Hejka mamusie,przeczytalam ostatnie opisy bo mam zaleglosci i tak skrotowo powiem conieco o ogolnych dwudniowych tematach tu pisanych LAKTATOR:jesli sie zepsuje i czekasz na reklamacje to mozna w szpitalu pozyczyc za dobe 5-7 zł i to sa specjalne laktatoey a mozna po sprawdzeniu kupic sobie za 170zł drogo ale podobno rewelak PIESCI ZACISNIETE U DZIECI: probowac raczka delikatnie rozsuwac paluszki i wkladac np.gryzaczki bo sa lekkie i maja małe raczki ja mam taki z duza dziurka i latwo je utrzymac(tylko nie na siłe) a stymulacja dziala jak diablki bo alka juz chwyta i do buzi wklada gryzak plaski w kształcie butelki a dzisiaj pierwszy raz tylko kciuka w buzi miala a nie cale pięsci MIERZENIE DZIECI I USG BIODER: o ile wiem to jezeli pediatra nie maspecjalizacji ortopodecznej to nie ma prawa mierzyc dzieci chyba ze po pierwszym usg jest ok a zadko jest ok bo kosci sa kruche dzieci mozna mierzyc dopiero jak ortopeda powie ze biodra sa ok>USG jest BARDZO WAZNE i trzeba zmienic pediatre ktory nie dal skierowania dziecku jak mialo 6 tygodni,PIELUCHOWANIE: tez slyszalam ze to jest przezytek i ze sie stosuje jak po 2 usg jest jeszcze nie ok a i tak zastepuje sie to noszeniem w pionie dziecko z nozkami rozszezonymi jak zabka i swiczeniami (nozki pod brzuszek razem zlaczone i rozkladami na boki jak u zaby ale bez uzywania siły) i nie powinno sie dzieci owijac juz w beciki maja miec swobote ruchow aby nozki pracowaly no ja tez mam gorzej bo Ala spi na boku ale nie ma nozek skrepowanych dziecko musi wierzgac swobodnie i TYLKO luzne gacie a nie obcisłe MIEKKIE KOSCI nie wiem co to jest jak to sie obiawia cvzy to zwiazane jest z tym zarastaniem ciemiaczka prosze wytlumacz mi KASZKI I SOCZKI mi moja lekarzx nie kazala podawac a alka spi od 22-2 i przez sen jak zdaze nakarmie a potem o 7 rano pobudka bo placze o butle wiec nie wiem czy dobrze,ja i tak nie przejde na bebiko 2 w 5 miesiacu tylko w piatym dodam kleiku do bebiko 1 podobno mniejsze rewolucje kolkowe w przejsciu z pokarmu na pokarm czy to prawda nie wiem aha i podobno jak zmienia sie mleko to nie odstawiamy bebiko1 przykladowo podajemy na zmiane raz bebiko 1 a raz bebiko 2 mniejsze kolki SZCZEPIENIA dziewczyny czemu macie 3 klucia na szczepieniu czy to dlatego ze to sa te bezplatne..my za duzo kasy nie mamy ale jakas tam doktor mojej znajomej powiedziala ze warto drugie i trzecie szczepienie zaplacic bo podobno sa rwzultaty jak dziecko podrosnie ja i pierwsze zaplacilam 185zł i Ali nic nie było a za drugie zaplacilam 135 zł bo juz bez WZW a za to jakie reakcje po 3 dniach miala nozke czerwona i z zimnego altacetu w zelu robilam okady(POLECAM) a po 5 dniach miala dwa dni biegunke,niepohamowany placz,czaem brak apetytu,oslabienie 36,0,ospalosc,rozdraznienie nadpobudliwosc, wszystko mala draznilo , krotkie drzemki ,kiepski sen ,placz nieopanowany przy zasypianiu(na rekach bo wyje az sie napina i nogi i rece wierzgaja koszmar) w dodatku w srode beda 2 tygodnie od szcepienia a nadal ma problemy z zasypianiem bo jak widze zmeczenie i jest wyciszona to nagle zaczyna tak wyc ze jedynie mocne przytulenie w pionie do piersi i wciskanie smoka na sile i podtrzymanie go dosiskajac glowke do piersi uspokaja po 15 minutach a tak to w pionie robi sie bordowa na twarzy prezy sie napina i macha rekoma i nogami jak przy MEGA kolce a tylko zasypianie takie meczoce POWIEDZCIE czy ktoras z was miala takie objawy 5 dni po szcepionce i jak dlugo trwalo bo podobno do 2 tygodni tak ma myc i ze taka reakcja podobno jest ok bo organizm walczy!!!a ta druga szczepiona ma nazwe u pielegniarki KOMBAJN wic moze to MEGA ZARASKI odpiszcie szybko.....