reklama

Majówki 2014

Dziewczyny czy oglądaliście gdzieś juz filmiki z porodów? Jak nie to nie oglądajcie. Ja obejrzałam i żałuje. Siedzę i panikę sieje. Mężowi zapowiedzialam ze zamieniamy sie i rodzi on.

reklama
hej dziewczynki :-)

od rana u nas leje :dry: nawet dobrze, na moim osiedlu było tak sucho, że czuło się kurz w buzi przy oddychaniu :dry: niech troszkę nawilży ziemię i niech robi się zielono ;-)

ostatni weekendowy dyżur ;-) za trzy dni mam już zwolnienie :-D

WICHURKA :-D my na szkole rodzenia mieliśmy oglądać, ale akurat mąż był w delegacji, więc nie obejrzeliśmy ;-) niestety przed narodzinami Mrówka zobaczyłam w jakimś programie ;-) i sama byłam przerażona ;-) ale generalnie powiem ze tak źle nie jest ;-) bóle mogą być najgorsze i wymęczenie organizmu, ale sam poród jako wypchnięcie dziecia nie boli ;-) upadłaś kiedyś na sali gołym kolanem i spiekłaś sobie kolano? szczypało? tak właśnie mogę podsumować moment narodzin :tak: tak mi koleżanka opowiedziała i jak rodziłam Mrówka, jak poczułam to pieczenie, wiedziałam, że jest już bardzo z górki :-D
i mimo że już rodziłam, nadal nie mogę patrzeć na filmiki z porodów ;-)

IZA_MARTA tak jak Mama.O napisała - po paznokciach najlepiej poznać stan rodzącej ;-) więc lepiej zadzwoń na swój oddział i zapytaj jak na to patrzą ;-)

Witam dziewczyny :-)

U nas też deszcz od rana i nawet spory wiatr, ale to dobrze bo już faktycznie za sucho było.

Całą noc miałam skurcze w łydkacvh jak nie w lewej to w prawej...
Jaki magnez polecacie?

witam dziś pochmurnie ale ruch się zrobił na forum :-D

Mama.O też na twoim miejscu poszukała bym innej porodówki bez sensu jak już się ma skierowanie ty jesteś nastawiona psychicznie a oni po swojemu chcą wszystko robić:baffled:
iza_marta też mam zamiar masować krocze ale jeszcze poczekam z tym troszkę są do tego specjalne olejki ale wystarczy jakiś naturalny jojoba macadamia itp paznokcie należy miec zmyte koniecznie
CzekamyNaIgorka super łazienka a jaka kabina miodzio:-D
wichurka ja oglądam nałogowo jakoś mnie to fascynuje :tak:uwielbiam oglądać porody chyba pojdę na położnictwo;-)

dziś leniu****emy M w domciu tak dla odmiany:-D po południu na urodzinki do babci M będą ciasta ciasteczka i inne pyszności niach niach niach:-D

Witam :-) Mąż w pracy ja dopiero wstałam, u nas dzisiaj leje - tak jak u większości :-D A chcieliśmy grila robić :-(
Wichurka ja oglądałam filmiki z porodu i potem sobie wmawiałam, że to wcale tak nie boli :-D
Iza_Marta no tak w trzech, w wannie też się mieściliśmy ale już było ciężko :tak:
Natalka ja biorę Slow Mag ale niestety jest na receptę
mi_lva kabina super a tak z nią problemy były, bo akurat jest na wymiar i nie szło z tyłu nic podłączyć, mąż i tata troche przy niej sklinali ale udało się :-D

Witam
wieje u nas ze az strach z domu wyjsc :szok: Emi chora bidulka ale juz z nia lepiej ;-);-)
mamao. maskara z tym ze przykaz rodzenia SN jest :baffled: z tym wyjazdem nie martw sie moj maz tez czesto wyjezdza pewnie 2 tyg. po mojej CC znow wyjedzie na 3-4 tyg. :dry:
iza_marta co do paznokci to jest tak jak dziewczyny pisaly
wichurka ogladalam SN i CC hmm przyjemnie to nie wyglada ale urodzic musimy :tak: bedzie dobrze ;-)
asku super ze to ostatni dyzur ;-)
natalka z magnezow koniecznie zwroc uwage a by nie byl to suplement diety tylko mial rejestracje leku np.magne B6,laktomag B6,asmag B, maglek B6,aspargin,magnezin,slow mag B6
czekamy slowmag nie jest na recepte ;-)

Ewe nie jest ? A lekarz mi cały czas wmawiał że jest, a to oszust :-D

Zauwazyłam, że z jednej strony jak maleństwo się rusza to mi brzuch twardnieje i jest wypukły, chyba już mu miejsca tam brakuje :-D

reklama
Wichurka82- ja filmiki z porodów oglądam cały czas i na mnie nie robią wrażenia. Może dlatego, że już jeden poród za mną i jestem optymistycznie nastawiona.
Natalka ja biorę magnezin i mi pomaga . W szpitalu dawali inny i co noc skurcze łydek miałam. Zwróć uwagę na zawartość magnezu w tabletce.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry