reklama

mamusie grudniowe:)

Sugar - tak...
16 grudnia, to była sobota... i masz urlop do dnia poprzedzającego... czyli do piątku 20 kwietnia...

ja też pójdę na zwolnienie... mam ciągle problemy z zatokami... a ponieważ to ZUS płaci, to mam to w du pie... zawsze to jakaś kasa... może tak dociągnę do końca wakacji:confused: :confused: :confused:

reklama
kat znalazlam cos takiego : "Niezbędnym dokumentem do wypłaty zasiłku macierzyńskiego jest zaświadczenie o przewidywanej dacie porodu - za okres przed porodem albo akt urodzenia dziecka - za okres od dnia porodu oraz oświadczenie o urodzeniu pierwszego lub kolejnego dziecka. W wypadku przysposobienia dziecka do uzyskania tego zasiłku jest konieczne zaświadczenie o wystąpieniu do sądu z wnioskiem o wszczęcie postępowania w sprawie przyjęcia dziecka na wychowanie. "

non capito

czy jesli mam macierzynskie oraz wczesniej chorobowe wplacane na konto to musze jeszcze raz skladac wniosek?
czy wystarczy tylko zaswiadczenie L4?
i ew czy jakichs papierow beda wymagac?

plis help

sugar do jednego dziecka latwiej znalezc niz do dwojki no i w gre wchodzi wysokosc wynagrodzenia, bo jak mam opiekunce zaplacic cala moja pensje to po co mam wracac do pracy:confused:

jak na razie bede ie ratowac ciociami, poaza tym tomek ma taki tryb pracy ze czesto w tygodniu ma wolne, a ja tez prace moge sobie ustawiac mniej wiecej jak chce, moze dam rade, ale caly czas szukam

mi sie juz skonczyl macierzyski wychowawczego nie moge i dupa zbita!:wściekła/y:
no ale dalej siedze z Plumkiem w domu!
trzeba bedzie pomyslec za jakis czas o jakims zwolnieniu, tylko na co??

mi tez sie zdaza w czasem wnerwic na malego, w nocy jak jeczy bez powodu, bo jestem zaspana i nie moge nad tym zapanowac. no i oczywiscie ****ow.o sie po tym czuje i go przepraszam!

ja jestem starsza sieostra i jak u Kate musialam przecierac wszystkie szlaki, brat mial juz luzik (zdecydowanie zaduzy)!

Teraz tylko L4... na okres całej ciąży...

do macierzyńskiego ... czyli za 7 miesięcy bedziesz musiała złożyć wniosek o wypłatę macierzyńskiego i to oświdczenie, bo to już 20 a nie 18 tygodni:) + akt urodzenia bąbla nr 2...

Kicia - na cokolwiek?
wystarczy iść prywatnie do lekarza...
może na depresję poporodową??? nie do udowodnienia, że symulujemy... hehehe

jak masz - podaj jakieś namiary na fajnego tam u was...
może się do niego też wybiorę... na moje zatoki:)

Spadywam spać.. i się doić:))))

reklama
zus to najbogatsza instytucja w kraju
oni spia na kasie!!!!
wiec wogule sie nie zastanawiaj!!!!

i jeszcze pyt
fanti cos tam kiedys wspominala ze na drugie dziecko urodzone w ciagu roku po pierwszym jest 2 tys becikowego
to prawda?

ps cos mnie boli zoladek jakos, az mnie skreca normalnie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry