reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

reklama
trafiłam na temat butów - też zastanawiam się czy nie kupić drugiej pary - tak sobie myślę, przecież Julka będzie biegała po śniegu, to sanki - jak zmoczy buty - to co jej założę - tym bardziej, że w żłobku wychodzą na podwórko.

Druga kwestia to taka, widzę, że macie buty po starszym bracie - a czy kupiłybyście używane buty, po obcym dziecku - widziałam w komisie dziecięcym śliczne bartki, mało zniszczone - zastanawiam się bo cena kusi - ciekawa jestem czy można wymienić wkładkę - może w bartku można kupić.

Nata ja po obcym dziecku bym nie kupila bo to nigdy nie wiadomo ile tak na prawdę dzieć w tym chodził.
A co do wychodzenia na dwór i biegania to dzieci w tym wieku wg. mnie aż tyle nie nabiegają się po śniegu bo im ciężko i szybo się męczą :tak: wiec nie będą np. 2 godzin urzędować non stop na dworze...przynajmniej z J. tak miałam że jak był zimą w śniego godzinę to był rekord...ale to od dziecka zależy

Nata- po obcym bym nie kupiła, jakis opor wewnetrzny mam. Kupilabym jedne, bo wiekszosc butow ma taka membrane, ze one nie przemakaja (w Bartkach to sie nazywa Sympatex), Kuba brodzi w sniegu, a starczaja mu jedne butki, bo nie przemakaja, poza tym zawsze mozesz Julci dokupic butki, jak sie okaze, ze jedne to malo, ale po co od razu wywalac kase, to nie sa male pieniadze :-(

U nas niestety buty nabyć musimy bo Mateuszowi jeszcze za duże te po Emilu:(
Używanych od obcych osób też nie kupię bo blokadę jakąś mam.
Nata tak jak pisała Aniez większość bucików na zimę ma już ten sympatex który chroni przed przemoczeniem.Moje chłopaki naprawdę szaleją zimą i do szkoły dojeżdżają i powiem ci że skarpetki suche a buty bardzo szybko wysychają.Ja Helence na zimę kupię jedną parę typowo zimowych dostałam też od przyjaciółki nieużywane kozaczki ale one są zamszowe więc raczej nie na śnieg:(

Ja tez jedną parę kupię, bo i tak mała wiele nie pochodzi, w mróz większy nie wyjdę, w pluchę też na krótko bo zaraz ma zalegania w płucach od wilgoci w powietrzu więc po co kasę wydawać? Ale dzieki wam mam jakiś obraz co kupić (znaczy z jakich firm wybierać) ;-)

ach zimowe zakupy- wszystko przed nami
póki co mamy w domu nowy nabytek , w którym zakochało się moje dziecko
MOTOREK MOTORKI QUAD QUADY NA AKUMULATOR (1817947035) - Aukcje internetowe Allegro
Kupiliśy go w sobote i od tego dnia inne zabawki nie są nawet ruszane Wczoraj moje dziecko wyczaiło że jak się naciśnie guzik quadzik jedzie . Śmiga po całej chacie- ciekawe kiedy rozwali mi meble bo zazwyczaj zatrzymuje się albo na nich albo na scianie. Ale jest super- tatuś się uparł i trzeba było kupić:)Waże że Antolowi też się podoba

reklama
Do góry