reklama

mamusie grudniowe:)

Hejka,

Aenye, u mnie też adrenalina skoczyła miesiąc temu i śpię po 3-4 godziny. Ale już przywykłam i jakoś daję radę, zresztą już niedługo. :-)
Z miednicą jakoś lepiej ostatnio, daję radę chodzić - trochę jak pingwinek - podobnie jak Kinga - ale przynajmniej o własnych siłach.

Z Sugar to nie męczą jej wcale bez przyczyny - podanie zzo przed rozwarciem na 3 cm może wyhamować do zera akcję porodową - wtedy cc w trybie natychmiastowym. Więc standardowo podają dopiero kiedy będzie 3 cm. Szczególnie u niej jest takie niebezpieczeństwo, jak to tak wolno idzie :-( Pewnie się boją powikłań. No bo jeszcze jest tak, że strzelają ci dawkę leku znieczuleniowego, a pół godziny później okazuje się, że muszą dowalić nową na cc (znieczulenie plus zwiotczenie mięśni) - pewnie to duże obciążenie dla serca, nerek itd.
Ja tak patrzę na te znieczulenia, to zbytnio mi się wydaje, że rzadko one wychodzą jak powinny. Głównie wszyscy mają z nimi jakieś przygody. Lepiej się nie nastawiać.

Na szczęście jak u Sugar dojdzie do 3 cm to podadzą i sobie odeśpi w spokoju przez 2-3 godzinki i się zregeneruje może trochę. Trzymam mocno za nią kciuki, biedulkę. :tak:

reklama
Kurczę, ale jaja...pół godziny temu odeszły mi wody:baffled:może nie wszystkie, ale cieknie cały czas..I POMYSLEC ZE TAK NARZEKALAM.AZ MI GLUPIO:dry::dry:latam po pokoju i dopakowuje torbę. no i czekam na lubego, bo stwierdził że musi jeszcze umyć wlosy:angry:co za koles:angry:

Moje Kochane dziś o 2:00 sugarspunsister urodziła synka Ignacego waży 3200g i ma 52 cm
Wielkie gratulacje dla Mamy, Taty i Młodego

A teraz po kolei

1:16 sms od sugar Poszło rozwarcie, doczekałam się znieczulenia i lada chwila młody powinien się objawić, niech żyje zzo ! Czuje się jak w niebie :-D

4:13 sms A więc ogłaszam, że mały Ignacy vel Iggy katapultował się na świat 16 grudnia o godzinie 2:00, waży 3200 g i ma 52 cm :laugh2: Wyskoczył z brzuszka bardzo szybko przy zzo (alleluja!) mimo iż wcześniej dał matce nieźle popalić. Czujemy się dobrze mimo zmęczenia, buziaczki dla wszystkich cioć z BB.

Gratulacje dla Ciebie sugar! jesteś wielka:-)
Roni w niedziele miejmy jadzieje wszystko będzie jasne, 3maj się kobito a ja trzymam kciuki mocno za ciebie i Jasia
Miłka w poniedziałek bedziesz już ze swoją córeczką,trzymam za was kciuki
Kulka widzisz... czekasz czekasz, a tu proszę! wody odchodzą:happy: pakuj torbę, czekamy na wieści, trzymam kciuki mocno abys rozdwoiła się w tym tyg
Dita i aenye ja poczekam sobie pewnie razem z wami kochaniutkie:-( aenye mój Filp też ostro napierdziela mnie łobuz, rozpycha się na maksa ale o wyjściu nie myśli:dry:
ewunia_23 i luckymama dziekuje dziewczyny za pocieszenie, jakoś to będzie staram się być cierpliwa.

Ah no i oczywiście ogłaszam że ja jak narazie nadal 2w1:-(
Pozdrowionka dla was wszystkich

Witam dziewczyny!!!
sugarpansister...ogromne gratulacje!!! i wszystkiego naj naj najlepszego dla Ciebie i małego!!!:-)
Kinguś...a Ty biedulko nadal czekasz,domyślam się jaka podenerwowana chodzisz,musisz się trzymać i być bardzo cierpliwa,wszystko będzie dobrze:-)

A ja wczoraj sobie zaszalałam i poszłam na duużże zakupy:-) oczywiście związane z wyprawką dla synka:-) .Super mnie to zrelaksowało i rozlużniło bo ja tak jak reszta przyszłych mam czekam na swoje dzieciątko:-) .Dziś robię małe przemeblowanie w domku muszę inaczej poustawiać meble a największe przemeblowanie zrobie w kąciku dla Alanka:happy: .Dziś tez ubiorę juz kołderke,wszystko pozapinam na ostatni guzik i postaram sie cierpliwie czekać na małego:-)

reklama
gratulacje sugar...kuleczko czyzbys miala urodzic w terminie?? Trzymam kciuki, duzo szczescia zycze!!! i trzymam kciuki za wszystkie niecierpliwe mamusie ktore sa jeszcze w wersji nierozdwojonej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry