reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

w sumie Margolka ze swoich komunijnych pieniazkow wydala dzis 1004,42 zł:-)

Nieeeeeeeeeeeeeee no to jest lepsze od tej historii co na głównym wkleiłam:-D :-D :-D :-D :-D :-D idę od Was bo limit śmiechu mam już na dziś wyczerpany i brzucho już coraz gorzej to znosi -Alicja myśli -co ta wariatka robi

reklama
jeju jaka dzis tu produkcja:szok:, ledwo przeczytalam...
co do tych rzeczy z apteki to jeszcze nic nie mam, ale mama mi wszystko kupi jak bedzie do mnie po porodzie jechala....
co do zakupow to ja stary zakupocholik jestem i to sie raczej nigdy nie zmieni...dzis kupilam znowu plaszcz ciazowy i kurtke...moze z miesiac w tym pochodze, moj maz nawet juz nie kapuje co ja mam nowego na sobie:-D

Aniam no problem tylko Ty za szybka dla mnie jesteś w tych sklepach -myśleć nie nadążam... Ale 10.04 będę w Arkadii o 11;-)

10.04 ? hhmmm to mogę dochodzić do siebie po CC akurat:-D Nie pomyliłas miesięcy ?
Ja nie jestem szybka tylko temat grzebania się i zastanawiania mam już za sobą . Zresztą z roczniakiem w wózku nie ma czasu na grzebanie się po sklepach i myślenie . Mam już sprawdzone rzeczy i takie nabywam najczęściej na przecenach oczuwiście jak da rade:tak: Lubie mieć rzeczy dobre i za nie nie przepłacać ;-)

Katik- tak, jak pisałam w apteczce mam oba Panadol i Ibum (ze względu na starszaka). Niemowlęciu podaje się paracetamol- ibuprofeny można dopiero po jak dzidzia ma skończone 3 miesiące. Generalnie nie chodzi o tolerancję paracetamolu, ale o sposób działania. Ibuprofeny po prostu działają w inny sposób, lepiej i na dłużej radzą sobie z wysoką gorączką. U starszaka zazwyczaj stosuje się je zamiennie: czyli co 8 h ibuprofen, a co 4 h paracetamol (zamiennie).

Aniam dzięki za info. Spróbujemy z tym olejkiem Bubchena (skoro już jest).

Ja mam synka a pudru nie użyłam ani razu... odparzeń też nigdy nie miał.

Ibuprofen ma tez działanie przeciwzapalne , ja teraz tylko na tym jade i mam zasade od mojej lekarki że jak się coś zaczyna dziac ( w sensie przeziebienia np ) to podaje trzy dni pod rzad na noc . Np jednego dnia miał temp a drugiego nie ale daje i tak na noc . I jak do tej pory tym sposobem u nas to nurofen zwalczał kazde świństwo bez potrzeby antybiotyku czy mocnych leków . :tak: Przy kaszlach posiłkuje się inhalatorem .

ciekawe czy wyjdze :-)

Piękne rzeczy:tak:

Dziewczyny, jakbyście kupowały butelki, to niektórzy sprzedawcy mają w promocji Avent - do dużej dają gratis małą, więc za 28 zł
można mieć dwie butle - 260 i 150 ml. Ja polecam! Można je na potem niekapki przerobić, no i do laktatora aventowego pasują.

Tylko tezeba czytac czy maja BPA czy już nie , bo zauwazyłam że wiele aventów na promocji jest z tym syfem jeszcze bo sprzedawcy chcą się tego wyzbyć . Coraz wiecej ludzi wie co to BPA i omija takie butelki szerokim łukiem

mam pytanko do Wronki:
długo czekałas na przesyłkę tych ciuszków z Batko?
widziałam w komentarzach u tego sprzedawcy, że niektórzy sie skarżą na to że zanim się doczekają to dziecko wyrasta... :-:)sorry2:
i pytanie do wszystkich kto kupił ładny ręczniczek-okrycie kapielowe duży o wymiarach 100x100 i jest dobry gatunkowo?
ja znalazłam piękny z drewexu z grubej frotki
DUŻE! 100cm OKRYCIE kąpielowe z kaptur Drewex AT (901297592) - Aukcje internetowe Allegro
ale moze ktos jakis tanszy kupił? bo ten troche kosztuje a potrzebuje dwie sztuki

Ja niedawno kupiłam super ręcznik w lidlu własnie taki 100 na 100 z kapturkiem bardzo gruba frota miła w dotyku po praniu tak samo . Używam go dla Szymka więc już sprawdzony bo miałam mniejsze i te odłozyłam dla malucha . Kosztował 32 zł

wkleilam pare fotek ciuszkow dla mojej malutkiej

Załączniki

• schwanger 015.jpg
    schwanger 015.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 56
  • schwanger 016.jpg
    schwanger 016.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 52
  • schwanger 017.jpg
    schwanger 017.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 55
reklama
ok, juz wiem jak to sie robi z tymi zdjeciami, bo myslalam ze nie wyjdzie mi:zawstydzona/y: ale jednak udalo sie:-)

Załączniki

• schwanger 018.jpg
    schwanger 018.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 59
  • schwanger 019.jpg
    schwanger 019.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 58
  • schwanger 022.jpg
    schwanger 022.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 56
  • schwanger 020.jpg
    schwanger 020.jpg