Cześć majóweczki! Jestem w końcu w domku, chyba już na dobre

Dzisiaj idę na wizytę do gina i będzie usg :-).
W sobotę byłam w moim mieście. Łaziłyśmy z mamą za różnynmi rzeczami. Byłyśmy w hurtowni z wózkami, naciągnęłam mamę na ubranko- mama jest z tych, którzy uważają, że jest jeszcze czas.
Byłam też w moim ulubionym sklepie z chemią i co kupiłam- proszek dzidziuś. Po świętach zaczynam pranie

.
Mam też kupioną pościel- łóżeczko kupię jak trochę kaski spłynie na konto

Jestem już zdecydowana na to :
ŁÓŻECZKO RADEK VII TEAK KLUPŚ+SUPER MATERAC!!! (321619031) - Aukcje internetowe Allegro.
Może dziś pójdę jeszcze do Askotu pooglądać wózki.
Kamilka - ja jak się dowiedziałąm, że Alianz wypłaca pieniążki za urodzenie dziecka, to zapisałam siebie i M. Teraz tylko mam nadzieję, że nie urodzę w kwietniu, bo raz że to wcześnie, a dwa wtedy nie będzie półrocznego okresu karencji. Dodatkowo dowiedziałąm się, że moja firma zrezygnowała z Alianz (jestem dalej zapisana) i będzie podpisana umowa z PZU- już mi przeszło ubezpieczenie NW, a teraz czekam na coś w stylu Alianz Rodzina tylko w PZU, bo wtedy będziemy mieli wypłacone i tu i tu, ja i mój M- to ja załatwiam te wszystkie papiery;-), bo dla mniete pieniążki będą zabezpieczeniem jak będę na wychowawczym.
A jak załatwia się ten zasiłek jednorazowy (czy jakoś tak)?CZy przysługuje każdemu?