reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ja chyba dokupie ciuszki na 50... bo w sumie zaczelam kupowac od rozmiaru 56 a teraz jak mi sie dzidzia malutka urodzi to bede mniejsze potrzebowala, a nie mam zamiaru kogos wysylac po porodzie zeby mi cos tam kupil...ktoras kupowala ciuszki na 50?

Justa kochana nie wiem czy jest sens kupować 50 .
Mój Emilek urodził się z wagą 3kg i miał 55cm.
Nie wiadomo jaka długa będzie twoja córeczka:-)

reklama
ja chyba dokupie ciuszki na 50...
Też mi się wydaje, że nie ma sensu. Lepiej, żeby było za duże i troszkę luźniejsze, a rękawki podwinięte, niż wydać kaskę bez potrzeby. No chyba że Ci się taka kruszynka szykuje. Tak jak z pampkami szybko mieliśmy 2, tak ubranka na 62, bo Mania miała 4100g i 61 cm.
A co do pampersów, to my też testowaliśmy różne i na początku rzeczywiście najlepiej spisywały się pampersy i huggies, ale tylko superflex, bo classic to nie :no: Potem przerzuciliśmy się na takie fioletowe z tesco (one chyba od 3 się zaczynają - nie value, te droższe) i były baaardzo dobre.

Powiedzcie mi moje drogie, czemu moj malz nie rozumie,, ze trzeba juz zaczac kupowac pieluszki, wanienke i inne duperele... Jemu sie zdaje, ze jeszcze kupe czasu mamy, albo ze wszystko za jednym zamachem kupimy. Moze mysli, ze ja razem z dzieckiem worek kasy urodze...

ja chyba dokupie ciuszki na 50... bo w sumie zaczelam kupowac od rozmiaru 56 a teraz jak mi sie dzidzia malutka urodzi to bede mniejsze potrzebowala, a nie mam zamiaru kogos wysylac po porodzie zeby mi cos tam kupil...ktoras kupowala ciuszki na 50?

Justa - z HM 50 rozmiarek jest dośc spory np. z innych form raczej się nie opłaca kupowac . Bodziaków na 50 nie kupuj bo body może być luźne i w niczym to nie przeszkadza a nawet mi się wydaje że to wygodniejsze dla dziecka . jak się obawiasz że dziecie będzie małe to kup spodenki takie bez stopek można podwinąć nogawki lub jakies legginsy czy rampersy z dłuższymi nogawkami :tak: Bo pajace to będą na chwilke . Dziewczyny maja racje dziecie może być małe wagowo a długie

Ja tam nie mam żadnego doświadczenia z pieluszkami, ale moje dwie kuzynki urodziły 4.12 i 7.12 córeczki i korzystały z pieluszek biedronkowych Przetestowały i obie stwierdziły, że nigdy więcej :tak:
Zawartość przeciekała na plecki (nawet siuśki) Także przewijanie, od razu mycie po łopatki i przebieranie :no:

U mnie też biedronka się nie sprawdziła czekałam z utesknieniem aż się paczka skończy . Jak młody był maleńki kupowałam hugginsy i pampki , ale raz mi się trafiła paczka huggisnów gdzie odpadło mi kilka rzepow jak za nie złapałam i pieluchy były jakies twarde jak tektura w srodku nie wiem jakaś felerna paczka się trafiła i tak się do nich zraziłam strasznie że przestałam je kupowac . Teraz tylko pampki i toujoursy z lidla . No i oczywiście moje wielorazówki . ;-)
Ale pieluchy jak wiadaomo kwestia gustu:tak:

Ja dostałam swoją paczkę z allegro Hurrrra :-)

Dodaję też zdjęcia ciuszków, które już kupiliśmy dla juniora :-)
Mam nadzieję, że się uda, bo to mój pierwszy raz :zawstydzona/y:
Także jak coś to miejcie litość:sorry2:

Śliczne rzeczy:tak:

Ja dziś byłam w lupmku ale tylko dla synka kupiłam takiego fajnego rampersa jak koszula na lato z lnu , koszule , dwie pary spodni od pizam i jedną bluzeczkę zapłaciłam 8 zeta he he

A właśnie laski co mają starsze dzieci , gdzie piżamki kuujecie kurde bo co patrze to jakies ceny kosmiczne .. no jakoś nie chce mi się dac 4 dychy za piżame:no: Dlatego ostatnio to kompletuje w lumpkach bo szlag mnie trafia z cenami

A właśnie laski co mają starsze dzieci , gdzie piżamki kuujecie kurde bo co patrze to jakies ceny kosmiczne ..
Kilka mam po chłopach z rodziny, ale niedawno odkryłam, że w takim osiedlowym sklepiku z ciuchami mają czasem fajne rzeczy - tam piżamkę kupiłam za 20 zł i niedługo wrócę po następną. Może bawełna nie supergatunku, ale do spania to akurat mi nie przeszkadza ;-)
Powiedzcie mi moje drogie, czemu moj malz nie rozumie,, ze trzeba juz zaczac kupowac pieluszki, wanienke i inne duperele... Jemu sie zdaje, ze jeszcze kupe czasu mamy, albo ze wszystko za jednym zamachem kupimy. Moze mysli, ze ja razem z dzieckiem worek kasy urodze...
Mój tak miał przy Mani, w końcu wózek kupował sam, tydzień przed porodem, tylko umówił się w sklepie, że jak mi się nie spodoba, to wymieni kolor (bo model był ustalony). Nie gadał z brzuchem, nie robił zakupów, marudził, że mu ciągle coś mówię, a mamy czas. Ale Młoda jest jego oczkiem w głowie, od urodzenia. Więc w tej ciąży kupuję sama, albo daję mu listę co ma w markecie dokupić i się tym nie stresuję. Niech się wykaże potem, skoro teraz nie potrafi...

Ostatnia edycja:
Ja piżamki kupuję na bazarku z takiego pseudo polarku bo zimno mamy w nocy płacę jakieś 25zł a bardzo fajnie się noszą. Albo w zaprzyjaźnionym lumpku gdzie też mają nowe ubrania.

A ja piżamki ostatnio właśnie kupywałam w Realu po 20zł , w Pepco po 15. Tą z Pepco jednak za małą wzięłam i wystawię na allegro. Musze jeszcze tam zajrzeć, bo są obniżki. Tu link i w gazetce przykładowa piżamka na pierwszej stronie.http://www.pepco.pl/ Piżamki na lato kupiłam w Auchan po 4,70 !!! krótki rękawek i spodenki tez krótkie.

Ostatnia edycja:
mm&sm
przepiękne te body i pajacyki, od jakiego sprzedawcy kupowałaś?

Kupowałam u r_p77
Najpierw spisywałam sobie ceny rzeczy u różnych sprzedawców i u Niego wychodziło mi najtaniej
Za wszystko razem z przesyłką zapłaciłam 177 zł
Z głowy, więc mam okrycia kąp, prześcieradełka, pokrowce na przewijak, piel tetrowe 15szt (chyba starczy?) i inne duperelki ufff

Jeszcze muszę znaleźć jakąś ładną pościel Podoba mi się ten komplet, bo z ochraniacza mogę wyjąć wypełnienie i piorę samą poszewkę Praktyczne rozwiązanie i nawet tanio wychodzi
Kolor krówka biały błękit
3 cz.piękna pościel 120x90 z aplikacją +GRATIS (898235766) - Aukcje internetowe Allegro

Co myślicie?

reklama
Do góry