reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
takie pytanko:
czy wystarczy latem spacerówka rozkładana na płasko, cz powinna byc dla dziecka gondola?????????, tyle słyszałam opinii, że już zgłupiałam

kupiłam wczoraj biustonosz dla mam karmiących firmy Mizet, 80D:szok: , mam nadzieje że ten rozmiar wystarczy, chociaż teraz już jest dobry, przymierzałam DD, ale nie byłam przekonana, ogólnie miły bardzo i fajnie leży, jedna mała wada ,jak dla mnie ma troszkę zamały rozstaw miseczek

A ja donoszę, że kupiłam już:
Torbę do szpitala
Wkładki laktacyjne
Koszulę do karmienia
Szlafrok

Ciuszki dla małego mam, pozostaje reszta wyprawki do szpitala, pościel do łóżeczka i wózek - to najważniejsze zakupy na czas, gdy mój mąż łaskawie znajdzie czas na...

moja chrześnica urodziła się w czerwcu ubiegłego roku i jeździła w gondolce do połowy marca, bo było zimno i kuzynka czekała na ciepłe dni :tak:. Ortopedzi zalecają, aby dzidziuś był w twardej gondoli przynajmniej przez pierwsze 8 mieś. życia a teraz jest tendencja do jak najmniejszych wózeczków, gdzie gondolki mają nawet tylko 74cm :wściekła/y: moja ma 80cm więc luz ;-).

właśnie przeczytała teraz na stronie podanej przez Was na początku wątku, że noworodek musi mieć przestrzeń w wózeczku, której nie posiada spacerówka, poza tym gondola chroni go przed słońcem i wiatrem, a zaleca się dozowanie tego typu doznań, więc już jestem pewna..uff

reklama
Hmmm z ta gondolką czy też wózkiem wielofunkcyjnym to jest tak że dzidzia w pewnym momencie sobie siada i co wtedy ? Moja Julka urodziła siepod koniec grudnia, wózek mamy wielofunkcyjny - w wersji dla noworodka torba z usztywnieniem i wcale nie było źle bo okazało sie że już w kwietniu byłam zmuszona terrorem mojej córki unieśc jej oparcie żeby mogła coś widzieć...:baffled: bo jak nie to sie darła... a w czerwcu jeździła juz na siedząco... nie wyobrażam sobie jakos dziecka 6 czy 8 miesiecznego w gondolce... i z tego co poczytałam na forum to mamy po ok 4 - 5 miesiącach od porodu kupuja już następny wózek - spacerówkę...

Do góry