reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Moje dziecko ma gdzieś wypasioną huśtawkę za 300 pln - nie chce się w niej huśtać. Woli jak ją wsadzam do fotelika samochodowego i bujam (jest wyprofilowany na kołyskę).
I po co było kupować?;-)

reklama
Moja też na początku w huśtawce płakała i szybko się nudziła, ale huśtawka ma zdejmowany bujaczek, więc w samym bujaku zaczynaliśmy bujać a później na huśtawę go montowałam i z dnia na dzień było lepiej. Teraz bez huśtawki chyba śniadania byśmy spokojnie nie zjedli, a tak mała się buja i ogląda kwiaty - ma fazę na kwiaty od początku i zna wszystkie miejsca w domu, gdzie kwiaty są - do jednego to nawet rączki wystawia jak ją przewijamy, bo z przewijaka ma go na wysokości wzroku:-)
Najbardziej Lenka lubi nasze śniadania na tarasie, bo wtedy widzi cały ogród, a tam to dopiero zielono;-) Cudownie jest widzieć jak się uśmiecha i do kwiatków gada;-)

Czy karuzela o której piszecie to taka??
Karuzela Wyspa Marzeń TINY LOVE PILOT, 3xGRATISY (1096228911) - Aukcje internetowe Allegro

Zastanawiam się czy nie zainwestować w nową karuzelę dla małej, bo nasza z drewexu praktycznie wcale jej nie interesuje - może dlatego, że takie pastelowe, jaśniutkie kolory ma.. Nie wiem..
Opłaca się jeszcze karuzelę kupować? Do 5 m-ca ona służy czy dłużej?

Czy karuzela o której piszecie to taka??
Karuzela Wyspa Marzeń TINY LOVE PILOT, 3xGRATISY (1096228911) - Aukcje internetowe Allegro

Zastanawiam się czy nie zainwestować w nową karuzelę dla małej, bo nasza z drewexu praktycznie wcale jej nie interesuje - może dlatego, że takie pastelowe, jaśniutkie kolory ma.. Nie wiem..
Opłaca się jeszcze karuzelę kupować? Do 5 m-ca ona służy czy dłużej?
tak to ta
my mamy ja dopiero od tygodnia i mysle ze jest sens bo dopiero teraz naprawde zaczął zwracać uwagę na takie zabawki a Tymek jest starszy od Lenki, moze Twoja karuzelą Lenka dopiero zacznie sie interesowac....

My mamy taka:

Karuzela TINY LOVE Księżniczka +pilot + Kubuś P (1091687290) - Aukcje internetowe Allegro

Ogolnie to robi ona furrore. Od jakis dwoch tygodni Natalka jest nia oczarowana, potrafi pol godziny sie wpatrywac w te zwierzaki. Na poczatku myslalam ze jak rozowa i taka mniej kolorowa od wyspy marzen to nie bedzie zainteresowana. Jednak te maskotki sa w kropki, paski wiec od spodu jest bardzo interesujaca jak sie okazuje ;-) Jak mala jest marudna i sama nie wie czego chce, to wystarczy wlaczyc jej karuzele i spokoj :-)

znalazlam takie letnie ubranko dla chłopczyka na chrzest
Chrzest, ubranko Adaś lato cappucino 68 (1102267784) - Aukcje internetowe Allegro
jak Wam sie to widzi ze spodnie są 3/4?
Jeśli mam być szczera to średnio mi się to widzi i za takie pieniądze z pewnością coś ładniejszego znajdziesz.
Kiedyś Dagsila wrzuciła link do lnianych kiecek na chrzest dla dziewczynek, były przecudne! Sprawdź w historii - może i dla chłopców tam coś pięknego mają.

Kwiatek mi też się nie widzi jeśli mam być szczera!
Też szukam czegoś na chrzciny malucha ale niczego nie znalazłam. Z tym że ja na bank nie wystroje mojego syna w żadne spodnie na kant , koszule, muchę czy frak jakiś.
Szukam zwykłych ładnych białych lub ecrue spodenek do tego śnieżnobiałe body lub jakaś bluzeczka i w zależności od pogody coś na górę. Mam prześliczny sweterek w kolorze ecrue więc jak będzie chłodno ( a w kościele z reguły jest) to będzie idealnie. do tego mam już ładne białe buciki i dokupie jakąś czapunie i będzie git.

reklama
ja też sądzę żę mają coś nie teges w sobie.

ja jak szukałam sukni dla Oli to tez nie chciałam takiej typowo chrzcielnej, zwykła prostą no ale w końcu kupiłam balówkę, może nie taka typowa chrzcielna bo nie jest z tego śliskiego materiału (blondynka zapomniała jak on się nazywa:-p- atłas?, satyna?), dobrze ze mam to z główki i za jedyne 59zł:-D jeszcze tylko jakiś sweterek musze dokupić bo suknia ma krótki rękaw.

no i pochwalę się jakie zaproszenia zrobiłam
DSC00872.jpgDSC00871.jpgDSC00869.jpg

Do góry