reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

Witaj justynaifasolka!
Gratuluję mamy i siły ducha jaką niewątpliwie posiadasz.
Przyłączaj się do rozmów śmiało :-) Nasz wątek jest otwarty na nowych ludzi :-)

A co słychać u Becioo? No i oczywiście u innych mamuś?

reklama
Hej:-),
Dawno mnie nie było na bb z braku czasu bo trochę się dzieje. Okazało się że Lolek nie ma trądziku, to jest nie tolernacja pokarmowa :-(, prawdopodobnie produkty mleczne echh. Ja się tak staram od początku zdrowo odżywiać aby mały nie miał problemów a tu taki klops... dodatkowo cały czas ma lekką żółtaczkę, aż się bałam,że nas do szpitala wyślą ale wczoraj zrobiłam mu wyniki i na szczęście obejdzie się bez tego. No właśnie wyniki...to był koszmar, dobrze że szwagierka była ze mną, Karolkowi pobierali krew z żyły...3 probówki!!! :szok: tak płakał że o mało nie płakałam razem z nim i tak mi się słabo zrobiło że musiałam wyjść a szwagierka ko trzymała...biedactwo moje, jak tylko skończyli to wpadłam i przytuliłam go mocno...i się uspokoił w moich ramionach....w takich chwilach odczuwam jak silna więź nas łączy. Dziś jadę po leki dla niego na tą wysypkę i żółtaczkę. Zapewne też lekarz ustali mi jakąś dietę.
Mamy problem z spaniem Karol w łóżeczku...cały czas tylko rączki i rączki...ale wczoraj mój mąż zakończył montowanie huśtawki - wanienki w witrynie drzwi, genialna sprawa polecam!!! Mały się w niej buja i zasypia więc mama na czas dla siebie :tak:.
Jeszcze dziś na badanie bioderek jedziemy i pewnie przy okazji jakieś zakupy bo ciepło się robi i nie mamy wiosennego kombinezon-ka dla małego no i z ciuszków już wyrasta :-D.
No to chyba tyle w skrócie :-). Lecę się szykować do lekarza.
Miłego dnia! Pozdrawiam wszystkich - szczególnie Iwonkę1985 ;-), witam nowe forumowicz-ki.

Ja nie nosiłam małego żeby go uśpić tylko brałąm na ręce i siedziałam, on przytulony do mnie szybko zasypiał. Potem kupiłam huśtawkę automatyczna FisherPrice i było super. Nawet nie musiałam jej włączać tylko muzyczka z niej go strasznie uspokajała.
Nie wiem jak w PL ale w UK jak dziecku pobierają krew to się je przystawia do piersi i dzieciątko jest o wiele spokojniejsze. No ale tyle krwi to mnie było by trudno wytrzymać a co dopiero miesięcznemu maleństwu. Koszmar.
Na efekty odstawienia produktów których maluszek nie toleruje będziesz musiała poczekać do 3 tygodni, niestety długo to trwa!

Poza tym kochane DOSTALIŚMY KREDYCIK NA NASZE NOWE... WŁASNE... GNIAZDECZKO!!!! Och jakże ja się cieszę!!!
To znaczy że za 26 dni przeprowadzamy się do naszego mieszkanka!

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamy i mamusie:)
PROŚBA

Piszę pracę licencjacką skierowaną właśnie do młodych matek i w związku z tym mam gorącą prośbę o wypełnienie ankiety, która jest anonimowa i nie zabierze Paniom dużo czasu.
Z góry serdecznie dziękuję i bardzo proszę o kontakt osoby, które chciałyby wziąć udział w moich badaniach wówczas odeśle ankietę na Państwa e-mail. Podaje swój adres e-mail: roza004@wp.pl
Bardzo dziękuje.

Poza tym kochane DOSTALIŚMY KREDYCIK NA NASZE NOWE... WŁASNE... GNIAZDECZKO!!!! Och jakże ja się cieszę!!!
To znaczy że za 26 dni przeprowadzamy się do naszego mieszkanka!
gratuluje kochana !!!:-),to kiedy wirtualna parapetowka ??:-D
moje za czesto krwi nie mialy pobieranej,ale tez zawsze trzymalam je na rekach i przytulalam..a bylo to w pl.;-)
a jak dziecko przyzwyczai sie do bujania i kolysania to potem ciezko je tego oduczyc !!,wiec lepiej od samego poczatku nie uczyc bujania..bo potem juz problem,jak sie nie buja :tak:

Wszystkie zajęte dzieciaczkami i pewnie korzystają z pogody...ja też na nic czasu nie mam i zaraz zmykam na spacer bo Lolek bardzo marudny gdyż w piątek miał szczepienie (6 w 1) no i takie skutki uboczne...tylko mamusi rączki, przytulanie i spanie.

pogoda rzeczywiscie piekna,az sie nie chce siedziec w domu..wkoncu prawdziwa wiosna !!,,ja juz zapomnialam jak to jest miec takie malenstwo..moje szkraby juz nie wymagaja mojej uwagi 24/24..potrafia same soba sie zajac..
Iwonka macie juz klucze od waszego mieszkanka?
Eliza jak zabkowanie u Mikusia,dalej marudzi?
Takhisis a co u was?

Witam.
Mnie dawno nie było bo niestety ale ciąża daje się we znaki. Mdłości, senność i do tego niewiarygodny ból głowy! Dziś wróciliśmy z małym ze spaceru i padam z nóg, a on szaleje.
Madlen kluczy jeszcze nie mamy bo w tym tygodniu będzie inspekcja czy nadaje się do zamieszkania wg standardów UK i dopiero po tym mogą nam dać klucze. Ale ogólnie to mieszkanko jest skończone. Tylko lodóweczkę musimy kupić :-)

reklama
Do góry