reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Kinga..szyjka juz sie szykuje zapewne do gotowosci...
Pewnie w nocy juz ubierzesz sraflocek i bedziesz liczyla szwy z lusterkiem

a tak na poboczu-co ci powiedzial dzis lekarz????????????????

Kinga, to jest najprawdopodobniej czop śluzowy, który szczęśliwym mamom odchodzi przed porodem(ale może być nawet parę dni przed). w każdym razie musisz czekac na skurcze.Pozostałe mamy siedzą, jak siedziały:baffled::baffled:

Ogólnie był zdziwiony że jeszcze nie urodziłam, zbadał mnie i powiedział że wszystko jest dobrze, w każdej chwili mogą złapać mnie skurcze i zacząć się poród. I że dziecko jest nisko dosyć a jak zaczną się skurcze to obniży się już całkiem, mam być ostrożna i czujna. Tak mi powiedział.
Jejku a ja tak sie wystraszyłam no bo wiecie, krew... tak myślałam że może to czop ale w sumie to tylko śluz z krwią więc zwątpiłam w to że to może być odchodzący czop. Sama już nie wiem. Ale dziekuje wam że odpisałyście mi.

Już się uspokoiłam:-) prawdopodobnie u mnie zacznie się to na dniach hehe ale sie cieszę! Moja znajoma powiedziała mi że też tak miała 2dni przed porodem. Przy podcieraniu śluz z krwią, i to nie jest czop ale to też znaczy że poród tuż tuż... Uff jaka ulga

Kinga - generalnie czop śluzowy może odejść jeszcze kilka dni czy tygodni przed porodem, ale jak odchodzi czop z krwią, to poród w ciągu 24 godzin murowany - tyle teoria. A u mnie i w praktyce dwa razy się sprawdziło!!!
Tak, że jesteś następna w kolejce!!! Trzymamy kciuki...

A u mnie święto - Natalka ma tydzień :):):)

A ja mam baby blues... niestety... staram się jak mogę... ale czuję się przygnębiona... może dlatego, że dopiero uwalniają się emocje po śmierci taty...
na pewno sobie poradzę!!! ale jakoś muszę przez to przebrnąć...

reklama
Kinga spokojnie czop może nawet 2 tygodnie przed odejść, (i błagam pliz zwiększ czcionkę bom trochę ślepa i muszę baudzo uważnie czytać malutkie literki pliz...). Roni buziaka ode mnie na pocieszenie. Kate jesteś najdzielniejszym z rycerzy i masz prawo się trochę porozklejać. Sugar urodzisz na pewno.Wszystkie mamusie "komandosi nie pękają" PAMIETACIE???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry