reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2008

A ja wziąż nie mogę się zdecydować na jakies kosmetyki :-(

Narazie mam mydełko Nivea i tyle, bo nie potrafie wybrac...
Chce kupic jeszcze oliwke do smarowania ciałka po kąpieli, kremik z filtrem na dzień, no i masc na pupke - i tutaj chyba kupimy sudocrem.

No ale oliwke i kremik - jakiej firmy???
Mnie "zachęcają" takie marki jak Nivea czy Johnson & Johnson.
Macie jakies doswiadczenia z ich produktami??

I zastanawiam sie tez nad pudrem do pupy - słyszałam rózne opinie...
W szkole rodzenia powiedziano - krem codziennie a zasypka gdy cos sie dzieje.
Moja przyjaciolka (w tej chwili jej dziecko ma 2,5 roku) - uzywala od poczatku tylko i wylacznie pudru, bo mowi ze masc zle jej sie nakładało i absolutnie sobie nie wyobraza jej uzywac...

Bądź tu mądry... :nerd:

reklama
Kangurka to moze jak lubisz prasowac to podrzuce Ci moja sterte rzeczy do prasowania.Ja nienawidze tego zajecia i nie bardzo mi to wychodzi.Zwlaszcza te malenkie rzeczy wg mnie sie ciezko prasuje :angry::angry:

Co do kosmetykow to wiele razy slyszalam ,ze Johnson mocno uczula.Nawet w szkole rodzenia polozna to mowila i kobitka w sklepie z kosmetykami.

Kangurka - co do Johnsona to napisze to samo co mm - polozne w szkole rodzenia odradzaly, bo u wielu dzieci wysepuje uczulenie po tych kosmetykach. Natomiast o Nivea slyszalam same dobre opinie. Ja tez mialam problem z wyborem... ale na poczatek zamowilam dzis tylko Oliatum do kapieli i Linomag. I narazie nic wiecej nie kupie. Puder polozne nam odradzaly... ostatnio bylam u znajomej, ktora ma 10 miesiecznego synka - tez zdecydowanie odradzala, bo sie kluski robia pod pieluszka...

Ja się właśnie wykąpałam i zarz uciekam do łóżeczka bo znowu mnie gardło zaczyna boleć:baffled: może jak się położę to moja Zosia przestanie się troszkę rozpychać i pójdzie spać razem z mamusią:-) Ale wątpię zwłaszcza że ostatnio się rozpycha na wszystkie strony ale żeby się obrócić główką do dołu to nie:baffled:

A co do kosmetyków to ja na razie sie zdecydowałam na Bambino ale nic jeszcze nie kupiłam wiec nie wiem może mi się jeszcze odmieni. Chociaż dużo osób sobie chwali i tak myślę że one już długo na rynku są i dużo osób je używa więc pewnie są dobre i chyba właśnie na nie się zdecyduję:happy:

kngurka podziwiam 5 h:szok::szok::szok::szok:nie możesz jakos na raty???
Ja bym nie wytrzymała , a pozatym dla mnie 2 h to świat i strata czasu ale cóż trzeba ciuchy prsować bo jak w pogniecoinych chodzic .
A dzidzusiowych ciuszków jeszcze nie prałam i nie prasowałam:no::no::no:Myślę ,że z jakies dwa tygodnie (niech pogoda sie polepszy)I bede miała świeże a i tak piore te na poczatek czyli te najmniejsze a reszte potem aby były świeże:tak::tak::tak:
Myśle,że kłade sie spać bo rano czeka mnie wstawanie i bieg na przystanek z małym do przedszkola :-D:-D:-DDobrze,że kąpiel mam z głowy...
Mała mi sie tak na noc rozpycha zawsze jak sie chce kłaść bo w dzień jest dobrze wiecej spi a wieczorem szał pał normalnie:-)Nie da zasnąć wypycha rozpycha mi ten brzuch:baffled::dry:Wariatka mała ale dobrze,przynajmniej wiem ,że tam jest i sie dobrze czuje:tak::tak::tak:.

W takim razie dziewczynki DOBRANOC!!!
A jutro mam szkole rodzenia -wykłady ;-).

hej. My prawie całe popołudnie przesiedzielismy w szpitalu. Marysia zostala Marysią :), a łożysko się przesunęło. Lekarz jednak nie jest szczęścliwy,że Mała leży głóką do góry i na 25 kwietnia mam się zgłosić do szpitala. Będa mała odwracac. Jest 60% szans na to,że się pwoiedzie. jeżeli nie, beda ciąć. W każdym razie mam się zgłosić na oddział z torba dla siebie i małej. Nie wiem po co ten pośpiech. Przecież dziecko się może odwrócić w ostatniej chwili.No ale muszę im wierzyć bo inaczej zwariowałabym, Nie mam innego wyjścia. Trzymajcie kciuki drogie Panie.
Całuski i pozdrawiam

Dzień dobry Majóweczki

Niestety po nieprzespanej nocy :baffled: zamiast się położyć, idę zaraz na badanka.

Miłego dzionka!!

Witam z samego rana. Nie mogę spać od 3:baffled:.
Po wczorajszym zawodzie wózkowym doszło jeszcze to, że zaliczyłam mały poślizg na mokrej podłodze. Kostka boli jak...:wściekła/y:
Znalazłam następny wózek- volant. Ale mam dylemat, bo właściciel pisze, że przednie koło było uszkodzone i jest już naprawione. Tylko tego wózka nie obejrzę na żywo, a nie chcę kupić jakiejś kaszany:baffled:.
No i dzisiaj wizyta u gina:-)

reklama
No już mi troche lepiej :-) Po konsultacji technicznej z M zakupiłam taki wózek Wózek VOLANT, niebieski w kwiaty + fotelik samoch (342373878) - Aukcje internetowe Allegro
Volant z tapicerką boldera :-) Ale będzie mnie nosić dopuki kurier go nie dostarczy :rofl2: Co prawda kłuci się z moimi upodobaniami kolorystycznymi, bo wolę czerwony, ale niebieski to kolor M- miał kiedyś fordzika w tym kolorze:-p
Teraz nie wiem czy mam iść odespać nockę czy iść do sklepu. Ciekawe co gin powie, bo czuję jak serducho mi wali z emocji:laugh2:

Do góry