reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

Witam wszystkie przyszłe mamusie :) robi się nas coraz więcej więc i więcej do poczytania jest- bardzo dobrze :-)
Lena ja również mam podwyższone antyciała, dosyć znacznie (Hashi i niedoczynność), jakie bierzesz leki? bo ja byłam u dwóch endokrynologów i oprócz Euthyroxu jeden mówi żeby brać Jodid, a drugi, żeby nie brać.... i komu tu wierzyć. W internecie też są skrajne opinie...

ja dzis dostalam sms z przychodni ze wyniki sa ok i mam nie zmieniac dawki euthyroxu. jutro pojde niech mi podadza te moje wyniki i chyba beda gdzies konsultowac bo pamietam jak w POlsce endo mowila ze jak zajde to trzeba bedzie podwyzszyc.
jak jest u was? bierzecie wiecej?

reklama
Cześć Laseczki,

ewelina - bardzo dziękuje za pomoc. Moje samopoczucie jest na tyle kiepskie, że jedyne o czym marze to spać, żeby nie myśleć o tych mdłościach.

Najdłam się migdałów i nieco lepiej.

Witam wszystkie nowe mamy majowe 2014 :-) życzę spokojnej ciąży bez takich perypetii jak te moje.

Dobrej nocy :tak:

Ale tak to cały dzień w kibelku.. masakra jakaś!! W pierwszej ciąży tego nie miałam... :crazy:

kurczaczek witamy

stazi glupia sytuacja z ta kumplea twojego meza. u nas na szczescie od zawsze bylo tak ze zadne nie chcialo isc na impreze bez tego drugiego. no wyjatek jest taki jak umawiam sie z kolezankami a on z kolegami, inne relacje to juz idziemy razem bez gadania, tak bylo od zawsze. na szczescie nasi znajomi to raczej pary, wszyscy sie znamy i nikt nie spotyka sie za czyimis przelami. jak cie pocieszac?? ciezko bo sama bym chyba oszalala w takiej sytuacji :p
ale popieram Ewelinke, albo zamiast go puscic zrob ciasto, kawke i zapros ja do was i badzcie mega maslanie przeszczeliwi na jej oczach i niechcacy pochwal sie dzidzia

niuniaa ja mowie mojemu M ze moga wystapic wahania nastrojow a on ze to sciema i nie ma nic takiego. Ale juz ktorys raz w pracy pytali mnie czy ja zla jestem czy co, bo sie dziwnie zachowuje.

Malusiolka ja chcialabym miec trojke, zaczynamy z 1-wszym i nie wiem czy sie "wyrobimy " z cala 3 :) 3mam kciuki za twoje testowanie

ja wczoraj tez ogladalam wozki, moje kolezanki to kupowaly takie co akurat byly w promocjach, nie koniecznie ladne, a teraz sa takie swietne, ze chyba zglupieje jak trzeba bedzie wybrac.

dzis mielismy zaczac robic cotygodniowe zdjecia ale mezusiowi nie chcialo sie wstac o 7 rano zeby je zrobic, wiec zaczynamy jutro. doszukuje sie brzuszka ale poza moja mala oponka to nic nie ma ;/

Straciatella oj współczuje mdłości. U mnie w pierwszej ciąży prawie ich nie było i w tej liczę na to samo ;-) Ale wiadomo ciąża ciąży nierówna.

Ok kochane ja już życzę wam miłego wieczora i dobrej nocki;-)
Jutro rano muszę wstać z synkiem do przedszkola, a o 15 wizyta u lekarza:-)

aNilewe ja biorę Euthyrox 75 i nie mam ani zwiększonej dawki a ni zmniejszonej bo o chorobie dowiedziałam się przy okazji ciąży... a próbuję się dowiedzieć i nie mogę znaleźć odpowiedzi, bierzesz jod? bo ilu lekarzy tyle opini...
A tak w ogóle to mam dzisiaj jakiś gorszy dzień, płacz bez powodu i w ogóle... czy wszystko w porządku z Okruszkiem... to przez tego endokrynologa, który mnie nastraszył...
martwię się, że nie mam jakiś widocznych objawów (oprócz testów i bety:tak:) a Ty Straciatella masz z drugiej strony ich aż nad wyraz... tak źle i tak niedobrze...
Ja się również dopisuję do nowej listy: Martyna, 26 lat, I ciąża, przybliżony termin 7.05 (ozywiście wszystko okażę się podczas pierwszego USG (za niecałe 2 tygodnie w piątek) :-D

Martynia. ale nie martw sie, wiekszosc objawow pewnie ujawni sie kolo 7 tygodnia, przeciez to jeszcze bardzo wczesnie. u mnie np. mdlilo mnie najbardziej w 28-30dc (przy 28 reg.) a teraz juz w zasadzie nie i wcale nie znaczy to ze z okurszkiem cos nie tak.
endo w pl mowila o podwyzszeniu dawki leku plus o braniu jodu, ale ten akurat jest w skladzie witamin prenatalnych ktore biore.

Miałam nadzieję, że w tej ciąży mdłości mnie ominą jak w poprzedniej..ale dziś już miałam przedsmak :crazy:
Wymiotów niby nie było, ale wszystko w gardle stoi... no cóż. może to jednorazowe? ;-)

reklama
Do góry