reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam majóweczki :-)

Byłam dzis po pracy u Aurelii. Prosiła, zeby przekazać, ze jeszcze w dwupaku czeka na wypis (być może jutro)Znudzona nie może sie doczekać wyjścia i wolności :-) Usciski i caluski dla podwojnych i rozdwojonych papa.

szyli mi szyjke maciczna w 5 miesiacu i teraz musza mi go sciagnac a załozyli mi go bo mój mały skarb chciał mi sie urodzic za szybko

znalazłam na google :)

"Szew zdejmuje się zazwyczaj w 37. tygodniu ciąży (chyba że wcześniej rozpocznie się poród), kiedy dziecko jest już dojrzałe do życia poza łonem matki. Jest to praktycznie niebolesne i nie wymaga znieczulenia. Zdjęcie szwu nie natychmiastowego porodu, wszystko zależy od tego, kiedy zaczną się skurcze - czasem dopiero po paru tygodniach."

madamagda bez skierowania i bez niczego no prosze, ale to milo chociaz czlowiek od czasu do czasu od czuwa ze jeszcze sa jacys lekarze z powolania i ze mozna na kogos liczyc ;-) dobrze ze Ty na takich trafilas :tak:

Dotkas ja niemam zadnej spakowanej mam dla malego ciuszki do szpitala odlozone ale nie wyprane a dla siebie mam gatki jednorazowe i jedna koszule acha i wyprana Torbe z zapakowanymi ciuchami ktore musze przewiesc :-D to normalne jednego dnia chce juz rodzic zaraz maj bobas bedzie itd a drugiego jeju to nie mozliwe ze zaraz ja nie gotowa boje sie itp :-D

Fajnie ze u Aureli wszystko jest ok

hej jak czytam to co piszecie to az sie boje za niedugo maja mi sciagnac szef mam pytanie czy któras z was wie czy to boli jak oni to sciagaja czy bede czuła jak oni to sciagna z szyjki bo mam takiego pietra pomuszcie

Kochanie miałam w opierwszej ciązy szew jak zakładali to w znieczuleniu a ściągali na żywca!!!!!!!Bolałooooooo co ci sciemniac bede:szok::szok::szok::sorry2:Biora najwiekszy wziernik i na maksa rozwieraja na fotelu w szpitalu ja miałam .Tzn takimi specjalnymi możyczkami przecinaja i to jest kawałek żyłki co masz zszyta szyjke ale ten ból to pare sek ,dokładnie szczypie i jak rozwieraj to boli........Sory ale chciałaś wiedziec .Ogólnie bardzo nieprzyjemny zabieg jak dla mnie był ,teraz bym wolała miec krążek:happy:.

Czesc Kochane!
W końcu przebrnełam przez dwa dni zaległosci na BB, ja te dwa dni poświeciłam na pakowanku torby, ostatnich zakupkach, praniu, prasowaniu. I w ten oto sposób chyba mam wszysko zrobione...:-)
Dzis jeszcze byłam w Ikei i kupiłam kilka pierdółek:-)
Madamagda ciesze sie ze wszysko ok z Hania:-)
Aurelko wracaj do nas, czekamy na Ciebie, z nami napewno sie nie zanudzisz:-)
Dotkass ja tez prawdopodobnie bede miec ślub kościelny z chrzcianami maleńkiej:-)
a na jaki miesiac zaplanowaliscie tą uroczystość 2w1?:-)
kacha107 ja jak dzis wstałam to tez pierwsze co pomyślałam to to,ze nareszcie kwiecien!!!
Ide sie teraz kapac ale jeszcze dzis tu zajrze bo jeszcze inne wateczki musze obskoczyc:-)
Buziaczki:*:*:*

Miałam zdjety 2 tyg przed porodem i urodziłam dokładnie za tydzień:tak:Mnie bolałao i jak dla mnie nie przyjemna rzecz z tym ,że trwa tyle co badanie ginekologiczne co tak was mało od południa????:baffled:Ja byłam na pierwszym wykładzie w szkole rodzenia .:-p
Wiktoria tak rodze z mężem i chciałabym aby był tam ze mna nawet na wykładach .Ciekawych rzeczy może sz sie dowiedzieć a tymbardziej ja w pierwszej ciąży nie chodziłam i teraz nawet wiem kilka rzeczy o których wczesniej nikt mi nie powiedziała albo nie wiedziałam:baffled::laugh2::no:.Myślę ,że jakby ze mna chodził na wszystkie zajecia to potem łatwo się oswoi ze szpitalem i wogóle nie spanikuje choć sama na 100% nie wiem ani ja ani on ja zareaguje jak sie zacznie....:laugh2:Myślę ,że zachowa zimna krew i bedzie dobrze -musi być!

reklama
Ja już po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia :-).
Tak się zmęczyłam tym relaksowaniem, że wróciłam padnieta... robotnicy też już sobie poszli, więc kładę się do łóżka, włączę jakiś filmik i pewnie zaraz zasnę, bo oczy mi się kleją... miłej nocki :-)

Buziaki

Do góry