reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Dorotko!!!ja az sie boje we wtorek za tydzien zarejstrowalam sie na tzw.program maluch.p.rehabilitantka ja ogladnie i zobaczymy.....ja nie bylam jeszcze u zadnego lekarza,tylko tyle co przed szczepieniem......zobaczymy.
Nie ma co się bać,będzie dobrze.Jak stwierdzą,że trzeba rehabilitować to dadzą ci skierowanie.A rehabilitacja pomaga i skutki jej widać bardzo szybko.

moich nie ma ponad 2 godziny,babcia dzwonila,ze jest ok.pomylam okna,w ogole od rana przetrzasnelam cala chalupe,jeszcze jedna szafa na jutro mi zostala.
No i proszę jaki pożytek z babci:-).Juleczce najwyraźniej jest dobrze.

w koncu dziala moj gruchoczacy komp!!!hura!!
milego popoludnia
Superowo,że działa:-)

Kolorowych snów wszystkim życzę:-)

reklama
DOROTA całkiem ciekawie sobie wymyśliła Emi ten plan robienia na złość:) Z tego co piszesz, to masz złotą rehabilitantkę... skąd w ludziach tyle spokoju??? Ja nigdy tak nie miałam... straszny ze mnie nerwus:) A na ząbki polecam Dentinox- moim super pomaga.

MARZA fajnie masz, że nie musiałaś biegać po lekarzach z Juleczką... Pozazdrościć:) My na wypisie szpitalnym miałyśmy zalecenia, żeby odwiedzić: ortopede, neurologa, kardiologa, osrodek wczesnej diagnostyki uszkodzen mózgu i pataologii noworodka (straszna nazwa ale nie jest tak źle), musiałysmy zrobić ekg serduszek, usg główki, no i okulista (porażka). A najlepsze jest to, że moim wcześniaczkom nic kompletnie nie było a te wizyty to tylko kontrolnie, żeby obserwować smerfetki!!! A ile stresu dla mnie! Najbardziej się bałam neurologa. Jesienią czeka nas druga runda, tez kontrolna. Ale sie rozpisałam... :sorry::eek:

Moje niunie śpią ale czuje jakiś niepokój... ech:-(
Spokojnej nocki Wam życzę:)

justys to faktycznie sie nabiegalyscie po lekarzach.najwazniejsze,ze wszystko w porzadku:)))))
u mnie nocka przespana,julcia wstala radosna po 6:)))
kupilam juz wczesniej Dentinox smarowalam kilka razy.u nas jeszzce chyba zabkow nie bedzie.
Emilcia bidulka sie meczy z obolalymi dziaselkami:(((((
zaraz sniadanko i smigam do prababci na kawke,ale pogoda brrrrrrrrrrrr
milego dnia zycze

MARZA super, że udało Ci się pospać w nocy...
U mnie był jakiś koszmar:wściekła/y: Dziewuchy wprawdzie spały ale cały czas wierzgały nózkami i rączkami i całe kojce aż "chodziły". A każdy ich ruch mnie budzi:zawstydzona/y: Także wyobraź sobie jaka jestem wyspana. I do tego jeszcze w nocy lało, a na tarasie mamy daszek i deszcz lał się prosto na ten daszek no i też hałasował:eek: Teraz już nie pada i babcia śmiga z maluchami po ośrodku (bo niewiadomo kiedy znowu zacznie lać:wściekła/y:). Widzę że jakies słonko sie powoli zaczyna przebijać:happy: uff:)
Zaraz myknę sobie jakąś kawkę i może będę żyła:eek:
Miłego dzionka:)

Czesc Dziewczyny! Jeden dzien mnie nie bylo i tyle czytania! Ale to dobrze!:-)
Wczoraj bylismy u fotografa wybrac zdjecia. Tatus, ktory najpierw na mnie krzyczal:wściekła/y: teraz bez mrugniecia okiem wyciagnal kaske i zaplacil. Ale rodzinka to juz tylko na necie moze sobie poogladac, zadnych odbitek juz nie robimy!:no:
Potem mielismy gosci: najpierw kolezanka z 10 miesieczna Marta - ogrodnikiem - wszystkie kwiatki powedrowaly na gore!
Potem zaprzyjazniona para angoli bez wyczucia czasu - wyszli ok 22.30. Przez to wszystko Filipowi sie poprzestawialo i poszedl spac dopiero o 23, co mu oczywiscie nie przeszkadzalo w pobudce o 6.30 rano!
A dzisiaj pierwszy raz na basenie!:-)Chyba sie podobalo, troche napil sie wody, ale nic nie plakal. Teraz juz bedziemy chodzic regularnie!:-D
Znowu leje, a spacerek byl w planie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No i zabki! Gryzie wszystko co sie da, smaruje Dentinoxem i chyba pomaga.
Pozdrowionka dla wszystkich!:-D

