reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Marlen a ja tez slyszalam ze lepiej w 7 niz 8 ze ponoc nie ktore czynnosci zanikaja np ssanie niewiem czy to prawda ale ja tez juz bym chciala ale taka kolej rzeczy lepiej poczekac niz ryzykowac natura wie co robi

kamilka maja ma racje bo prawie mc przed Toba lepiej czekac to przeciez dla dobra Twojego dziecka a poza tym z tego co wiem mozesz dostac skurczy a szyjka nawet nie drgnie i bedziesz sie meczyc wytrzymalas tyle to wytrzymasz jeszcze troche a jak maly bedzie duzy zrobia cesarke wiec nie martw sie tylko siedz na tylku i czekaj maly bedzie wiedzial kiedy bedzie gotowy przyjsc na swiat jedno dziecko potrzebuje 37/38 tygodni drugie 42 dlatego nie kombinuj bo dostaniesz opier... od ciotek z BB i bedziesz miala ;-)

reklama
_WiKtOriA_ no napewno cos w tym musi byc wiec musimy wszystkie byc cierpliwe i chwilowo nie przemeczac sie bo nie wolno nam narazac swoich malenstw :tak:

z moja szyjka to i tak bedzie problem
lekarz mowi ze jest sztywna i jeszcze z duza nadzerka i za dwa tyg ostatecznie sie okaze... wiec chociaz tyle

kamilko dziewczyny maja racje nic na siłe :tak:mały sam bedzie wiedział kiedy jest gotowy ;-) a ta waga jest tylko orientacyjnie mierzona daj sobie jeszcze czasu . zebyś póżniej nie załowała 8 miesiac nie jest dobry na poród ;-) i tak zrobisz co uwazasz ...:happy:

no widzisz wiec lepiej sobie gimnastykowanie odpuscic bo dostaniesz skurczy a rozwarcia zero i bedziesz sie meczyc .... a poza tym adas musi jeszcze moze nie rosnac ale dojrzewac zeby sobie poradzil jak sie urodzi z oddychaniem i wszystkim duzy chlopak ale widac jeszcze mu nie spieszy sie tu

A z tym dziedziczeniem wagi to różnie bywa. Ja ważyłam 4350 kg, mąż 4200 kg, a Hanutek jest jak na swój wiek ciążowy średniakiem w 32 tyg 2063 kg, czyli tak w sam raz. Jak tak dalej pójdze to dojdzie do ok 3500 kg, ale to różnie bywa i USG często zawyża/zaniża wagę. A spodziewałam sie kolosika :laugh2:
Z tego co lekarz mówił to ma bardzo długie nogi, więc może ważyć mniej niż podał, skoro mierzy się dziecko po kości udowej. :sorry2:

reklama
co do sexiku to moj lekarz powiedzial owszem ale nie przesadzac w zadnym wypadku z pozycjami, a poza tym nam sie nie chce bo swiadomosc tego ze ten szkrabik najukochanszy tam siedzi to przeraza troche a i sie troche boje ja a to maz wiec nici z sexu

Aleksandra ja mam czasami takie dziwne uczucie jak patrze na kolyszacy sie brzuch moja siostra ostatnio patrzy mowi ale brzuch Ci skacze a puzniej jeju to zyje :-D:-D
bo jakos nie czuje mojej ciazy a szkoda bo to jedyna siostra chodzi o to ze nie spyta czy cos chce a ostatnio jak sie obijala w kuchni powiedzialam jej ze ja brzucha nie wciagne a ona do mnie " trudno sie mowi " i taka olewka ech..

Do góry