reklama

Majówki 2014

Witam :)

Ja to mam jakas regule kolo 3 w nocy sie obudzic :D

Mam pytanko czy ktos juz mial badania szyjki macicy?

Pytam sie bo wyczytalam wlasnie w internecie ze jedna kobieta miala badane wczoraj i przy tym wyszlo tak ze doktorka przepadkowo przebila wody.

I juz sie boje :( bo w piatek mam miec badana szyjke macicy, a sie boje zeby te wody mi nieprzebila przypadkiem :O jeszcze jest na to duzo zawczesniej :O

Dodam ze przy pierwszej ciazy niemialam tego badania.

I czy to mozna zbadac prze usg?
Czy usg jest bardziej biespieczne do takiego typu badan?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Mimi ja miałam badana szyjke i przez usg tzn głownie chodzi o to czy sie skraca czy nie oraz ile ma długości i tez podczas normalnego badania można tez sprawdzić szyjke, mój gin zawsze sprawdza. Czy miękka czy sie rozwiera itp. Aczkolwiek byłam u niego ostatni raz w 37 tyg i powiedział ze juz do porodu nie powinno sie badać palpitacyjnie.

Wichurka82 dzieki :) moze jakos mi sie uda zeby niebadali :) w niedziele zaczynam 37 tydzien :) :)
Tak czy tak sie odmuwie od tego badania, bo niewiem po co ono mi wogule jak mam umowione ciecie cesarski!?

Wichurka82 :) dziekuje za informacje :)

To juz coraz blizej :) i sie ciesze i sie martwie, i strach gdziech chula :)

Od poniedzialku juz 2 rowniutkie tygodni zostanie :) :)

Wichurka to sobie leż i odpoczywaj pod KTG :-D Ja jeszcze nie mialam robionego :-(
Funia oj tak, koncówka mi się też strasznie dłuzy a brzuch powolutku się obniża ale i tak jeszcze jest wysoko ;-)
Mimi ja miałam badaną szyjkę, sprawdził czy się nie skraca i czy nie ma rozwarcia. Powiedział tylko, że jest taka jaka powinna być czyli nie wiem jaka :-D

A mam pytanko do Was bo jesteście bardziej doświadczone ode mnie. Czy opłaca się dużo ciuszków kupować na 62 cm?

Ostatnia edycja:
reklama
Mama.O. wykorzystuj męża ile się da, to może coś się ruszy. Poza tym musicie się sobą nacieszyć na dłużej, to przyjemności wręcz wskazane ;-)
Mimi4 jeżeli chodzi o badanie szyjki czy się skraca i rozwarcie, to ja mam cały czas tzn. na każdej wizycie. Dzięki temu badaniu udało się podać odpowiednie leki i donosiłam ciążę do teraz ( a od 28 tc mam skrócona szyjkę i niewielkie rozwarcie). W bardzo zaawansowanej ciąży, gdy szyjka jest już bardzo ukrwiona, po badaniu może pojawić się plamienie, ale o przebiciu pęcherza nie słyszałam.
Funia11 już bliżej niż dalej do porodu.
Czekamy – pewnie długa, twarda i zamknięta ta Twoja szyjka ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry