reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamusie grudniowe:)

Sugar dopiero sie doczytałam moje GRATULACJE a ja jestem dumna z siebie bo przyszla tesciowa postawilam na bacznosc bo mi nie 5 ale sto groszy wciskała do wychowywania itp a nawet mi raz dosrala ze jakbym byla jej corka to by mnie wychowala a ja jej na to ze na szczescie moja mama mieszka kilka blokow dalej a niech sobie syna wychowa a nie mnie..fakt głopio poszlo bo pchajac wozek papierosa paliłam ale co jej do tego mogla za mniego popchac a nie czaic sie aby mi dosrac,,wogole podczas moich problemow z Ala to caly czas sie wtracala bo lekarka kazala karmic co 3 godziny a Ala miała bole brzuszka i posilek sie przesuwal było nam tak ciezko ze najpierw mała usypialam z zamulonym zoladkiem i na spiaco karmilam,az zadzwonilam do mojej lekarki a ona mi powiedziala ze mam zrobic wszystko aby mala nie bolałao a karmic na spiaco Tesciowa zatkało

reklama
sugar ja również sie doczytałam i wierzyć mi sie nie chce hehe, gratulacje!:-D
No ja i mój mężuś jedziemy na durexach ale i na tabletach anty wiec na pewno nie zajde teraz w ciaże MAM NADZIEJE:eek:

Będzie ok sugar, nie nerwujsja laska;-) dzidzia będzie!

p.s. jak ja robiłam test ciążowy (rano) to miałam tą drugą kreske na mAksa czerwoną. w szoku byłam:-)

Ja znowu jak z Majerana nie dostawalam okresu, zrobilam test. Wynik negatywny. Poszlam po kilku dniach do lekarza ( nie bylo mojego, wpadlam do innego Palanta). Lekarz zrobil usg (trwalo to moze 5 sek), wykluczyl ciaze. Dostalam tabletki hormonalne na wywolanie miesiaczki. Ale cos mnie tknelo i nie wykupilam recepty. Po kilku dniach znow test, znow negatywny. I dopiero po znow kilku dniach cos mnie tknelo i zrobilam test. Wynik pozytywny. Druga kreska nie byla taka mocna, ale byla. Na drugi dzien, inny lekarz na szczescie, potwierdzil ciaze. Ale z Jula mialam podobnie, tez chyba za trzecim razem test wyszedl dopiero. Ale ja wewnetrznie czulam za kazdym razem, ze to jest to. I wiecie co, mialam ocote juz z brzuchem pojsc do tamtego lekarza i mu nakopac do dupy jak sie patrzy. Przeciez moglam stracic majeranke. Albo miec niezle komplikacje.

Kurde, i jak tu cholera wierzyć testom, lekarzom i ulotkom???

Ja się po prostu boję bo czytam i czytam, że te cerazette trzeba brać co do minuty, kuźwa. Wszędzie inaczej. Lekarz mówił mi,ze do 3 godzin może być różnicy, w ulotce pisze,że do 12, a na forum znalazłam inf że do godziny. No i kuźwa bądź tu mądry. Mi się zdarzyło ze dwa razy opóźnić o 2- 3 godziny, ale zawsze wyrabiałam się w tym, co lekarz powiedział. Zwariuję normalnie.

Dita ja na Twoim miejscu nie robiła bym testu.. Jak wcześniej pisałam przy pigułkach (nie wiem jak przy minipigułkach) test wychodzi pozytywnie!!!:tak: Będziesz w szoku a za jakiś czas okaże się, że to nie ciąża..:baffled:

Nonek jak już tak wszystkie Cię proszą o wyśnienie im czegoś to ja mam inną prośbę.. NIE WYŚNIJ MI TEGO CO SUGAR!!! PLEASE..!!!!:zawstydzona/y:

nonku to rzeczywiscie przykre to co napisałaś. Jak oni mogą tak się mylić a takich sytuacjach!:wściekła/y:szok. Na szczęści wyczułaś że coś się w Tobie dzieje i dzięki Bogu:happy:.
Ja też czułam że jestem w ciąży, jeszcze testu nie zrobiłam ale wiedziałam że wyjdą dwie kreski. Naprawdę to przeczuwałam, ciężko to opisać. Ale doskonale cie rozumiem nonek.

Nonek ja w 2003 roku poronilam i jak mi wyszly z Alką dwie kreski to polecialam do gina a ten mi mowi ze to nie ciaza,ja ponownie testy zrobilam a ten dalej palcem bada a wiem ze palcem nie wyczuje sie ciazy do 3 miesiaca chyba ze to jakis gin-wrozbita super men spec gin i tez dal mi na wywolanie okresu kaprogest czy jakos tak ja ten zastrzyk wzielam bo powiedzil ze jesli jestem w ciazy to dziecku nie zaszkodzi wrecz przeciwnie ze macice rozpulchni a jak nie jestem w ciazy to wywola okres ale ja i tak wiedziaklam ze to ciaza i prywatnie sobie wzrost hormonow zrobilam i badania krwi wyszly na 1000% ciaza,od razu zwiałam od tego lekarza bo to palant ktory dwa razy na cala ciaze daje na badania krwi a na usg raz wiec poszlam do innego ktory od razu dal mi luteine ze wzgledu na poronienie i wiek przy pierwszym dziecku 34 lata ladnie mi ciaze prowadził (nawet ptzystojny) :) NONEK wiem ze dawalas malej debridat powiedz czy czasem jak mala przez sen kwili i sie budzi przez piardy to nie przez nadmiar debridatu moze to znak ze juz mozna odstawic debridat,,,spala od 20 do 5 ale od 2 w nocy dwa razy mi sie budzila przez piardy ze nie spalam od 2 do 5. nie wiem jak to jest ale alka ma mala przemiane materii i zoladek nie trawi porcji mleka 130 co 3 godziny i dlatego jada raz co 3 a czesciej co 4 godziny..ach ten DEBRIDAT dzisiaj jej nie dalam

reklama
alicja miala na poczatku debridat na kolki a teraz moze lekarka dala aby Ala miala lepsze trawienie bo z niej zarlok i chyba nie trawi tak szybko w dodatku nie przesypia 6 godzin nie ma przzewrwy w jedzeniu a zoladek musi tez odsapnac ona jakis zarłok na bebiko spala mi od 21 do 5 ale jadala 5*150 dziennie wiem ze to za duzo ale taki apetyt miala i nie chciala jesc mniej nawet jak poilam ja

Do góry