reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2008

Dzien dobry Majoweczki!

U nas tez pogoda brzydka - pochmurno i wietrznie, ale zaraz ide polazic z psem.

Agusia - trzymam kciuki, zeby u Siostry Twojej wszystko było w porządku...

Ola - jak tak slucham o Twojej sytuacji z pasierbem, to az sie zastanawiam momentami co bedzie jak sie kolejne dziecko pojawi...

Przez wczorajsza wiadomosc od Kamilki caly czas sie zastanawiam, czy aby napewno u mnie w brzuchu to Maja siedzi...:baffled: Dlatego narazie nic jeszcze nie mamy zakupione, poczekamy jednak do nastepnego usg...

Dziewczyny, mam jedno pytanie - seks przed terminem porodu moze go przyspieszyc, tak? Ale chodzi o ostatnie 2 tyg. np? A teraz nie zadziala w ten sposob napewno?

Miłego dnia dziewczyny.

reklama
Łaniu, jeżeli nie masz żadnych problemów i zakazu od lekarza, to seks teraz na pewno nie zaszkodzi.
U nas jak się pojawi kolejne dziecko... może być ciężej, więc już teraz mąż musi mi bardziej pomagać, żeby wszyscy się przyzwyczaili (np. Maks do tego, że to tata go czasem kąpie, a nie dzień w dzień mama, i że czasem tata kładzie spać, Maciek - starszy, że tata ma pewne obowiązki poza zabawą z nim cały dzień...) bo przecież ja nie dam sobie sama rady z dwójką maluchów...

Witam Majóweczki :)
ja dopiero wstałam, u nas pogoda paskudna...
czytam teraz o tych szczepieniach i widze ze mój Wiktor nie mial prawie połowy z tych zalecanych... przy nastepnej wizycie musz sie podpytac pediatry!

Kamilka gratuluje chłopczyka, mój synus taki słodki był no i zostało mu to do dziś:tak:

W piątek o 11.15 idę na USG - nie wyjdę z gabinetu, dopóki dzidzia się nie ujawni, mam nadzieję, że tym razem już będzie naprawdę wszystko widać i będzie można zwracać się do brzucha po imieniu ;-)

Ja też nie mogę się już doczekać. Koniecznie chcę wiedzieć kto mi tak tam rozrabia w brzuchu :-)
jakoś tak się przyjęło, że mówimy o dziecku mały.

A co do imienia Olu to mój mąż ostatnio mnie załamał mówiąc do brzucha "Pankracy" :-D :-D :-D czym mnie załamał :baffled::baffled::baffled: ale jakoś tak mu zostało.
Więc koniecznie chcę znac płeć, żeby mu to w krew nie weszło !!!

Pola, Pankracy naprawdę świetne!!
Jak zastanawialiśmy się z Maksem jak mu dać na imię, to zerknęłam do kalendarza, żeby zobaczyć czyje imieniny wypadają 20 września (wtedy miałam termin porodu), no i były imieniny Eustachego, też się nieźle uśmiałam.... ;-)

Przed chwilką wróciliśmy ze spaceru. Przez okno wydawało się, że jest super - słoneczko, ładne niebo i może mały wiaterek. A to istny wicher... Ledwo dopchałam wózek do domu. Mieszko nienawidzi wiatru, a ten dzisiejszy to masakra. Założyłam mu folię przeciwdeszczową, żeby go osłonić. Troche dziwnie to wyglądało, super słońce i ta folia, ale najważniejsze, że jakoś dalismy rade.

Najważniejsza informacja - siostra moja ma ostre zapalenie, ale sytuacja jest do opanowania. Ale najadłyśmy się strachu....

Ok, zmykam obiadek gotować - dzis kluski parowane, wieprzowinka smoażona i gotowana kapucha kiszona, mniam!

reklama
Do góry