reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

cfcgirl - wspolczuje, fatalnie... ale faktycznie dziwne, ze nic innego nie zabrali... nie stresuj sie juz, bo to i tak nic nie zmieni... Trzymaj się ciepło.

Miłej niedzieli dziewczyny, ja zmykam do Rodzicow na obiadek, do uslyszenia.

reklama
Dziewczyny!
nie ma takiego wątku jeszcze jak pielęgnacja naszych maluchów, także zapytam tutaj.
Co myślicie o husteczkach nawilżanych typu Pampers, używanych do czyszczenia pupci po kupce.
Ja nie jestem do tego przekonana, nie raz próbowałam na sobie te husteczki, ale one sa tak perfumowane i nawilżane czymś piekącym, że ja np nie mogę tego używać, a co dopiero pupcia niemowlaka.
W takim razie doświadczone lub mniej doświadczone mamusie, jaki macie pogląd na tego typu rzeczy. Czym w takim razie czyścić pupkę po siusiu albo kupce, bo zabieg powtarza się kilka razy dziennie, a o podrażnienie nie tak trudno przez te husteczki.

Madamagda ja je uzywalam od poczatku,tylko sensitiv nie zadne inne wlasnie takie pachnaca ze ach w nosie kreci......Z reszta na poczatku do baaardzo czesto trzeba przemywac pupcie bo jest ciagle kupka i do tego najlepiej jest kupic takie sa prostokatne waciki firmy DZidzius gdziec 10na 20 cm i je maczalam w cieplej wodzie i przemywalam pupcie po kupce,chusteczki tylko po siusiu ale pozniej juz normalnie chusteczkami jak kupa byla raz,dwa dziennie.Co odwazniejsza mama bierze dzioeciaczka pod kran i tam mu muje tyłeczek ale ja jakos tak nie umialam...a te waciki polecila mi wlasnie polozna:)

Dziewczyny nie wiem ale ja jestem rozbita i ciagle placze.......za Majeczka kochana.Patrze na swoje dziecko i placze ,nawet teraz jak to pisze to mi lzy lecaa ze nic nie widze na klawaiturze.....

Hej dziewczyny...

ja zdalam zeszloroczny przedmiot ANATOMIE moja zmore dzis zaliczylam dwa kolejne ale obecne juz jestem zmeczona jak nie wiem ale bardzo sie boje dlatego ze wczoraj po zaliczeniu ustnym tym zaleglym dostalam boli brzucha i skurcze...trwaly do poznego wieczora a dzis rano znow sie zaczely.. wytrzymalam do tych dwoch zaliczen i przyjechalam do domu... musze polezec jak nie przejdzie to jade na izbe przyjec:baffled::baffled: nie wiem co sie stalo?? czy to stres??

Dziękuję Iwonko
Ja też myślałam o takich podkładach do przewijania, a te płateczki napeno sie przydadzą i bedę lepsze od tych husteczek.
Ja sama jak mam się podcierać takim czymś, to chodze z piekącą pupcią ;-)

A zadzwoniła do mnie pani z aukcji i w poniedziałek bedzie u mnie wózeczek. Ciekawe gdzie ja go bede trzymać.

Iwonka, zapoznałam się z historią Majeczki i z trudem powstrzymałam łzy...To bardzo przygnebiające, bardzo. Jedyne co nam pozostaje w takich sytuacjach to płacz.

Matko dziewczyny teraz to ta historia chyba sie dobilam...
takie biedne i malutki dziecko majace kochanych rodzicow i taka choroba... masakra!! jak oni dadza sobie rade?? teraz to mnie dopiero brzuch rozbolal... ale tragedia....:baffled:

reklama
Do góry