie;-)

kamilka a ile placilas za te badania ? mialas skierowanie czy bylas prywatnie ? ja chodze prywatnie do gin wiec pewnie za badanie bede placic niestety prywatny gin ma swoje wady i zalety

Asiaa, Cosmolady, ja też mam termin na 17 maja, z usg wychodzi 14 maja, zobaczymy kiedy dzidzia zechce się wykluć.

Moje dzieciątko coraz gorzej - dziś znów gorączka powyżej 38 stopni, więc jutro rano badania krwi i moczu i kolejne spotkanie z lekarką. Mały biedaczek!

Cosmolady sliczna masz corcie !
Madamadga to fajnie ze Hania jest potwierdzona :)
OlaK na naszym awtku mam siedzacych ktores dziecko nie pamietam tez ma orZeczona trzydniowke a do tego biol gardla i inne infekcje na raz sie zrobily...trocge sie dziwilam ale moze tak jest.Zdrowka zycze Maksiowi:)
Wiktoria ja tez chodze prywatnie i za wszystkie badania place

Kupilam dzis wykladzine do pokoju dzieci.

ja nie placilam za badanie nic bo mialam skierowanie... najbardziej czekam na wyniki konfliktu serologicz\nego... prawdopodobnie teraz nie mam bo to pierwsza ciaza ale napewno juz przy drugiej bedzie... ale jednak sie martwie... kazdy mi mowi ze moglam po ojcu krew odziedziczyc czyli A(+) a mam po mamie A(-) a maz jak na zlosc 0(+) narazie wiem tyle ze przy pierwszej ciazy nic nie zagraza mojemu dziecku... :tak::tak::tak: ze tez musialam przerabiac ten temat na studiach o tym konflikcie teraz wiem comoze sie stac i jakie sa zagrozenia i strach jest... a reszta raczej nie powinna zle wyjsc

reklama
czyli Twoi rodzice tez mieli konflikt a robilas na samym poczatku badanie na grube, Rh oraz na przeciwciala ? ja roblam to na samym poczatku ciazy :baffled:
wiec nie ma problemu i zastanawiam sie po co te badania hbsantygen i odczyn Coombsa :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry