reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majówki 2014

reklama
Witam
ja dzis po wizycie opisze w odpowiednim wątku.Termin CC ustalony na 14.05.2014 ;-) KTG w normie,29.04 mam samo KTG a 8.05 mam wizyte i KTG.Gin ma urlop 30.04-7.05 mąż wraca 8/9.05 wiec musze sie bardzo oszczedzac choc gin twierdzi ze pozamykana jestem :tak:

mimi ja lezalam ok.30minut ;-)

funia eh końcówka sie bardzo dłuży :sorry2:

czekamy co do ubranke to zalezy od dziecka jak bedzie rosło ;-) dokupisz najwyzej jak bedzie brakowalo ;-) ja spirytus tez stosowalam codziennie ;-)

jaranti aktywosc przed porodowa Ci sie włączyla ;-)

nanncy nie pomoge nie znam sie niestety na prawie :no: a jak Ty sie czujesz ??

wichurka dobrze ze wynik ujemny przynajmniej jeden kłopot z głowy :tak:

diabliczka ja tak musze za Emi ganiac po 2h po placu zabaw ;-) a ma moja Emilka energie oj ma :-D

martyna eh ja zaciskam nogi bo mojemu mężowi poworot do PL zajmie 48h :sorry2:

Jaranti witaj,
A tak sie zastanawialam co u Ciebie, czy Ty sie przypadkiem nie rozsypalas :)
Bo jakos dlugo Cie nie bylo....
Dziewczyny ja od2 dni czuje sie super, gdyby mnie brzuch nie ograniczal to juz wogole by bylo cacy :-)
Wczesniej bylo duuuuuzo gorzej a teraz im blizej porodu to krocze mnie mniej boli i wogole mam coraz mniej objawow porodu....:szok:
Nie wiem czy sie cieszyc czy martwic ale ja na drugi porod wywolywany sie nie pisze........ o nie........
Chyba bede musiala blizej terminu cos pokombinowac co by sie wszystko samo rozkrecilo.....

Mam wstydliwe pytanie, czy ktoras z was ma problem z hemoroidami? Jak sobie radzicie? Boje sie ze podczas porodu zrobia sie gorsze......:no:

Co do ubranek to u nas jest rozmiarowka 0-3 mies i mam taak: 12 body, 7 pajacykow, 5 rampersow ( takie jak body tylko z nogawkami krotkimi), 2 pizamki, 7 koszulek i spodenki ze 3 szt, skarpetek z kilka par..... potrzebuje jeszcze jakas bluze cieplejsza albo i ze dwie, to tyle.......aaaaaaa i jeszcze z 4 komplety wyjsciowe tzn jakas bluzka i spodenki,
nie wiem czy to duzo czy malo, po prostu jak bylo cos fajnego to kupowalam.....
Teraz poluje na cos fajnego w rozmiarze 3-6 mies i chce poprac i poprasowac zeby potem bylo z glowy..... bo wiadomo ze czasu bedzie malo jak juz babel sie urodzi i do tego pranie na biezaco bedzie :-)

Witam dziewczyny, długo mnie tu nie było, bo dwa tygodnie leżałam w szpitalu bez dostępu do internetu. My już jesteśmy od tygodnia osobno, 18 kwietnia o 18.00 przez cc urodziła się Julka. Było to całkowicie nie planowane, ale przez to że brzuszek mojego maleństwa przestał rosnąć, lekarze podjęli taką decyzję. Stwierdzono hipotrofie asymetryczną płodu, co groziło zamartwicą wewnątrzmaciczną. Teraz Julka cały czas leży w inkubatorze na intensywnej terapii noworodka na Kopernika w Krakowie, ma problemy z termoregulacją, ssaniem i zaleganiem pokarmu w żołądku, ale jej stan jest dobry. Od początku oddychała sama i to jest najważniejsze :) życzę Wam wszystkiego dobrego :D i żebyście szybko mogły z dzidziusiami wrócić do domu :)

Cześć Asiu.
Gratuluję potomstwa. Pomimo tych problemów jak Julka przybiera na wadze? Życzę Wam dużo zdrówka i spokoju.
Bita to co napiszę trochę dziwne będzie ale po 1 porodzie ja miałam z tym problem.Męczyłam się czopkami i kółkiem ale po drugim porodzie tego problemu już nie mam. ???? Jak to się stało? Może porozmawiaj z lekarzem prowadzącym ciążę. Nie polecam cc ale czytałam, że czasem z tego powodu ją robią. Mam nadz, że ta dolegliwość się nie zwiększy.

Poszłam wczoraj do fryzjerki przyciąć włoski i wyszłam opitolona niemiłosiernie. Słowem się nie odezwałam - pomyślałam taka karma i zaakceptowałam sytuację. Zrobiłam sobie brwi a dziś z chęcią oddałabym swoje stopy w kosmetyczne ręce. Idę się dalej relaksować bo tu na pomorzu wyjątkowo gorąco. Ktoś pije ze mną kawę?

Ostatnia edycja:
Jaranti pożycz trochę energii :-D
Mimi Octanisept można stosować codziennie. Mój mąż to stosował na tatuaże, żeby się szybciej goiły :-D
Andzia jak maleństwo ? Wszystko w porządku ?

Hej. U nas wszystko w porządku:-) Byliśmy we wtorek na ważeniu i mamy już 3125 a przy wypisie ze szpitala dwa tyg temu miał 2590. Więc powolutku do przodu :-D Zrobiliśmy też TSH z obawy że może po mnie odziedziczyć chorą tarczycę ale na szczęście wynik jest dobry (podobno chłopcy rzadko przejmują od matki). Na początku maja czekaja nas wizyty u ortopedy i okulisty oraz szczepienie a na początku czerwca wizyta u laryngologa. Teraz jestem na etapie załatwiania wszystkich dokumentów do becikowego:wściekła/y: normalnie przesada ile trzeba mieć wszystkiego aby otrzymać 1000 zł :szok: żyjemy w takich czasach że powinien wystarczyć dowód osobisty i akt urodzenia dziecka ale nie bo po co przecież świeżo upieczona mama ma od cholery czasu żeby jeździć po urzędach i wszystko załatwiać:wściekła/y::wściekła/y: A mój kochany szkrabik na razie jest na etapie spanie-kupa-jedzenie :-)

reklama
Asia20.09 gratuluję córy i życzę dużo zdrówka. W którym tygodniu ciąży malutka się urodziła i jaką miała wagę?
Andzia- tylko pozazdrościć jak maleństwo grzeczne.
Mama.O. na szczęście włosy odrastają.

Mój plan na dziś: do 9.00 leżę, potem szykuję się i idę zanieść zwolnienie do pracy, wracam, wstawiam pranko, syn wraca z przedszkola, przychodzi kuzynka ze swoim synem, ploteczki, a jak mąż wróci z pracy, to chociaż na chwilę na działeczkę. Ciekawe czy uda mi się go zrealizować czy padnę?

Do góry