reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

No, to i ja wstawiam kilka zdjec. Mam jeszcze kilka bodziakow, ale gdzies sie zapodzialy. Nic to znajda sie jeszcze ;)

2r62wir.jpg

r8iiw7.jpg

vpj8rd.jpg

11jc7lj.jpg

15n3u6a.jpg

2ce6c5c.jpg

210ager.jpg

2afwsv6.jpg

330h94g.jpg

1zy7oz9.jpg

242sx2w.jpg

33mqyau.jpg

Sliniakow mam zdecydowanie wiecej, ale tez sie gdzies zapodzialy. Poza tym mam dwa pluszowe kocyki, jakies przescieradelko-kocyki flanelowe i jeden rozek.

Ciuszkow juz poki co nie bede kupowac. Teraz czas na inne rzeczy. Takze dla mnie haha, hmm, niestety do szpitala. Dzisiaj trafilam do jednego sklepu, ktory ma byc zamkniety za kilka dnie, w zwiazku z tym wszystko jest niezwykle tanie. Niestety nie wiem jaki rozmiar bedzie dla mnie wlasciwy po porodzie... TAAAAKA okazja przechodzi mi kolo nosa.

reklama
Portaski w kaczuchy mnie rozwaliły:-):-), i komplecik w paseczki i sukienusia różowa. Cudności.

Mnie też więcej frajdy sprawiają zakupy dla moich maluchów niż dla siebie. W H&M czy C&A od razu biegnę do działu dziecięcego

zawiesiłam chwilowo pranie i prasowanie dzidziusiowych rzeczy bo musze się zastanowić nad kupnem nowej komody... Komoda Janka nie pomieści rzeczy dwojga dzieci... ehhh musze coś wymyślić... Gdzie kupowałyście komody? Poza Ikeą oczywiście...

zobacz sobie online katalog brw, te salony też są wszędzie, nawet tam gdzie nie mia ikei (np. u mnie :-)) i też można coś wybrać, ja mam mebelki u Hani tip top a u siebie elippe

Po mojej wczorajszej depresji zakupowej, którą dostałam oglądająć te wasze piękne rzeczy, postanowiłam dzisiaj wybrać się do miasta i wydać prawie ostatnie pieniązki (trudno nie będę najwyżej miała co do garka włożyć i schudnę) i zakupić coś malutkiej. A więc się chwalę, a humor jaki mam dobry dzisiaj mimo złej nocy :-):-):-)

no i postanowiłam zrobic sobie już liste na allegro rzeczy które zamówię bo jak dzisiaj popatrzyłam w sklepie to na pieluszce flanelowej 1,5 zl różnicy jest :szok: a jak mąż dostanie wypłatę to zakupię, chyba że wcześniej uda mi się skołować jakąś kasę... może by tak babcie naciągnąć.... :cool2:

ubranka pięknusie, zwłaszcza body z sową :tak::tak::tak:

mm&sm wóżek super ale widzę ze ceną nawet x-landera wymiata

jeśli chodzi o mnie to
kurier niestety wczoraj nie dotarł
mam nadzieję, że dziś już się doczekam, jest to drugi dzień od nadania przesyłki więc jeszcze nie mam się co dziwić chyba...
a moja gondolka chicco przyjechała od teściów i wczoraj zabrałam się za doprowadzanie jej do użytku
na szczęście odpina się do prania praktycznie wszystko: ściąga się budę, odpina wyściółkę gondoli no i pokrowiec, tak więc rozebrana zostaje goła plastikowa gondola a wszystko do pralki
tą wyściółkę musiałam porządnie wybielaczem potraktować, bo jest fabrycznie bielutka, faktycznie już niezle zapuszczona była
no i w sumie ładnie się podopierało wszystko
teraz wstawiłam do prania jeszcze raz w dzidziusiowym proszku żeby zapachu nabrało i tym chlorem nie jechało

Zielona cudaśne ubranka. Rozbawił mnie ten rampers ala Mexico pirat, no i kiecuchy też słodkie.
Ja wczoraj poczyniłam postępy w kierunku pościeli dla małej bo się jakoś nie mogłam zdecydować i zamówiłam (powiecie,że papużka jestem) tą co to mi się u Elli podopała. Kurcze inspirację od was czerpię :)
MY-SWEET-BABY 14-cz.120x90 moskitiera kolor hafty (908897094) - Aukcje internetowe Allegro
MY-SWEET-BABY pokrowiec frotte na przewijak PROFIL (903881949) - Aukcje internetowe Allegro

wcześniej zamówiłam sobie dwie koszule do karmienia
Koszula do karmienia i porodu 100% Baw L/XL NIEBIE (901546655) - Aukcje internetowe Allegro

i jeszcze taki śmieszny stanik bezszwowy do karmienia co bym miała jak by te z Canpola za małe/ za duże były bo ten jest uniwersalny, zobaczę czy się będzie wogóle nadawał bo mega tani był.
-Biustonosz dla mamy karmiącej stanik bez szwowy (907491725) - Aukcje internetowe Allegro

A i zgapiłam Dagsila od ciebie ten termometr, dziś go zamówiłam :)
TERMOMETR ELEKTRONICZNY DO UCHA CZOŁA 10w1 (892901627) - Aukcje internetowe Allegro

Kittek zaszalałaś! I ja też taką pościel mam jak Ella i Ty :) więc papużka również. A łóżeczka jeszcze nie mam :p
zielona jak oglądam te ciuszki to żal , że nie będę mała córeczki, bo ta kieca arbuzowa z tymi majtasami fajowa

Kobietki kochane,
powiedzcie mi jak to jest z tymi naklejkami na ścianę, mam zamiar upiększyć, znaczy się ożywić kącik naszego dziecięcia i rzucić coś kolorowego na ścianę i w związku z tym pytanie, czy w razie co można je odkleić, czy one są samoprzylepne czy jak?? Czy jak odłażą to razem z farba i gipsem?? :-D:-DKompletnie się na tym nie znam, a może macie inne pomysły? Mała na razie bedzie u nas, a ja docelowo nie chcę ścian w misie, dopiero jak przeniosę ja do własnego pokoiku. Podpowiedzcie coś :-):-)

reklama
Jakies nieciekawe kolory wyszly na tych zdjeciach, ale co tam. Oczywiscie dominuje roz, ale sa tez ubranka w innych - pastelowych - kolorach ;)
to juz chyba normalne, ze cos te kolory fiksuja na fotkach ;-)
Ciuszki superasne. A te napisy na sliniakach :tak::tak::tak::tak:

Kittek - posciel super, a te zyrafki na koszulkach - miodzio!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry