reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2019

Ja wiem, że to jest drazliwy temat, ale mam wrażenie, że teraz jest jakiś bum na eko tryb życia jak to było 300 lat temu. A z drugiej strony koncerny farmaceutyczne też nakręcaja sobie biznesy i niektóre szczepionki może faktycznie są zbędne.
Ja w czerwcu się bardzo mocno w stopę skaleczylam na spływie kajakowym. Musiałam mieć antybiotyk i do tego dostałam skierowanie na szczepienie przeciwko teżcowi. W lipcu musiałam je powtórzyć i przed Bożym Narodzeniem też jeszcze raz muszę zrobić. Od razu powiedziałam, że ja się będę starała w ciążę zajść i czy to nie będzie kolidowało. Okazało się, czego wcześniej nie wiedziałam, że to szczepienie jest bezpieczne dla kobiet w ciąży, a mało tego nawet zalecane w 3 trymestrze. Taka ciekawostka [emoji6]
Też o tym słyszałam, ale nie jestem przekonana. Znam wielu lekarzy co są przeciwni jakimkolwiek szczepionkom w ciąży, ponieważ nie ma żadnych badań dotyczących wpływu szczepionek na płód, bo po prostu na kobietach w ciąży nie wolno robić takich badań.
Ja w ciąży w życiu bym się nie zaszczepiła, dzieci najchętniej w 1 dobie też bym nie szczepiła tylko później, żeby upewnić się czy są na pewno zdrowe i szczepionka im nie zaszkodzi.

reklama
Dzień dobry dziewczyny w weekend [emoji3] ja zaraz do pracy a wieczorem może grill. Pogoda dzisiaj świetna w końcu oddech od upałów [emoji16]

Sa jakieś przyszłe mamy które podczytuja ale się wstydzą odezwać? Nie krępujcie się dziewczyny tylko piszcie im nas więcej tym lepiej [emoji6][emoji2]

A takie pytanie z rana...wierzycie we wrozby? [emoji41] takie z ręki, takie z kart, takie z smsa?

Miłego dnia [emoji6][emoji11]

Hej hej [emoji7] ja dziś wybieram się na zakupy bo za tydzień mam wesele a jestem jeszcze bez butów [emoji23]

Co do wróżb to sama nie wiem, raczej nie [emoji848] ale horoskop nieraz przeczytam [emoji23][emoji23]

Dzień dobry dziewczyny w weekend
emoji3.png
ja zaraz do pracy a wieczorem może grill. Pogoda dzisiaj świetna w końcu oddech od upałów
emoji16.png

Sa jakieś przyszłe mamy które podczytuja ale się wstydzą odezwać? Nie krępujcie się dziewczyny tylko piszcie im nas więcej tym lepiej
emoji6.png
emoji2.png

A takie pytanie z rana...wierzycie we wrozby?
emoji41.png
takie z ręki, takie z kart, takie z smsa?

Miłego dnia
emoji6.png
emoji11.png

Hej hej
emoji7.png
ja dziś wybieram się na zakupy bo za tydzień mam wesele a jestem jeszcze bez butów
emoji23.png

Co do wróżb to sama nie wiem, raczej nie
emoji848.png
ale horoskop nieraz przeczytam
emoji23.png
emoji23.png

Hej dziewczynki :) ja jem śniadanko , zrobione przez mojego D , od nie pamiętam kiedy zrobił kolejny raz :p Ale obiecał, że dziś mi zrobi i się upomniałam :)
A dziś u nas deszczowo i tak jak Natka piszesz , w końcu można oddychać :D
A miałam jechać na plaże bez @ i się wykąpać... ehh...

