reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Akaata
tez mialam stara Whirpoola i niby latami sie nie psula ale nie dopierala jakies to pranie takie byle jakie z niej bylo
teraz ak nowa kupowalismy to we wszystkich sklepach odradzali nam technicznie tę firmę jesli chodzi o pralki
pewna jestes ze chcesz ladowana od góry?
teraz robia takie fajne ladowane tradycyjnie ale wwersji slim ze jest beben o duzym promieniu a plytszy i pralka ladnie wejdzie do lazienki i cos moze zawsze na górze stac
ja kupilam 2 lata temu taka i jest super:
Pralka LG F1222ND - opis, informacje, dane techniczne produktu

no niestety inna nie wchodzi w grę tylko i wyłącznie ładowana od góry i to się modlę by weszła... i nie wiem czy jak wsadze pralke do łazienki to ze stołeczka bedę musiała do półek sięgać, ale co tam poświęce się by mieć własną pralkę a nie korzystać od teściowej

Dowiezli dzis ten stolik do Biedronki.
Juz na Polusie czeka :tak:

supcio:-)

Mąż kupił Markowi wczoraj w tesco body...80... cholera i dobre je ma :szok:

Ja już pisałam, że rozmiarówką się nie sugeruję- kupuję 'na oko'. Wyciągnęłam wczoraj bodziaki po Kubuli 80ki i są OK a nawet część oznaczona 86 jest prawie dobra... hm... pohukało ich, bo Bartuś bankowo tyle nie ma ;)))

dziewczyny zmierzylam Hanie i bez szału
myślałam że jest wyższa
ma 92 cm i waży równo 13 kg
jakoś chyba lubie kupowac ubranka z zapasem bo 104 jej kupuje

Znaczy się, że oszczędnie kupujesz ;))) dłużej w ciuszku pochodzi :))) ja też tak robię.

Akaata- w przyszłe lato to malchy będą nosiły 80-86, ale wszytsko zależy od dziecka (np. Kuba jest wysoki i już niektóre 104 są na niego za małe, a większość 3-latków nosi 98...). Ale jak pokupujesz koszulki, sopodenki (krótkie długie)- to nawet jak będzie lekko za duże, to i tak nie będzie bardzo widać. Ja już w przyszłe lato nie będę zakładała małemu bodów, ale niektóre dzieci jeszcze noszą- to już Twoja decyzja. I takie dyiecko zdecydowanie bardziej sie fajda wiec spodenek i koszulek przudaje sie wiecej :laugh2:

A dla 8 miesieczniaka i 2,5 latka to tez chesz ciuszki czy jakis prezent... bo sie zgubilam :tak:

u mnie to samo

Hania miala nuka, avent, canpol baby nie pila z żadnej
jaks konczyla osiem miesiecy to zaczela herbatki laskawie z canpola picpo kilku wmuszeniach
a potem zaraz przeszlismy na kubek niekapek aventu
byl cacy a potem na taki od 12 miesiecy a potem na taki od 18 miesiecy
super sie te niekapki sprawdzily u nas
niestety mleka modyfikowanego moje dziecko nie chcialo pic nigdy i nie mialo tu znaczenia czy butelka czy lyzeczka po prostu ble

na przyszle lato obstawiam 86-92
ja mam dziecko 2,5 wiec pomoge ale o co chodzi? ubranka czy zabawki?

qrcze Aniez Hania niby taka drobna wazy 13 kg ma 2,5 i nosi 104 moze jest wysoka? nie wiem bo za bardzo porównania nie mam

Po prostu ją zmierz :) Kuba waży 16 kilo a mierzy 106 cm :))) ale niektóre ciuszki na 104 są za małe a inne za duże... bo producenci w nosie mają rozmiarówkę. Mam też inny problem- on jest chudziutki i jak cich na długości jest OK to Kubulek w nim pływa... no ręce opadają.

Duże te Wasze dzieciaczki. Mój Igor nie jest wcale mały jak porównuje w przedszkolu, raczej do większych się zalicza, a ubranka na 104 głównie nosi. A nawet coś na 98 by się znalazło w czym śmiga.

W Auchan promocja pampków 39,99. Wysłałam pana tatę kupił nam paczkę 3 i 3xpaczkę 4. Mam jeszcze zapas z hugisów, ale ich 4 są większe od pampersowych chyba, przynajmniej wagowo na paczce tak napisane.

dziewczyny ja kupuje u nas papmers baby dry, ale tutaj w polsce ich nie widze, kupilam papmers activ fit czy cos takiego i one sa lekko mniejsze niz te moje baby dry, wogole jakies dziwne sa, ktore wy kupujecie??

W Auchan promocja pampków 39,99. Wysłałam pana tatę kupił nam paczkę 3 i 3xpaczkę 4. Mam jeszcze zapas z hugisów, ale ich 4 są większe od pampersowych chyba, przynajmniej wagowo na paczce tak napisane.

A ja chciałam zameldować o promocji Rossmana: Pampersy za 44, 49 i chusteczki gratis
:-D do auchan się nie umywa...

Ja też stosuję Active baby, bo choć miałyśmy Huggiesy, to po jednym siusianiu już małej było niewygodnie w nich leżeć:tak:

reklama
Do góry