reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Laseczki- a o promocji na Pampki activ baby gdziesz coś któraś słyszała???...bo nabyć muszę, szukałam a nie ma...???

reklama
Dziewczyny mam pytanie, mam nadzieję, że mnie oświecicie, bo ja chyba tępa blondynka jestem:
chcę sprzedać wózek po Zosi, na wszelkich wózkowych aukcjach koszt wysyłki kurierem to 50-60 zł, a ja cholerka obdzwoniłam kilka firm i wszędzie za przesyłkę o takiej wadze śpiewają ok 200 zł:szok: a ja kcem 50. Możecie mi to wytłumaczyć?

Laseczki- a o promocji na Pampki activ baby gdziesz coś któraś słyszała???...bo nabyć muszę, szukałam a nie ma...???
Byłam dzisiaj w tesco i też promocja na active baby jest.

magda - możliwe, że sprzedawcy mają stałe umowy i wysyłają regularnie, więc mają niższe ceny. Mimo to opcje innych kurierów sprawdź. Teraz jest trochę beznadziejny okres, jeśli o kurierów chodzi, mają załadowane auta i dużych przesyłek nie chcą brać, a jak biorą to zza wyższe stawki. Moja hurtowania z której kupujemy koperty bąbelkowe i folię bąbelkową (paczki mega gabarytów) też miała po raz pierwszy opóźnienie w dostawie nam towaru i tak to tłumaczyła.

Ale takie ceny wysyłek mają nie tylko sklepy ale też osoby prywatne sprzedające używane wózki po swoich dzieciach.
Wyceny online nie robiłam tylko z konsultantami rozmawiałam, podałam wymiary, wagę i wszędzie 200 zeta

A ja uważam, że nie ma co z tym siedliskiem kurzu przesadzać, bo firanek też bym w takim układzie nie miała;-) Sama jako dziecko mojego konia na biegunach darzyłam miłością wielką, a to był koń po przejściach ( w spadku po innych dzieciach), więc bakterii musiał mieć niezliczoną ilość;-) Poza tym do pluszowego to się można przytulić, a taki plastikowy to zimny i twardy:-D

no ja nie mam, ani firanek, ani zasłonek, ani dywanów, ani pluszaków, które by się do pralki nie mieściły i 60st nie przeżyły:-) ale ja faktycznie mam alergików na kurz, choć jak się nad tym głębiej zastanowić to te bakterie grzyby roztocza itp są obrzydliwe:-)

Dziewczyny mam pytanie, mam nadzieję, że mnie oświecicie, bo ja chyba tępa blondynka jestem:
chcę sprzedać wózek po Zosi, na wszelkich wózkowych aukcjach koszt wysyłki kurierem to 50-60 zł, a ja cholerka obdzwoniłam kilka firm i wszędzie za przesyłkę o takiej wadze śpiewają ok 200 zł:szok: a ja kcem 50. Możecie mi to wytłumaczyć?

Ogólnie z wózkami jest problem , ludziska to chyba pocztą ślą kiedyś dostałam tak spacerowy .
Firmy tego nie chcą brać , nie raz już słyszałam że ktoś wózek uszkodzony dostał bo kurier nim rzucił np .
Nie masz u siebie komisu ?

Moja przyjaciółka też ma alergiczkę i astmatyczkę i pościel chowa codziennie do wora , firanki sa ale co chwila prane , u nich w pokoju jest tylko mały dywanik . odkurzacz ma specjalny itp .
Ja konika też nie kupuję bo dość mam już wielkich gabarytowo zabawek w domu

no ja nie mam, ani firanek, ani zasłonek, ani dywanów, ani pluszaków, które by się do pralki nie mieściły i 60st nie przeżyły:-) ale ja faktycznie mam alergików na kurz, choć jak się nad tym głębiej zastanowić to te bakterie grzyby roztocza itp są obrzydliwe:-)
O mamooooo ... :-D:-D:-D no są obrzydliwe, dlatego wole o nich nie myslec :cool2: bo jakbym pomyslala, to najpierw musialabym eksmitowac psa a zaraz za nim kota :eek:

Magda- a musisz mowic, ze w paczce jest wozek? Sprobuj zapakowac, tak coby nie bylo widac, wycen od wagi i zobacz, co Ci powiedza... jako zawartosc podaj dajmy na to czesc do maszyny :-p jak wycenia taniej tzn., ze nie chca wozkow wozic. Mozesz tez cene przesylki (jesli to bedzie te 200 zeta) 'ukryc' w cenie wozka, czyli podniesc te cene o 150 zeta i wtedy mozesz podac cene przesylki 50 PLN, mysle ze w wiekszosci przypadkow tak wlasnie ludzie robia, bo kupujacy patrzy na to ogolnie, ale i tak mysli sobie "oooo chca 200 zeta za przesylke, jakis kant" a przy tej samej cenie ogolnej jak widza 50 za przesylke to dziala podswiadome 'prawo okazji'... niewazne, ze okazja to nie jest ;-)

reklama
Do góry