A wróżby to zależy kto je robi ? Bo mi kiedyś jakaś cyganka robiła z ręki jak kupiłam jej bułki do jedzenia to czytała z niej jak z kartki, więc pewnie jakaś oszustka to była :/ chciałam pójść do takiej sprawdzonej wróżki, moja koleżanka z Kielc była i wróżka z oczu jej wyczytała całą przeszłość , więc jak wróżka mówi przeszłość bez żadnego słowa od nas , tylko z oczy to można uwierzyć :D
Horoskopy również czytam i duuużo mi się sprawdza z nich ;)

Wam również Miłego Dzionka ;*

Cześć i czołem.
Wróżby? Może trochę wierzę ale nie tak bez przesady. Nie szukam na siłę i nie stosuję się do nich fanatycznie.
A coś ci fajnego wywróżyło?
Mój M ma jutro urodziny i muszę coś wymyślić ale nie wiem co:errr:
Mogłam kupić test 10 i może prezent by był z głowy hi.

Cześć i czołem.
Wróżby? Może trochę wierzę ale nie tak bez przesady. Nie szukam na siłę i nie stosuję się do nich fanatycznie.

A jakieś tam o podróży mówiła i wtedy akurat jeszcze nie byłam ze swoim D ale się znaliśmy i już z nim pisałam więc wspomniała coś tam o miłości ale nic takiego WOW mi nie wywróżyła :p a do jej słów można wszystko sobie podstosować :p w podróży nie byłam , jedynie jaka podróż była to przeprowadzka z powrotem do domu 100km :-) :) hehe
Noo z tym pozytywnym testem w prezencie super pomysł :tak:

Hej dziewczyny ja być może dołączę chociaż chyba wolałabym nie [emoji18] u nas ewentualna wpadka przy tabletkach, zapomniałam jednej a następnego dnia test owu pozytywny. Przytulanka były 3 dni przed także szanse są. Mamy 1.5 rocznego synka. Testować zamierzam 18 sierpnia a według wszystkich kalkulatorów termin na 1 maja bym miała. Dodam jeszcze że mam przeczucia że wyszło bo z synkiem wystarczył 1 raz w dni płodne. Póki co żadnych objawów brak [emoji6]

Cześć i czołem.
No wrozby cyganki to tak jak piszecie można sobie pod wszystko podciągnąć [emoji4] ale koleżanka wysyła smsy do "wrozki" i namówiła też mnie [emoji847] wyslalam...to co było inne niż wszędzie to że nikt mnie nie naciagal na kolejne smsy żeby poznać co będzie dalej jest tylko odpowiedź na pytanie i tyle. No i napisałam jeden sms ale odpowiedź średnio mi się podobała więc napisałam drugi raz (tak wiem głupota ale to tak wciaga[emoji85]) tylko inaczej skonstruowałam to samo pytanie i odpowiedź była właśnie taka jaka chciałam usłyszeć [emoji16] no i stąd moje pytanie jak do tego podchodzicie . Bo tej mojej koleżance niby...wszystko się sprawdza [emoji848] ja to biorę przez pół bo wiadomo loteria no ale właśnie jak to odbieracie?
Dodam że pytanie drugie wysłałam już do innej "wrozki" [emoji6][emoji23]
P.s. pracowałam w gazecie i pisałam horoskopy jako wróżka Sybilla...więc w takie gazetowe to akurat nie wierzcie [emoji6][emoji28]

Hej dziewczyny ja być może dołączę chociaż chyba wolałabym nie [emoji18] u nas ewentualna wpadka przy tabletkach, zapomniałam jednej a następnego dnia test owu pozytywny. Przytulanka były 3 dni przed także szanse są. Mamy 1.5 rocznego synka. Testować zamierzam 18 sierpnia a według wszystkich kalkulatorów termin na 1 maja bym miała. Dodam jeszcze że mam przeczucia że wyszło bo z synkiem wystarczył 1 raz w dni płodne. Póki co żadnych objawów brak [emoji6]
No to witamy [emoji6][emoji4] jakby się udało zajść faktycznie za tym jednym razem znowu to czapki z głów [emoji847]

reklama
Do góry