witaminka2013
Multimama :)
Vici u nas jest 9h wczesniej jak u Was 
Niezapominajka juz juz pisze
. Ciasto na pizze robie tak :2 szkl maki, 2 lyzki oleju, drozdze suche (mala saszetka, moga tez byc te zwykle, ale te suche maja mniej intensywny zapach) i 3/4 szkl wody to wszystko zagniatam i zostawiam do wyrosniecia, potem robie placek mi z tego wychodzi pizza XXL na normalnym ciescie, na to daje sos czyli koncentrat pomidorowy z odrobina przypraw i pokrojonym czosnkiem, a potem dodatki, na nie jeszcze troche przypraw jak bazylia i oregano bo my lubimy i na to ser duzo sera i do piekarnika :-).
Zupe pomidorowa robie na miesie i warzywach, gotuje to razem z przyprawami, pomidory sparzam i obieram ze skorki, kroje na mniejsze czastki wrzucam do garnka i gotuje wszystko razem, a pomidory sie ladnie rozpadaja, pomidorow duzo daje, przyprawiam wedle uznania :-).
A mieso jak i lososia wkladam dzien przed do marynaty czyli oliwa, ziola prowansalskie, cytryna i pokrojona papryka, sol i tak sobie stoi to ze 24h w lodowce, a potem nastepnego dnia do piekarnika wkladam zawiniete w folie alumioniowa, po pewnym czasie folie roztwieram i pieke dalej
.
Kasia&Filip no ba ze bije radosc, bom szczesliwa optymistka, spelniona mama i zonka
Niezapominajka juz juz pisze
Zupe pomidorowa robie na miesie i warzywach, gotuje to razem z przyprawami, pomidory sparzam i obieram ze skorki, kroje na mniejsze czastki wrzucam do garnka i gotuje wszystko razem, a pomidory sie ladnie rozpadaja, pomidorow duzo daje, przyprawiam wedle uznania :-).
A mieso jak i lososia wkladam dzien przed do marynaty czyli oliwa, ziola prowansalskie, cytryna i pokrojona papryka, sol i tak sobie stoi to ze 24h w lodowce, a potem nastepnego dnia do piekarnika wkladam zawiniete w folie alumioniowa, po pewnym czasie folie roztwieram i pieke dalej
Kasia&Filip no ba ze bije radosc, bom szczesliwa optymistka, spelniona mama i zonka

Ja na + mam 1,5 kg wieczorami jesc nie moge bo pozniej rwie mnie niesamowicie tak wiec od 17-18 staram sie prawie nic nie jesc ewentualnie jakis sucharek czy jablko. A z tym lidlem macie super u mnie nic nie bylo dla ciezarnych...moze jeszcze bedzie narazie sa rzeczy ogrodowe.
Mój już dawno śpi całą nockę no chyba że chory to wiadomo budzi się ale nie mam pojęcia jak Ci pomóc bo u Nas jakoś tak samo wyszło.Może jemu to minie za jakiś czas tak jak Naszemu.Powodzenia.