reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

A ja jeszcze kilka pieluch tertrowcyh musze kupic, wyprac wyprasowac i spakowac do torby..... no bo wiecie torba juz przygotowana do szpitala stoi :-D

reklama
Hej,
po całym dniu pracy udało nam sie w koncu uruchomić dwie rzeczy: karuzelke i kompa.
Karuzelka jest fajowa. Ma kilka melodyjek, dwie głośności, delikatnie się kre ci, ma opcję dodatkowego swiatelka, a projektor jest rzuca bardzo delikatny wzorek na sufit. Wdzielismy ja dzis w Realu i jak pisala kamilala, faktycznie - 219 zł, a my kupilismy na allegro za 110.
Te latające stworki (ciagle sie zastanawiam co to) są delikatnie pastelowe. Moglyby być w sumie w troche bardziej żywych kolorach, ale w połaczeniu z ta muzyczka wszystko dziala mocno uspokajająco.No i fajny jest pilot. Nie trzeba wstawac z wyrka, zeby bejbuskowi wlaczyc :-)

Abeja, ja wiem co to jest!
To misie przebrane za pszczółki....ten Fischer price to jeszcze robi inne zabawki wg. tego pomysłu, tj. misie przebiera za inne zwierzątka...bynajmniej ja mam takie odczucie....:confused:

A sama jeszcze nie zadecydowałam jaką kupuję karuzelkę. Huśtawkę kupię ta co ty , ale...w styczniu, jak się już urodzi mały, bo z finansami ciężko...

Ja w sobotę byłam z meżem na zakupach dla dzidziusia w takiej hurtowni. Towaru było bardzo duzo ale ceny niektórych zeczy mnie przeraziły:szok: Np.posciel 6 elementowa kosztowała od 160 do 240 zł a na allego 10 elementowa kosztuje 193 zł:szok: Kupilismy kosmetyki dla maleństwa, rózne akcesoria oprócz butelek bo z aventu nie było najmniejszego rozmiaru smoczka,kocyk, okrycie kompielowe kilka ubranek ...w sumie nie było tego tak duzo a i tak zapłacilismy kupe kasy. Najgorsze jest to ze to nie wszsystko:eek: Apteczka jeszcze pusta :/ Ja do szpitala mam tylko szlafrok i wkładki laktacyjne. Koszulke do karmienia zamówiłam na allegro. A Wy torby macie spakowane ?

Moja torba spakowana-brakuje tylko wody do picia, herbaty, ewentualnie kubka...i niektórych kosmetyków, które mam nadzieję , ze nie zapomnę zgarnąć z półki w łazience....

Torba dziecka - dopiero się pakuje....prasowanie idzie mi strasznie wolno (nie wyprałam tez pieluszek...)....i nie mam pampersów....
W tym tygodniu postanowiłam, że musze zakończyc już to pakowanie...

Moja torba juz tez przygotowana. Co sie dalo to wlozylam do srodka, ale reczniki i koczule mam polozene obok, bo nie chce zeby przez 2 miesiace kisily mi sie w tej torbie. A dzisiaj jedziemy na zakupy i kupimy Pampersy, bo tylko to mi jeszcze brakuje.
W torbie juz nawet mam kosmetyczke i talerz, kubek, sztucce. Piotrek sie ze mnie smieje, ale ja tam wole wszystko juz miec w jednym miejscu, a nie potem w panice i poplochu sie pakowac. :tak:

reklama
Kamilala dowiedz sie czy tam gdzie chcesz rodzic daja w szpitalu pieluszki dla dzieci:tak: bo nie ma sensu ich wozic do szpitala.Na Karowej daja wiec ja kazalam Pawlowi zabrac pieluchy do domu:-D podklady tez dawali w sumie nie musialam sie martwic .....:-D

Do góry