Witam~!!!!!!!!!!!!!! pogoda dzisiaj do kitu, ale dobrze że udało mi się wyskoczyć na spacerek przed deszczem :-)
U mnie też noc była straszna :wściekła/y: Ola wierciła się i budziła chyba z 5 razy z płaczem dałam cyca i poszła spać.
A rano jak się zaczeła cieszyć to już wiem dlaczego się tak wierciła i płakała- pokazał się wkoncu pierwszy ząbek :-D hura oby jak najszybciej i najmniej boleśnie :-( , zobaczymy jak przejdzie dzisiejszą noc.
Idę kapać mała.
Miłej nocy życze, pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Jolu gratuluje Olence pierwszego zabka!!!
Mateuszowi wychodzi juz drugi i tez mam za soba nie przespana noc...pierwszy raz od urodzenia zdarzyło mi sie wstawac do niego 3 razy w nocy!!!i caly dzien chodzilam do tyłu:/

Haniu zycze udanego wypoczynku!!!

Justyś ale Ci zazdroszcze takiej babci:)moja mamuska przychodzi okolo 17 i zostaje z malym 2 godz. dzisiaj popisalam znowu prace mgr i mam dopiero 50 stron:/ oby tak do 80 i bedzie luzik...
Myszorek niestety nie moze popisacma problemy z netem:/
Dorotko oby Emi zabki szybko wyszly bo szkoda ze dzidzius tak sie denerwuje!!!

Mojego synka zabek kłuje jak igiełka...kupilam mu dzisiaj kubeczek niekapek i ma wielka radosc bo gryzie ustnik i moze sobie dziasla pomasowac...:)

Marza ale Twoja Julcia duza,i to na samej piersi:) super...Mati lubi zupke marchewkowa z ryzem, z bobovity tylko ona mu podchodzi:) oki uciekam karmic malego
dobranoc:)

Witam serdecznie wieczorkiem.Cały dzień wietrzny i chłodny a popołudniu była wielka ulewa,dobrze że krótka i wieczorkiem pogrzmiało...Chmury i niebo czerwone,więc raczej jutro słonko nas nie przywita,chyba,że wejrzy łaskawie na mnie i w godzinach od 13 do16 będzie ładnie i niedeszczowo.W tych godzinach będę z Emilką w drodze na i z rehabilitacji.
Dziś robiłam zaprawy z buraków,tarte,krojone z cebulką...mała trochę marudziła więc dałam jej kawałek buraka do possania:szok:.Emi aż mruczała tak jej zasmakował,jak zabrałam jej to podniosła wrzask:-).Więc szybko zmiksowałam małego buraczka do zupki i mała wpałaszowała wszystko:-D:-D,całe 60ml:-p.
Lecę teraz do niej,bo zasnęła u babci a ja byłam jeszcze z mężulkiem na zakupach.
Jutro już wracają moje dzieci,szczerze mówiąc nie mogę się doczekać :-D:-D:-D(ciekawe kiedy będę chciała je znowu odtransportować do babci:rofl2:?)
Wiola jutro wielki dzień,trzymam kciuki za egzamin.Będzie dobrze,musi być:-)
Mam wiadomości od Ani,pogodę mają do kitu,leje...no i do tego może nas tylko czytać a nie może wejść by coś nam napisać:no:.Za to Natalka zaczyna wystawiać akrobacje:-),leżąc na brzuchu podniosła się tak wysoko że tylko nóżki zostały na ziemi:-D
Jagodaświetny pomysł z tym basenem,może mały zanim zacznie chodzić to odpłynie;-)
Jola gratulacje ząbka.Nic dziwnego,że Oleńka tak się wierciła...
Lecę już lecę po moją Emi:-),pa do jutra:-)

witajcie
u mnie dzis tez deszcz:((zlapal nas na kazdym spacerku:((
kupilam pojemniczki do przechowywania i mrozenia mleka,odciagnelam laktatorem,julci i tak nie bardzo szlo z butli,ale przynajmiej sie tak nie krzywila jak przy modyfikowanym:)
zupka z bobowity marchewka z ryzem bardzo jej smakuje:)))dzis na deser sliwki z hipp,krzywila sie ale zjadla troszke.
gratulacje dla Olenki z okazji zabka:)
jagoda super z basenem ,ja mam aqapark 300 m od domu i jeszcze z jula nie bylam:(
aniu!!!duzo sloneczka!!
spokojnej nocki!!!!!!!!!1

reklama
Do góry