reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

poprawka:-)
moja córeczka to drugi majowy maluszek;-)
ale za to pierwsza dziewczynka:-)

iwonko jej waga urodzeniowa to 1180 g a miała 37 cm
urodziła się 8 marca o 8.32.

reklama
Witam Majówki. Co u Was słychać?
Nie zaglądałam ze 2 dni a tu tyle stron :szok::szok::szok: że nie jestem w stanie tego nadrobić :no:.Zmęczona jestem. Miałam dzisiaj pracowity dzień, najpierw w pracy trochę roboty było a potem w domu myłam boazerię na suficie w naszej sypialni. W piątek malowanie pokoju więc powoli się do tego przygotowuję. Prawie powalił mnie karnisz ale w porę go złapałam :baffled:.
Coś z tym malowaniem pomieszczeń to mam jakieś zboczenie. W poprzedniej ciąży machałam korytarz i klatkę schodową a teraz mnie na pokój wzięło.

Wypełniłam dzisiaj naszego pita i cieszę się, bo dostanę całą kwotę ulgi prorodzinnej za dziecko :-).

Mąż mi dzisiaj ściągnął ze strychu ciuszki malutkie. Mam tylko jeden problem - obcinałam metki i nie wiem, jakiego są rozmiaru :shocked2::sorry2: ale sobie jakoś poradzę ;-).

Lecę do wyrka bo jużbredzę. Obaliłam kubek kakao i jest mi dobzie :cool2:

Pozdrawiam.

Ale bb działa, zaraz mnie coś strzeli...:wściekła/y::angry:

właśnie się zastanawiam ile ta moja kruszynka już waży 29 tydzień to pewnie z kilogram:-) jak ja juz bym chciała to USG mieć i w końcu zobaczyć moją Zosię:happy2: a jeszcze cały tydzień czekania przede mną:baffled: ostatnio jak miałam USG to ważyła 507g to teraz pewnie jeszcze raz tyle:happy2:

No nic ale trzeba wytrzymać a teraz idę spać
Dobranoc wszystkim:-):-):-)

Madziu, pewnie dużo więcej dzidzia waży. Oczywiście dzieciaczki różnie rosną, ale mój Mikołajek w 29.tyg ważył 1500g.

Jo-anna-on, ja też wszystkie metki obcinam. Teraz to już pozostaje metoda na oko ;-)W ogóle dziwię się producentom, że do ubranek dla malutkich dzieci wszywają metki przy szyi. Na szczęście są już tacy, co rozmiar drukują w tym miejscu, albo metka jest umieszczona w bocznym szwie, tam gdzie dziecko ma pampersa. Ja sama nienawidzę metek, wyobrażam sobie że malutkie dziecko muszą jeszcze bardziej drażnić.

Iwonka, śliczny prezent od męża! :tak:

Aurelia.... o kurczę szkoda że to się tak ułożyło! Naprawdę J powinien podjąć jakieś bardzo stanowcze kroki, widać ją bawi mieszanie w Waszym życiu.... co za cholera!!

Aurelia - no to nie za ciekawie jak widze...:-( Chyba musisz swojego J. zmobilizowac, zebyscie podjeli jakies ostateczne kroki... oby sytuacja jak najszybciej sie wyklarowala...

Dobrej nocy Majoweczki, do jutra.

witam, dzisiaj chyba ja pierwsza ;-) Vivien, Natalko cieszę się że z dziećmi już lepiej. U nas znowu przeziębienie w domu. Wiktor katar i kaszel a M. katar.,.....brrrr już nie mam siły. Sama się kiepsko czuję a tu jeszcze moimi mężczyznami trzeba się zająć, mam nadzieję że przynajmniej mnie to ominie.

Aurelia trzymaj się :tak:
Iwonko super prezent :-)
A co do ciuszków to u mnie poprane czekają na prasowanko, i część zakupów typu body i czapeczki już zrobione, kupiliśmy już smoczek i butelkę i mam zamiar do świąt mieć już wszystko zrobione i kupione, bo ja tak naprawde z dnia na dzień mogę się rozsypać

hej dziewczynki z samego rana
z ty mlekiem cos jes jednak bo wlasnie pije kakao ;-) moze to instynkt macierzynski :tak:

Zwolinka a na kiedy masz termin wy tak szykujecie itd a do mnie dotrzec nie moze ze to nie dlugo :szok::szok::szok:

madzia no rosna ja tez jestem ciekawa ile synulek wazy

jo-anna-on tutaj jeden dzien i ciezko nadrobic :tak:

Olu to duzo tak mi sie wydaje kawal chlopa bedzie z Twojego Mikolaja nasz znajomy ma na imie Mikolaj ale mowimy na niego kola bo jest z rosji. Ale bardzo fajny facet jest dentysta i ma wspaniala rodzine tez mi sie podoba to imie ale bylo by za dlugie do naszego nazwiska :-)

Witajcie,

Aurelia - współczuję Ci tej całej sytuacji, co za twarda sztuka z tej kobiety, bez honoru...

Uciekamy z Mieszkiem na drobne zakupy. Wczoraj podczas odwiedzania dzieciowych sklepów widziałam super czapke wiosenną na Mieszka - jedziemy dzisiaj przymierzyć.
Miłego dnia!

reklama

CFCGIRL, jeśli nas dzisiaj podczytujesz, to przekaż swojemu mężowi najlepsze życzenia z okazji Jego święta...:-D:-D:-D

4_mini_1.jpg

C:%5CDocuments%20and%20Settings%5Cakrupa%5CMoje%20dokumenty%5CMoje%20obrazy%5Ckwiaty_31_tn%20rumian.jpg

Do góry