reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
Ella - sliczne te misiolki na poscieli :tak::tak:

Justa - ale kiecuszki :tak:

Ja wlasnie tez zaraz bede z suszarki zdejmowac kolejna procje prania, moze pofoce cosik ;-)

Karuzele bez problemu mozna przerobic na prąd mojemu J zajeło to jakies 15 min a wystarczy do tego odpowiedni zasilacz kupiony za ok 10 zł w jakimś saturnie czy innym cudzie . Moja tak była zrobiona a kabe można tez było odłączyć i wsadzić baterie . Mogło za to grać cały dzień:-D Z nową też tak zrobimy napewno . A potem taka z kablem jak się ładnie na allegro sprzedała - drożej niż za nią dałam

No i właśnie ze względu na kabel, który będzie szedł od karuzeli nie mogę tak zrobić, bo u mnie kot 'załatwia' wszystkie kable- tak to jest jak ma się małego kamikadze w domu. Plus tego jest taki, że nic mi nie sterczy, nie majta się po podłodze itd. bo wszystkie kable mam ukryte w ścianach lub pod listwami, żeby mały bęcwał się nie podłączył do prądu :-D

Chociaż jak jakiś czas temu zapodałam temat mężowi (on robi w tzw. nowoczesnych technologiach) to powiedział, że pogada ze swoim instalatorem, żeby zrobić to tak, coby kabla niet (tzn. coby kot nie miał do tego dostępu i nie zaczął nam w nocy świecić)- w skrócie przerobic na ładowarkę... ja nie wiem skąd faceci czerpią takie pomysły... mój z głowy a potem wprowadza je w czyn... :-D:-D:-D

Wietrzenia właśnie najbardziej potrzebuje samo łóżeczko i nie chodzi tu o nabranie zapachu domu ale raczej o to żeby wywietrzały wszystkie kleje i inne cuda używane przy produkcji mebli i tak wiadomo że one mają wszelkie atesty itp ale mimo wszystko . Takie wyrko drewniane powinno 5-6 tyg stać .

Dokładnie tak. Z malowaniem to samo- jak planujecie malować to jest ostatni dzwonek, żeby sie wszystko pieknie wywietrzyło.

Ja taki spaliłam żelazkiem:wściekła/y::wściekła/y: to się nazywa debilizm:-D

Nie debilizm tylko pech :-D:-D:-D

dzisiaj byla u mnie kumpela na kawce i te sliczne ciuszki przyniosla dla mojej malej::-)

Bardzo udana kawka :-D

Katik- fura super. Ella pokój będzie bajkowy.

Agnieszka Sz-r mam pytanie- też mam turystyczne łóżeczko, którego używaliśmy u mojej mamy (do spółki z normalnym materacem) i zauważyliśmy, że Kuba strasznie się w nim pocił, nawet jak w pokoju nie było cieplarnianych warunków... normalnie można go było wykręcać- w łóżeczku szczebelkowym nie było tego problemu- też tak miewasz???

Ostatnia edycja:
No właśnie ja tego tiulu nie zamierzam prasować bo się tego bałam ;-):laugh2: wypierzemy ją delikatnie ręcznie przed porodem i rozwiesimy tak żeby sie nie pomięło ale żelazko przezornie będę trzymałą z daleka od tego:-D

pewnie można ale letnim :-D:-D

aniam widzisz, ja drewnianego nie miałam i nie mam, więc nawet nie pomyślałam o klejach... Zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć :-)

Ja mam mame w meblach to od razu mi powiedziała zreszta w dzieciowych też mówią o tym
dzisiaj byla u mnie kumpela na kawce i te sliczne ciuszki przyniosla dla mojej malej::-)

Piekne rzeczy

No i właśnie ze względu na kabel, który będzie szedł od karuzeli nie mogę tak zrobić, bo u mnie kot 'załatwia' wszystkie kable- tak to jest jak ma się małego kamikadze w domu. Plus tego jest taki, że nic mi nie sterczy, nie majta się po podłodze itd. bo wszystkie kable mam ukryte w ścianach lub pod listwami, żeby mały bęcwał się nie podłączył do prądu :-D

??

Kabel miałam jakoś z boku karuzelki a ten panel od niej pod ochraniaczem bo ja mam ochraniacz na całe wyrko także w łóżeczku nie było kabla widac , za łóżeczkiem zaraz kontakt na ścianie na tym boku co wyrko do ściany było przysunięte więc w sumie jakoś było schowane . No koty spryciaże . ja mam synka co tez kable kocha he he

katik - fajny wozio, pewnie sie juz doczekac nie mozesz tej wielkiej paki:tak:

dziewczyny te co podajecie te posciele z allegro z baldachimem i tym wszystkim... nie uwazacie ze za duzo tego wszystkiego a tym lozeczku i na i wogole:eek: moze to potem od tego te dzieci tak nie chca spac w lozeczkach, bo za bardzo to wszystko zabudowane...nie wiem...

Ella zauroczyła mnie ta pościel, zamówię kremową chyba z tilulem, mam tylko nadzieję,że nie spalę jej żelazkiem.
A teraz zrobię próbę wstawiania Majeczkowych ciuszków i akcesoriów.

P1190917.jpg

P1190910.jpg

P1190913.jpg

P1160906.jpg

Większość ubranek kupiłam na allegro, np ta aukcja.
ZARA i inne ______ ZESTAW DLA CÓRCI _____ 6-9-12 (877338001) - Aukcje internetowe Allegro

Agnieszka Sz-r mam pytanie- też mam turystyczne łóżeczko, które używaliśmy u mojej mamy (do spółki z normalnym materacem) i zauważyliśmy, że Kuba strasznie się w nim pocił, nawet jak w pokoju nie sa cieplarniane warunki... normalnie można go było wykręcać- w łóżeczku szczebelkowym nie było tego problemu- tez tak miewasz???

pytanie co prawda nie do mnie, ale Marysia nie pociła się w łóżeczku turystycznym. Materac gryka-pianka-kokos, spała w śpiworku i wszystko było ok.

reklama
Jeszcze kilka :-)

Załączniki

• P1160903.jpg
    P1160903.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 53
  • P1160905.jpg
    P1160905.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 54
  • P1170908.jpg
    P1170908.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 47