reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
jeszcze jestem
bole byly wczoraj co 5-6 minut, ale jakos sie nie zdecydowalismy aby jedchac do szpitala, tylko sie brechtalismy z mezem i film ogladalismy. w nocy tez ale nie liczylam, czekalam na silniejsze. dzisiaj zauwazylam ze to czop odchodzi i skurcze juz nie sa regularne, ale wiem (czyt mam nadzieje) ze juz dzisiaj zawitam do szpitala. watpie w przepowiadajace skurcze bo u mnie to juz poczatek 42 tyg! wiec jak sie ma cos dziac to juz tylko porod.
pozdrawiam i zycze milego dzionka, a sobie zycze....porodu (ale jestem bezczelna) :-D

Współczuje wam piszczących dzieciaczków. Nasz anemik tylko się czasem przez sen krzywi... Płacze TYLKO jak głodny (znaczy budzi się, a my zamiast karmic to przewijamy, albo wciskamy mu jakieś żelazo...). Jak nie może odbić to się tylko krzywi (nie boli go czy co?).
Dziś olaliśmy przewijanie po karmieniu i w nocy tylko dwie pobudki (jedna w sumie koło północy- godzinka), druga koło wpół do szóstej - pół godzinki. Git! Się normalnie wyspałam.
A Piotruś to po przewijaniu (przewijanie pół godz. po karmieniu żeby nie ulewał) to generalnie jest głodny i nie da się go zapchać smokiem. On w ogóle jest strasznie żarłoczny. Czasem są dwugodzinne sesje karmień co pół godziny i generalnie zeżera cztery razy na maksa. Nie wiem, gdzie on to mieści... Potem śpi cztery godziny.. :eek:

Aenye - ja mam problem odwrotny, mój syn marznie. Ma często zimne rączki, mimo że wcale w domu nie jest zimno. Więc sobie leży zawinięty w rożku. Jak tobie się tak poci, to bez sensu go zawijać, może lepiej lekki kocyk polarkowy albo jakiś śpiworek?

Ssanie kciuka hehe - mój wciąga całą pięść ;-) Jeden mały kciuk widać nie pomaga.. :-D

Cześć Dziewczyny!!!
Właśnie wróciłam od ginekologa,dziś w szpitalu był inny ginekolog niż zawsze który mnie przyjmował.U nas mówi się że ma wielką łapę i to prawda pierwszy raz u niego byłam i bardzo żałuję bo oczywiście zaczął mnie badać,wkładać TAM jakieś dziwne narzędzia a potem swoją wielka łapę,myślałam że ucieknę z tego fotela,tak mocno grzebał,bolało i ledwo co zeszłam bo tak mi krocze podrażnił że cała się trzęsłam i nie mogłam słowa z siebie wydusić:szok:.Co się okazało mam już rozwarcie na 1-1,5cm ale poza tym innych objaw ciąży zero nic a nic nawet czop mi nie wyszedł jeszcze,już sama nie wiem co mam o tym myśleć bo z dnia na dzień siedzę jak na szpilkach i ciągle się zamartwiam.
Gdzie te moje skurcze kurna no!!!!!!!!

Agnieszka, mi czop w ogóle nie odszedł (przynajmniej nie zauważyłam), miałam rozwarcie na 1 cm jak zaczęły się skurcze i zlądowałam na porodówce. Więc spokojnie może ci się rozpocząć poród nawet teraz, nie potrzebujesz żadnych objawów dodatkowych :tak: Najgorsze to zawsze to oczekiwanie, ale każdy dzień przybliża cię do upragnionego maluszka :-)

Ja gdy wyszłam z gabinetu pierwsze co to spojrzałam w kartę i pisało rozw.1-1,5cm,objaw to ja żadnych nie mam poza tym że z lekka pobolewa mnie krocze(teraz to boli bardzo bo lekarz mi strasznie je podrażnił) a tak to oni bólu krzyża nie mam ani miednicy nic mnie nie boli.I jeszcze mnie nastraszył że gdyby odeszły mi wody a nie będę miała bulów to mam natychmiast sie zgłosic do szpitala bo zagrożenie dziecka może byc,że ja infekcje moge mieć itd.wiem że jest fachowcem ale strasznie mnie przeraził tym co mówil i teraz tak bardzo się boje że szok :szok:. Widzisz kasiu ty jak miałaś rozwarcie na 1 cm to byłaś już na porodówce a ja niby mam na 1-1,5cm i nic,czuję się dobrze.
Ja już nic nie kumam z tego wszystkiego,jestem taka zagubiona że szkoda gadać:-(

reklama
agnieszka, ja na twoim miejscu bym sie cieszyla, ze masz rozwarcie, niektore dziewczyny trafiaja na porodowke bo wody odeszly a rozwarcia zero i wtedy sie mecza aby doszlo do 3-4cm bez zzo.
ja mam skurcze co 4-7 minut juz od polnocy, czop mi wychodzi. bole bardzo znosne, ale czekamy z mezem na mocniejsze bole, albo czestrze skurcze, jak do wieczora sie tak samo utrzyma to zadzwonie do szpitala. ale juz chyba dzisiaj w nocy Malutka bedzie z nami. ciesze sie ze wody nie odeszly bo moge sobie spokojnie w domku siedziec i sprzatac, ogladac filmy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry