reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Dziewczyny nie zaczynajcie znowu tych nieprzyjemnych tematów, mówmy o radości, urodzinach a nie....
Wreszcie wyjaśniło mi się coś a propos pieluch
po małym wywiadzie dotarłam do polskiego producenta najlepszych moim zdaniem pieluch
jest to firma EDGA i ten najlepszy model to Tetra LuX 80x70 odpisali mi że można kupić ilosć detaliczną u nich w cenie 1,6 za sztukę plus około 17 zł przesyłka
ja potrzebuję 20 pieluch to mi wyjdzie 49 zł

na allegro wspominany użytkownik Justinex ma te własnie pieluchy
GRUBE PIELUSZKI TETROWE *LUX*___PODWÓJNIE TKANE (numer 914756607)
zarabia skubana 1 zł na sztuce bo ma je po 2,5 zł, ale obliczłam, ze biorąc u niej 20 sztuk wyjdzie mi 50 zł (to 1 zl wiecej niz u producenta) a przesylka u niej 12,5 kurierska ale jak zakupie inne gadżety to tak jakby na to samo wyszło
przy 30 sztukach interes by sie nie oplacal a tak to chyba u niej zamowie

oprócz tego sprzedawcy jest jeszcze jeden"bettina" ale ma drozej bo po 2,6

reklama
Dziewczyny super zakupy :-)

A ja mam pytanie o monitor oddechu (np anglecare) - co sądzicie w ogóle o tym wymyśle techniki???:confused: Nowe drogie że masakra:szok:, ja ewentualnie myślę o używanym- można upolować za ok 200zł na allegro (i tak dużo:confused2:)... tyle, że nie wiem na ile to rozdmuchany marketing, a na ile faktycznie te śmierci łóżeczkowe się zdarzają i zagrażają normalnemu niemowlakowi???:eek::no: Jakie jest wasze zdanie???:confused::-)

Ja nie kupuje gdybym miała wcześniaka to bym napewno kupiła a tak nie .

Dagsila urocze Margolciowe ubranka. Mi się strasznie podobają te bialutkie spiochy i kombinezonik. Uwielbiam takie śnieżynkowo-misiowe rzeczy.:rofl2:

Mam do was dziewczyny pytanie. Czy któraś kupowała ciepłe (welurkowe, polarkowe) śpioszki i pajacyki? Jeżeli tak to gdzie... Bo w sklepach są owszem pajacyki ciepłe ale z klapką z tyłu ... a mnie się to nie podoba. Chcę takie rozpinane przód i obie nogawki...

AgnieszkaSz-r takie śpioszki i pajacyki pokupowałam w smyku Akurat jak pogrzebałam w wyprzedażowych rzeczach to natrafiłam na mase tego
Zapinane tak jak chcesz przód i nogawki
Niektóre były takie tanie, że pokupowałam np 2 rózne rozm takich samych pajacyków :tak:

Monitora oddechu nie kupujemy

Dagsila fajowe rzeczy Tą błękitną kamizelke/sweterek przywłaszczyłabym sobie z chęcią:tak:

Mam do was dziewczyny pytanie. Czy któraś kupowała ciepłe (welurkowe, polarkowe) śpioszki i pajacyki? Jeżeli tak to gdzie... Bo w sklepach są owszem pajacyki ciepłe ale z klapką z tyłu ... a mnie się to nie podoba. Chcę takie rozpinane przód i obie nogawki...

ja mam. pajacyki kupowalam takie flanelkowe cieplejsze i bawelniane leciutkie. czesc rzeczy mam uzywanych i zwlaszcza w tym sa welurkowe pajacyki i śpiochy. flanelka i bawelna kupione nowe. reszta z lumpeksu;-)

Dagsila fajowe rzeczy Tą błękitną kamizelke/sweterek przywłaszczyłabym sobie z chęcią:tak:

hehe on byl kupiony, jak jeszcze myslałam ze Margolcia bedzie miala siusiaka;-) dzisiaj tak myslałam czy ja ja w ogole w to ubiore... no i doszlam do wniosku ze mam sliczny rozowy kaftanik z delikatnym kolnierzykiem to moze przejdzie:tak:

Poszukaj w lumpkach:-D ja mam tego mnogo własnie z lumpków

Dagsila z dziewuszkami jest o tyle dobrze, że im praktycznie wszystkie kolorki pasują Także kamizelka jak znalazł i dla panienki i dla kawalera :-) Gorzej w drugą stronę niestety

Nie wiem jak mogłam zapomnieć, ale dzisiaj odwiedziłam lumpka
Byłam dawno, dawno temu i wydawało mi się to fuj, ale dziewczyny tu pokazywały swoje zdobycze to pomyślałam, że się skusze
W sumie wyszło przypadkiem Idę, patrzę, a tu lumpex z zagraniczną odzieżą
Weszłam, a tam TAAAAAKIE CUDEŃKA, że szok :szok::szok::szok:
Oczywiście większość to różowe cukiereczki :wściekła/y:
Gdybym oczekiwała dziewczynki to potzebowałabym tragarzy :tak:
No ale na szczęście wynalazłam też coś dla mojego Juniora Kupiłam 3 pary boby za 10zł W domu wywijam do prania na lewą stronę, a tam na metkach Marks & Spencer :szok:
W dodatku jak nowe!
W przyszłym tyg mają mieć dostawę to tam pojadę Szkoda tylko, że to w mieście obok

Dagsila z dziewuszkami jest o tyle dobrze, że im praktycznie wszystkie kolorki pasują Także kamizelka jak znalazł i dla panienki i dla kawalera :-) Gorzej w drugą stronę niestety

Nie wiem jak mogłam zapomnieć, ale dzisiaj odwiedziłam lumpka
Byłam dawno, dawno temu i wydawało mi się to fuj, ale dziewczyny tu pokazywały swoje zdobycze to pomyślałam, że się skusze
W sumie wyszło przypadkiem Idę, patrzę, a tu lumpex z zagraniczną odzieżą
Weszłam, a tam TAAAAAKIE CUDEŃKA, że szok :szok::szok::szok:
Oczywiście większość to różowe cukiereczki :wściekła/y:
Gdybym oczekiwała dziewczynki to potzebowałabym tragarzy :tak:
No ale na szczęście wynalazłam też coś dla mojego Juniora Kupiłam 3 pary boby za 10zł W domu wywijam do prania na lewą stronę, a tam na metkach Marks & Spencer :szok:
W dodatku jak nowe!
W przyszłym tyg mają mieć dostawę to tam pojadę Szkoda tylko, że to w mieście obok

Marks & spencer to dośc często spotykana marka w lupkach;-);-)
ja mam pełno rzeczy HM , Gapa , early days , mothercare itp . to takie częste lumpkowe marki

reklama
U nas w takich sklepach tez mozna dostac super ciuszki. Wiekszosc nawet jeszcze z oryginalnymi metkami.
Ostatnio kupilam malej dresik Reeboka za 2.99Ł, nowka, jeszcze z metka.

Do góry